Δεν φτάνει που με το γινάτι του έχει αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες ομοσπονδιακούς υπαλλήλους απλήρωτους χριστουγεννιάτικα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βάλθηκε να χαλάσει τις γιορτές και για μια επτάχρονη που συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικά. Μπροστά στις κάμερες ο Τραμπ μίλησε από το τηλέφωνο με την Κόλμαν Λόιντ από το Λέξινγκτον της Νότιας Καρολίνας. Η Κόλμαν είχε στείλει γράμμα στη NORAD, την ειδική υπηρεσία των ΗΠΑ που «καταγράφει» για τα παιδιά το ταξίδι του Αϊ-Βασίλη, και από εκεί επελέγη για να μιλήσει με τον πρόεδρο της χώρας.

«Πιστεύεις ακόμα στον Αϊ-Βασίλη;» τη ρώτησε ο Τραμπ και εκείνη απάντησε καταφατικά. «Επειδή στα επτά είσαι οριακά, έτσι δεν είναι;» πρόσθεσε εκείνος, χωρίς να τον απασχολεί εάν θα της χαλάσει τις γιορτές. Ευτυχώς δεν τα κατάφερε.

Στο βίντεο που τράβηξε στη διάρκεια του τηλεφωνήματος η οικογένεια της μικρής και κατόπιν ανήρτησαν στο Διαδίκτυο, φαίνεται η Κόλμαν να απαντά «ναι, κύριε» αλλά, όπως είπε αργότερα σε δημοσιογράφους, «δεν έχω ιδέα τι σημαίνει οριακά». Και πρόσθεσε πως φυσικά και πιστεύει στον Αϊ-Βασίλη. Μάλιστα, την παραμονή των Χριστουγέννων τόσο εκείνη όσο και τα δύο αδέλφια της άφησαν μπισκότα και γάλα για εκείνον κάτω από το δέντρο και το πρωί τα βρήκαν φαγωμένα – φυσικά με τα δώρα τους στο πλάι.

Και μπορεί η Κόλμαν να διαβεβαίωσε τους πάντες ότι ο Αϊ-Βασίλης υπάρχει και μοιράζει δώρα στα παιδιά, όμως η αδιάφορη συμπεριφορά του Τραμπ προκάλεσε – για άλλη μία φορά – κύμα αντιδράσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο Twitter. «Είναι φρικιαστικό το ότι ο Τραμπ πέρασε την παραμονή των Χριστουγέννων μιλώντας τηλεφωνικά με επτάχρονα και λέγοντάς τους ότι το να πιστεύουν στον Αγιο Βασίλη στην ηλικία τους είναι “οριακό”» έγραψε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Μέρφι. «Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει παράδεισος» έγραψε στο Twitter ο κωμικός Νταν Αμίρα. «Οταν πεθάνεις, απλά σαπίζεις στο έδαφος και σε τρώνε τα σκουλήκια. Εντάξει, καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Δεχόμενος σκληρή κριτική για όλα αυτά και καθώς όλο και περισσότεροι συνεργάτες του – μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Αμυνας Τζιμ Μάτις – παραιτούνται, αποφάσισε να πραγματοποιήσει επίσκεψη-έκπληξη στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ. Μια επίσκεψη που έκανε μαζί με την σύζυγό του Μελάνια. Ούτως ή άλλως δεν πήγαν όπως είχαν σχεδιάσει στην έπαυλή τους στη Φλόριντα για τις γιορτές. Μετά την απόφασή του να αποσυρθούν οι αμερικανοί στρατιώτες από τη Συρία – κίνηση για την οποία δέχεται έντονη κριτική – θέλησε με την επίσκεψη στο Ιράκ να δείξει ότι στηρίζει τις ένοπλες δυνάμεις. ‘Αλλωστε σε ένα από τα tweet του έγραψε: «Είμαι μόνος στο σπίτι (τον Λευκό Οίκο) επειδή οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν την ασφάλειά μας». Δεν παρέλειψε επίσης να επιτεθεί στην Κεντρική Τράπεζα επειδή αύξησε τα επιτόκια, στους Δημοκρατικούς για όλους τους λόγους και στον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για την έρευνα σχετικά με τις σχέσεις συνεργατών του με τη Ρωσία. Επειτα από όλα αυτά έκλεισε με ευχές για τις γιορτές – περίπου. «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας» είπε. «Κατά τ’ άλλα, σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα».