Τρομερό ενδιαφέρον απέκτησε το αποψινό παιχνίδι (21.00, Novasports 2) του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την έλευση του Ρικ Πιτίνο.

Οχι ότι προλαβαίνει να αλλάξει αγωνιστικά πλάνα μέσα σε λίγα 24ωρα ο θρύλος του κολεγιακού μπάσκετ, αλλά αν μην τι άλλο φαίνεται να έχει αλλάξει άρδην την ψυχολογία στους Πράσινους. Οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες και με βάση το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο είχαν περιπέσει θα κινδύνευαν να χάσουν τον αγώνα πριν καν… αγωνιστούν.

«Δεν έχω κάποιο μαγικό ραβδί και δεν μπορώ να αλλάξω με μαγικό τρόπο τα πάντα. Πρέπει να έχουμε καλύτερες αποστάσεις στο γήπεδο, να κάνουμε πιο σκληρά σκριν. Δεν πρόκειται να μπούμε στο γήπεδο και να αρχίσουμε να πιέζουμε παντού, πρέπει απλά να παίξουμε πολύ πιο σκληρά σε σχέση με το ματς με το Μιλάνο» είπε ο 66χρονος τεχνικός, που ήταν φανερά καταπονημένος όχι τόσο από το ταξίδι, αλλά από την έλλειψη ύπνου καθώς χρειαζόταν ταχύρρυθμη ενημέρωση:

«Ημουν χωρίς ύπνο για 36 ώρες, βλέποντας βίντεο. Θα μπορούσα να έρθω εδώ και να πω ότι χρειαζόμαστε αλλαγές και νέους παίκτες ή να παίξουμε πιο σκληρά και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε» είπε με έμφαση ο αμερικανός τεχνικός, ο οποίος θα έχει και τον Ιωάννη Παπαπέτρου στη διάθεσή του που έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Πιτίνο είπε ότι θα προτιμούσε να παίζει στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (!) και παρομοίασε την ήττα με τον καρκίνο γιατί εξαπλώνεται.

«Θα μας δώσει το κίνητρο που χρειαζόμαστε και θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε μία κακή ομάδα. Οτι είμαστε ικανοί να κάνουμε πράγματα, να αλλάξουμε την προσέγγισή μας πνευματικά και σωματικά, βάζοντάς μας στον σωστό δρόμο».

Ενθουσιασμός

Ο Τζέιμς Γκιστ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τον ερχομό του Ρικ Πιτίνο και δεν τον ανησυχεί στο ελάχιστο ότι δεν έχει ξανακοουτσάρει στην Ευρώπη.

«Ναι, έρχεται πρώτη φορά στην Ευρώπη, αλλά 41 χρόνια ξέρει και είναι γύρω από το μπάσκετ. Μαθαίνει και συνεχίζει να μαθαίνει όπως όλοι μας. Μπορεί να προσαρμοστεί. Το μπάσκετ είναι ίδιο παντού. Ισως το στυλ διαφέρει αλλά στόχος είναι να κερδίσεις και το ξέρει καλά» τόνισε ο αμερικανός πάουερ φόργουορντ του Τριφυλλιού.

Από την πλευρά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο τεχνικός της Δημήτρης Ιτούδης παραδέχθηκε: «Η έλευση του νέου τεχνικού έχει φέρει ενθουσιασμό στον Παναθηναϊκό και αυτό θα φανεί και στο γήπεδο».