Με το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρώπη κλείνει το 2018 ο ΠΑΟΚ, που αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα με ένα τρομερό ποσοστό 92,9% νικών!

Με 13 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία σε 14 παιχνίδια οι κυπελλούχοι Ελλάδας πήραν τον άτυπο αυτόν τίτλο (ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου, που αναβλήθηκε λόγω της αποχής των διαιτητών για την επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο), αφήνοντας πίσω τους τη Γιουβέντους που μετά την ισοπαλία στην Αταλάντα κλείνει τη χρονιά με 16 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 18 παιχνίδια, ενώ στην ίδια κατηγορία είναι και ο Ερυθρός Αστέρας στη Σερβία, που επίσης έχει μόλις 2 ισοπαλίες και 19 νίκες σε 21 παιχνίδια. Η δε Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία έχει επίσης 2 ισοπαλίες σε 17 αγώνες (μόνο νίκες στα άλλα ματς).

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη (δεχόμενος 0,42 γκολ ανά αγώνα) τουλάχιστον στα 10-12 πιο προηγμένα πρωταθλήματα.

Στην κορυφή είναι η Λίβερπουλ, που μπορεί στο σύνολο να έχει δεχθεί ένα γκολ παραπάνω από τον ΠΑΟΚ (7 έναντι 6), αλλά σε 19 αγώνες, κάτι που της ρίχνει τον μέσο όρο μόλις στο 0,36.

Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Ντόρτμουντ, η Πόρτο και η Μπαρτσελόνα!

Την προτίμησή του στην ασπρόμαυρη φανέλα του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ενώ χαρακτήρισε αγαπημένο του γκολ αυτό που είχε βάλει στον τελικό Κυπέλλου του 2017 στον Βόλο.

Ολα αυτά τα εξομολογήθηκε σε μια πρωτότυπη συνέντευξη που παραχώρησε σε έναν μικρό φίλο του Δικεφάλου του Βορρά, ο οποίος «ντύθηκε» νεαρός ρεπόρτερ.

Ο άσος του ΠΑΟΚ δήλωσε επίσης ενθουσιασμένος από το περιβάλλον που έχει συναντήσει στην ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι οπαδοί, οι συμπαίκτες μου, η φανέλα, μου αρέσουν τα πάντα εδώ. Η πόλη, η περιοχή γύρω από αυτή, είναι υπέροχα και μέσα στην ομάδα και έξω από αυτή. Γενικά μου αρέσουν τα πάντα στον ΠΑΟΚ».

Ποδόσφαιρο άρχισε να παίζει όταν ήταν πέντε ετών, αρχικά με τους φίλους του μετά το σχολείο, ενώ η πρώτη του ομάδα ήταν κοντά στο σπίτι του για να τον ελέγχουν οι γονείς του.

Είπε επίσης ότι δεν ξεχωρίζει κάποιον συμπαίκτη του καθώς περνάει με όλους καλά, ενώ συμβούλεψε τον πιτσιρικά ότι αυτά που πρέπει να προσέξει για να γίνει καλύτερος παίκτης είναι:

«Να έχεις υπομονή, να ευχαριστιέσαι το παιχνίδι και να πιστεύεις στον εαυτό σου, να έχεις αυτοπεποίθηση».

Τα συμβόλαια των μικρών

Σε συνέχεια της ορθής πολιτικής στις ανανεώσεις συμβολαίων με τους παίκτες, στον ΠΑΟΚ πήραν απόφαση και για τους πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες του συλλόγου. Ετσι δεν πρόκειται να ανανεωθεί κανένα συμβόλαιο σε νεαρό παίκτη, του οποίου ο ατζέντης ζητάει εγγυημένες συμμετοχές μέσω συμβολαίου.