Κι ενώ η Γιουβέντους είναι πλέον στο +9 από τη Νάπολι, η κρίση στη Μίλαν χτυπάει κόκκινο και ο Τζενάρο Γκατούζο φαίνεται πως δεν έχει μέλλον στο Μιλανέλο. Με το χτεσινό 0-0 στην έδρα της Φροζινόνε, οι Ροσονέρι συμπλήρωσαν πέντε ματς χωρίς νίκη (αν υπολογίσουμε και την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ) και 379 λεπτά χωρίς γκολ στη Serie A. Κάτι που είχε να συμβεί από το 1984.

Ο Γκατούζο ανέλαβε την ευθύνη, ωστόσο τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η διοίκηση δεν τον στηρίζει πλέον και οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα, ίσως και πριν από τη συνάντηση με τη ΣΠΑΛ το Σάββατο, στην τελευταία αγωνιστική πριν από τη διακοπή.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη. Η ανησυχία μου αφορά την ομάδα και όχι τη δική μου θέση. Δεν είμαστε σε καλή περίοδο, τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, ωστόσο είναι δύσκολο να δεχτώ την πολύ άσχημη εμφάνισή μας στο α’ μέρος. Οι παίκτες είναι νευρικοί, καθώς πλέον στην ομάδα δεν υπάρχει ηρεμία» είπε ο Γκατούζο.

Με Κριστιάνο

Η Γιουβέντους πάντως είναι στο +9, έστω κι αν δεν νίκησε στο Μπέργκαμο την Αταλάντα (2-2). Κι αυτό, επειδή η Ιντερ επικράτησε στο Σαν Σίρο της Νάπολι (1-0).  Ο Μασιμιλάνο Αλέγκρι είχε στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο όταν ο Πορτογάλος πάτησε χορτάρι (65′), λύτρωσε τη Γηραιά Κυρία που ήταν πίσω στο σκορ με 2-1 και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Μπεντανκούρ).

Ο Ρονάλντο ισοφάρισε στο 78′ με το 12ο γκολ στο πρωτάθλημα. Η ισοπαλία λοιπόν δεν… χάλασε τη Γιουβέντους, καθώς λίγες ώρες αργότερα ήρθε το δώρο της Ιντερ με το γκολ του Μαρτίνες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ετσι, η Γηραιά Κυρία ξέφυγε εννέα βαθμούς από τη Νάπολι, η οποία είχε διπλή ευκαιρία να σκοράρει στο 90′ (με Ινσίνιε και Ζιελίνσκι), ενώ τέλειωσε το ματς με εννέα παίκτες (αποβλήθηκαν Κουλιμπαλί, Ινσίνιε).

Αλλα αποτελέσματα στην 18η αγωνιστική: Μπολόνια-Λάτσιο 0-2, Κάλιαρι-Τζένοα 1-0, Φιορεντίνα-Πάρμα 0-1, Σαμπντόρια-Κιέβο 2-0, ΣΠΑΛ-Ουντινέζε 0-0, Τορίνο-Εμπολι 3-0, Ρόμα-Σασουόλο 3-1. Βαθμολογία: Γιουβέντους 50, Νάπολι 41, Ιντερ 36,  Λάτσιο 31, Σαμπντόρια 29, Μίλαν 28, Ρόμα 27.