Ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του Πάνου Αρμενάκα στις αρχές Ιανουαρίου με την έλευση του ομογενούς μεσοεπιθετικού στην Ελλάδα, αυτή τη φορά όχι για να δοκιμαστεί, αλλά για να υπογράψει. Και να ενσωματωθεί άμεσα στις προπονήσεις της ομάδας.

Κι απ’ τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η συγκεκριμένη κίνηση, στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται ούτε να βιαστούν ούτε να πάνε σε κάποια μεταγραφή που θα αμφιβάλλουν για τη χρησιμότητά της. Οι μεταγραφικοί περιορισμοί δυσκολεύουν έτσι κι αλλιώς τη ζωή των ανθρώπων που είναι επιφορτισμένοι με το συγκεκριμένο σκέλος, παρ’ όλα αυτά τα σενάρια που αφορούν τον Παναθηναϊκό και υποψήφιους στόχους είναι σχεδόν καθημερινά. Από Μάζουρεκ και Μαυροπάνο μέχρι Μυστακίδη και Κονέ.

Τι πραγματικά ισχύει; Κατ’ αρχάς πως οποιοδήποτε όνομα ξένου ποδοσφαιριστή εμφανίζεται θα πρέπει αυτόματα να τελειώνει η κουβέντα, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει ξένο παίκτη. Αρα περίπτωση Μάζουρεκ, τουλάχιστον για τον Ιανουάριο, δεν υφίσταται. Στο θέμα του Μαυροπάνου, που εμφανίζεται πολύ στην επικαιρότητα, ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρος ως προς τα «θέλω» του. Δώνης και Νταμπίζας ναι μεν εκτιμούν τον ποδοσφαιριστή, όμως δεν θέλουν να πάρουν δανεικό παίκτη. Κάτι που σημαίνει πως για να γίνει οτιδήποτε θα πρέπει η Αρσεναλ να δεχτεί να μπει μια ρήτρα αγοράς, κάτι που τούτη την ώρα δεν συζητούν οι Λονδρέζοι. Αν αλλάξουν τα δεδομένα, ίσως ο Παναθηναϊκός ασχοληθεί.

Οσον αφορά τον Παναγιώτη Κονέ, ο έλληνας μέσος έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό και ο ίδιος θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι, όμως υπάρχουν δύο παράμετροι που τούτη την ώρα καθιστούν τη μεταγραφή πολύ δύσκολη: το οικονομικό, καθώς το κασέ του είναι πολύ υψηλό και το γεγονός πως είναι ανενεργός για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, ο Δώνης δεν καίγεται ιδιαίτερα. Αν ο Παναθηναϊκός τον ήθελε πολύ τον παίκτη, θα είχε ήδη μπει σε διαδικασία συζήτησης και διαπραγμάτευσης, κάτι που δεν έχει συμβεί γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Η περίπτωση Μυστακίδη απασχόλησε έντονα τον Παναθηναϊκό και αν μείνει ελεύθερος και τώρα από τον ΠΑΟΚ, ίσως να συμβεί το ίδιο. Χωρίς πάντως οι Πράσινοι να δείχνουν πως καίγονται για τον παίκτη, μετά και την αρνητική εικόνα που είχε στην παρουσία του στον ΠΑΣ. Με την υποσημείωση, πάντως, πως στα Γιάννινα δεν πήρε τις ευκαιρίες που έπρεπε και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό μέσα από συνεχόμενα παιχνίδια. Περίπτωση να κλείσει από τώρα ο Παναθηναϊκός τον παίκτη ενόψει καλοκαιριού δεν υπάρχει, καθώς ο Νταμπίζας έχει καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να τις χαλάσει. Αρα και εδώ μιλάμε για μία περίπτωση που τούτη την ώρα δεν προχωράει και μόνο αν πάρει την ελευθέρας του είναι πιθανό να συμβεί κάτι.

Δύσκολα για Μπακασέτα

Τέλος, όσον αφορά τον Μπακασέτα, είναι μια περίπτωση που σίγουρα θα ενδιέφερε τον Παναθηναϊκό, αλλά γνωρίζουν στο Τριφύλλι ότι οι πιθανότητες απόκτησής του είναι ελάχιστες. Για τώρα ούτε λόγος, καθώς η ΑΕΚ δεν τον αφήνει ελεύθερο και ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρήματα να της δώσει, ενώ και για το καλοκαίρι τα πράγματα είναι δύσκολα. Διότι το κασέ του Μπακασέτα είναι πολύ υψηλό (ψάχνει συμβόλαιο μισού εκατομμυρίου στο εξωτερικό) και μόνο αν έπεφτε περίπου στα μισά θα έμπαινε σε διαδικασία συζήτησης ο Παναθηναϊκός. Πράγμα σχεδόν αδύνατον.

Πιο πιθανό αυτή τη στιγμή μοιάζει το σενάριο ο Παναθηναϊκός να πορευτεί ως έχει και να διατηρεί αφτιά και μάτια ανοιχτά εντός Ιανουαρίου μήπως προκύψει κάτι καλό και σε καλή τιμή. Που θα αφορά κυρίως την άμυνα, αφού και ο Νταμπίζας και ο Δώνης θα ήθελαν περισσότερο ενίσχυση στη συγκεκριμένη γραμμή.

Νωρίτερα στο Κορωπί

Οι τραυματίες Κότσαρης και Τριανταφυλλόπουλος πήγαν χθες στο Κορωπί, δύο ημέρες νωρίτερα από τους συμπαίκτες τους. Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και διέκοψαν τις διακοπές τους για να ακολουθήσουν θεραπείες αποκατάστασης.