ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ… Τι συμβαίνει όταν το κόκκινο σακούλι με τα δώρα που κουβαλά ο Αγιος Βασίλης αδειάσει; Μπορεί ένα παιδί αν χρειαστεί να τον καλέσει στο τηλέφωνο; Και ποιο είναι το ωραιότερο δώρο του κόσμου που μοιράζει κάθε χρόνο; Οι απαντήσεις κρατούν καλά κρυμμένα παραμύθια και ιστορίες από την προφορική παράδοση και τη λογοτεχνία που θα μεταφέρουν οι παραμυθούδες της ομάδας «Χείλια λένε παραμύθια» Πέγκυ Καραγιάννη και Καλλιόπη Λιαδή σε παιδιά άνω των πέντε ετών και μεγάλους απόψε στις 17.00 στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως και Αμφιπόλεως). Η διήγηση, η οποία συνοδεύεται από μελωδίες που ερμηνεύουν η Αλκηστις Ραυτοπούλου στο πιάνο και ο Φώτης Μυλωνάς στο φλάουτο, την κιθάρα, το μαντολίνο και τα κρουστά, διαρκεί 70 λεπτά και η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ. Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 5298922.

…ΚΑΙ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ. Ιστορίες από το παρελθόν που έφτασαν ώς τις μέρες μας για έναν ποντικοπατέρα που κατάφερε να παντρέψει την κόρη του, μεταξύ άλλων, και για τη γέννηση του πρώτου κρουστού μουσικού οργάνου θα αφηγηθεί σε παιδιά άνω των πέντε ετών και σε ενηλίκους η Βέρα Αισώπου έχοντας μαζί της τον Περικλή Παπαπετρόπουλο στη λάφτα (πολίτικο λαούτο) στο Ωδείο Σίμωνος Καρρά (Ερσης 9 και Πουλχερίας, στον Λόφο του Στρέφη) την Κυριακή στις 12.00. Είσοδος για παιδιά 8 ευρώ, για συνοδούς 4 ευρώ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ. Ο Καραγκιόζης ονειρεύεται τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Οθωνος 100, Κηφισιά) στην παράσταση θεάτρου σκιών του Γιάννη Νταγιάκου και οι δεινόσαυροι μαζί με άλλα προϊστορικά πλάσματα παίρνουν μέρος στην πλοκή της χριστουγεννιάτικης ιστορίας που παρουσιάζει η ομάδα τέχνης Πάροδος. Στο μεταξύ όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στην προϊστορία δεν έχουν παρά να δώσουν το «παρών» στο «Εργαστήρι των Δεινοσαύρων» για να ζωγραφίσουν να φτιάξουν χειροτεχνίες και να συνθέσουν τις κατασκευές που θα πάρουν μαζί τους. Η παράσταση «Ενας Δεινόσαυρος κάτω από το Δέντρο» δίνεται κάθε μέρα στις 11.00 και 13.30, «Το χριστουγεννιάτικο όνειρο του Καραγκιόζη» στις 12.00 και 14.30 και το «Το Eργαστήρι των Δεινοσαύρων» λειτουργεί από τις 10.00 έως 15.30 σε συνεχή ροή. Ολες τις ημέρες έως τις 6 Ιανουαρίου εκτός Πρωτοχρονιάς. Είσοδος 8 ευρώ, οικογένειες με δύο παιδιά 28 ευρώ και με τρία 34 ευρώ. Εκπτωση 50% σε πολύτεκνες οικογένειες, άτομα άνω 65 ετών, ανέργους με κάρτα ΟΑΕΔ, φοιτητές, εκπαιδευτικούς κ.ά. Δωρεάν: ΑμεΑ. Περισσότερα στο www.gnhm.gr