Είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει το αν θα κατακτήσει ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα στο μπάσκετ ή το ποια ομάδα από τις δύο θα επικρατήσει στον μεταξύ τους νοκάουτ ημιτελικό στο Κύπελλο Ελλάδας τον Φεβρουάριο.

Ενα πράγμα όμως είναι σίγουρο: με τον Ρικ Πιτίνο και τον Ντέιβιντ Μπλατ δεν πρόκειται να πλήξουμε!

Ο αμερικανοϊσραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού το είχε δείξει από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και ο συνάδελφός του στους πρωταθλητές τον μιμήθηκε και με το παραπάνω.

Ηδη, στη χθεσινή πρώτη συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν απολαυστικός, με κορυφαία ατάκα ότι θα προτιμούσε να έχει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Τριφύλλι, συμπαίκτη του αδελφού του Θανάση και υπό τις δικές του οδηγίες!

Παρομοίωσε την ήττα με τον καρκίνο, καθώς μεταδίδεται ραγδαία και γενικά έδειξε ότι θα μοιραστεί μαζί μας απλόχερα μέρος της πλούσιας εμπειρίας του από την 41χρονη μπαρουτοκαπνισμένη καριέρα του στην προπονητική.

Κρίμα που δεν είναι κοινές πλέον οι συνεντεύξεις Τύπου γιατί και οι δυο μαζί θα ήταν σκέτο… περιβόλι!

«Μα καλά, νικήσαμε τη Ρεάλ και δεν θα μου κάνετε άλλες ερωτήσεις; Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό με τρελάνατε. Ρωτήστε με ό,τι θέλετε, ακόμα και για την  πολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Να ξέρετε, γενικότερα στον κόσμο δεν πάμε καλά, κρίμα που δεν βάζει η Μισέλ Ομπάμα υποψηφιότητα, γιατί θα την ψήφιζα» είχε πει, δίνοντας ένα από τα δικά του ρεσιτάλ ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά τη νίκη της ομάδας του επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Και οι δύο είναι μπασκετάνθρωποι ώς εκεί που δεν παίρνει, καλλιεργημένοι και με πλούσια μπασκετική παιδεία. Οπότε, ας τους απολαύσουμε και μακάρι να τους σεβαστούν και οι φανατικοί των ομάδων.

Δεν έχουμε την τύχη να βρίσκονται κάθε μέρα τέτοιες προσωπικότητες στον χώρο του μπάσκετ και όχι μόνο.