Η Αθήνα ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά της για να υποδεχθεί τις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου στο φάιναλ φορ του 2020! Ολα είναι πλέον σχεδόν φιξαρισμένα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να τα έχει βρει με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου και απομένουν κάποιες τελικές λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί και επίσημα ότι η τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης επιστρέφει στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η οποία έχει φιλοξενήσει άλλες δύο φορές το φάιναλ φορ, το 1993 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (όπου η Λιμόζ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης) και το 2007 στο ΟΑΚΑ (εκεί όπου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 4ο Ευρωπαϊκό της ιστορίας του).

Φάιναλ φορ Κυπέλλου Πρωταθλητριών φιλοξένησε βέβαια και η Θεσσαλονίκη στο κλειστό της Πυλαίας το 2000 (με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το 2ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του).

Η διοργάνωση θα γίνει και πάλι στο ΟΑΚΑ, έστω και αν είχε ακουστεί παλαιότερα ως ιδέα η φιλοξενία μιας τέτοιας γιορτής του μπάσκετ στο Καλλιμάρμαρο! Είναι κάτι που δεν είναι εφικτό για διάφορους λόγους, όσο και αν ως σκέψη ακουγόταν συναρπαστικό.

Το ΟΑΚΑ, θυμίζουμε, φιλοξένησε φέτος και το Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ χάρις στη χρηματοδότηση της διοργάνωσης από τον πρόεδρο της ΑΕΚ Μάκη Αγγελόπουλο, που δικαιώθηκε καθώς η Ενωση πήρε το τρόπαιο και έτσι πέρα από την αίγλη της ομάδας, πήρε και το 1.000.000 ευρώ πίσω ως έπαθλο του νικητή.