Το όνομά του «φυλαγμένο» από την προηγούμενη σεζόν στο κόκκινο σημειωματάριο. Ενας ολόκληρος «φάκελος» αναφορικά τον Φράνκο Σολδάνο με στοιχεία όχι μόνο για την αγωνιστική του ικανότητα, το ένστικτο του σκόρερ, τη σταθερά ανοδική του πορεία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αλλά και με άλλα πολλά. Για το κοινοτικό του (ιταλικό) διαβατήριο, για την άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας που προφανώς και θα τον διευκολύνει αφάνταστα σε μια πιθανή μετακίνησή του από την Αργεντινή στην Ευρώπη. Για τον ήπιο χαρακτήρα του. Για τη μεγάλη φιλοδοξία του…

«Φάκελος» που σχηματίστηκε, μελετήθηκε και εγκρίθηκε από ολόκληρο τον μεταγραφικό μηχανισμό των Ερυθρολεύκων από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας όταν έγινε μια πρώτη απόπειρα προσέγγισης. Διόλου παράξενο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός λίγους μήνες μετά ξαναβάζει στο τραπέζι τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τώρα που ψάχνει μια ακόμη μεταγραφική υπέρβαση. Τώρα που θέλει να προσθέσει στο ιδιαίτερο φετινό αγωνιστικό του ρόστερ έναν αυθεντικό σκόρερ. Οι Ερυθρόλευκοι δεν συμπεριφέρονται σαν τυπική ελληνική ομάδα στις μεταγραφές. Δεν πάνε εκεί που τους οδηγούν οι ατζέντηδες και το «διαθέσιμο» της αγοράς. Εχουν ανεβάσει πολύ το επίπεδο και έχουν το προνόμιο να ακολουθούν δικό τους μονοπάτι όπως αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Το ίδιο έκαναν με τον Πέδρο Μαρτίνς. Το ίδιο με τον Σισέ και τον Καμαρά από το… άγνωστο της Β’ Γαλλίας. Το ίδιο με τον Ποντένσε σε μια μεταγραφή που δεν την περίμενε κανείς από ένα ελληνικό κλαμπ. Το ίδιο και τώρα με μια άκρως ενδιαφέρουσα απόπειρα σε μια Μέκκα του ποδοσφαίρου όπως η Αργεντινή.

Σας προϊδεάσαμε από τη Δευτέρα πως οι Πειραιώτες τοποθέτησαν στην κορυφή της λίστας τους το όνομα του Φράνκο Σολδάνο. Ετσι είναι, και έτσι προχωρούν, νιώθοντας πως βρίσκονται σε καλό δρόμο για τη λύση μιας εξίσωσης που όποιος παρακολουθεί το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής ξέρει πως μόνο εύκολη δεν είναι. Μια απευθείας μεταγραφή από την Αργεντινή, για έναν σέντερ φορ που ενδιαφέρεται η Τζένοα, μια ομάδα της Μπουντεσλίγκα, αρκετές από το Μεξικό. Που τον θέλει ο τέως ομοσπονδιακός τεχνικός των Γκάουτσος, Χόρχε Σαμπάολι, στο ρόστερ της Σάντος που μόλις ανέλαβε τα ηνία της. Καθόλου εύκολη περίπτωση και ας ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με την Ουνιόν Σάντα Φε το καλοκαίρι του 2019. Η ομάδα του έχει υψηλές απαιτήσεις, γνωρίζοντας πως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Ο ίδιος βλέπει το όνομά του ολοένα και σε περισσότερα σενάρια.

Χθες από την Αργεντινή προέκυπτε μεγάλη αισιοδοξία για την τελική έκβαση της υπόθεσης. Κάποια ΜΜΕ μάλιστα έσπευσαν να μιλήσουν για συμφωνία του Ολυμπιακού τόσο με τον παίκτη, όσο και με την ομάδα. Οι Ερυθρόλευκοι όμως είναι τόσο έμπειρος οργανισμός που ξέρουν καλά ότι συμφωνίες υπάρχουν μόνο όταν έχουν πέσει υπογραφές. Επαναλαμβάνουμε όμως ότι όντως η αίσθηση που υπάρχει είναι πως το φλερτ αυτό εξελίσσεται καλά. Και οι επόμενες μέρες θα δείξουν τα υπόλοιπα…

Ο Μαουρίτσιο Φράνκο Σολδάνο, όπως είναι το πλήρες όνομα του αργεντινού στράικερ, είναι γεννημένος στις 14 Σεπτεμβρίου 1994. Εκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας σε ηλικία 15 ετών! Το 2014 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ουνιόν Σάντα Φε, παρότι αρκετές ομάδες έριζαν για την υπογραφή του (Ράσινγκ Κλουμπ, Βελέζ, Ουρακάν, Γουέστ Μπρομ, Λεβάντε). Την περσινή σεζόν είχε 11 γκολ, 3 ασίστ και όλο τον κόσμο στα πόδια του!