Ο Λιονέλ Μέσι έχει πλέον οικογένεια και οι προτεραιότητές του έχουν αλλάξει. «Αγαπώ φυσικά το ποδόσφαιρο, ωστόσο η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα», είπε σε συνέντευξή του στη «Marca» και δεν είναι τυχαίο ότι φροντίζει να περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων με την οικογένειά του στη γενέτειρά του, την πόλη Ροζάριο.

«Είναι ξεχωριστές και πανέμορφες μέρες. Βρισκόμαστε όλοι μαζί, ο καιρός είναι καλός, γιορτάζουμε», σημείωσε.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε υποστηρίξει πως θα ήθελε να είναι αντίπαλοι και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η απάντηση του Μέσι: «Δεν έχω ανάγκη για αλλαγή. Είμαι στην κορυφαία ομάδα στον κόσμο. Οι προκλήσεις που έχω σε αυτή την ομάδα ανανεώνονται κάθε χρόνο. Ετσι δεν έχω ανάγκη να αλλάζω ομάδες ή πρωταθλήματα και να βάζω νέους στόχους».

Ο σταρ της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε και στις μονομαχίες του με τον πορτογάλο επιθετικό στην ισπανική λίγκα: «Η περίοδος που αγωνιζόμασταν στην ίδια λίγκα και προσπαθούσε ο ένας να νικήσει τον άλλον ήταν εξαιρετική. Ηταν ένας σπουδαίος παίκτης όχι μόνο για τη Ρεάλ, αλλά και για το ισπανικό πρωτάθλημα. Είχαμε έναν υγιή ανταγωνισμό και νομίζω ότι αυτό άρεσε και στον κόσμο. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι λείπει από τη Ρεάλ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν παραμένει ένα από τα κορυφαία κλαμπ στον κόσμο».

Παράλληλα, ο Μέσι αναφέρθηκε και στη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και στους αντιπάλους της Μπαρτσελόνα σε ό,τι αφορά τον τίτλο: «Την Παρί δεν την έχω δει, καθώς παίζαμε την ίδια ημέρα. Η Γιουβέντους είναι μία δυνατή ομάδα και φυσικά η προσθήκη του Κριστιάνο την καθιστά ακόμα πιο ισχυρή. Η Σίτι παίζει υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, ενώ η Μπάγερν δυναμώνει και πάλι. Γενικά είναι δύσκολη διοργάνωση».

Ενισχύσεις

Την ίδια στιγμή, η Μπαρτσελόνα φροντίζει για τη δική της ενίσχυση. Σύμφωνα με τη «Sport», ο Φρένκι Ντε Γιονγκ έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με τους Μπλαουγκράνα για πενταετές συμβόλαιο έναντι 60 εκατ. ευρώ. Ο 21χρονος μέσος του Αγιαξ έχει συμβόλαιο έως το 2022 και φυσικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα πρέπει να συμφωνήσει και ο ολλανδικός σύλλογος, οι απαιτήσεις του οποίου αγγίζουν τα 75 εκατ. ευρώ. Για τον Ντε Γιονγκ είχαν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και οι Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν.

Παράλληλα, ένας ακόμα ποδοσφαιριστής ενδέχεται να μετακομίσει στη Βαρκελώνη και μάλιστα από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με την… έγκριση της ομάδας του. Πρόκειται για τον Αντριεν Ραμπιό, για τον οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν συζητά την πιθανότητα παραχώρησης στην Μπαρτσελόνα έναντι πέντε εκατ. ευρώ. Κι αυτό, καθώς το συμβόλαιο του 23χρονου γάλλου μέσου λήγει το καλοκαίρι και θα μπορεί να φύγει χωρίς να φέρει ένα ευρώ στην Παρί. Το ερώτημα είναι αν οι Μπλαουγκράνα θα συμφωνήσουν να δώσουν τώρα αυτό το ποσόν ή θα προτιμήσουν να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο το καλοκαίρι.