Ο Παναγιώτης Κονέ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πανηγυρίσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια, με τον έμπειρο χαφ να πραγματοποιεί έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο και να καλύπτει και με το παραπάνω το κενό του Γιάκομπ Γιόχανσον. Η επιστροφή του Κονέ στην Ελλάδα και την ΑΕΚ το καλοκαίρι έδωσε την ευκαιρία στον 32χρονο μέσο να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο. Να γίνει ξανά βασικό μέλος ενός συνόλου που πρωταγωνιστεί, να αγωνιστεί στην Ευρώπη, να δει ξανά το όνομά του μεταξύ των υποψηφίων για κλήση στην εθνική ομάδα.

Η ΑΕΚ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία του Κονέ και γι’ αυτό με το φινάλε της σεζόν ξεκίνησε την προσπάθεια να τον αποκτήσει από την Ουντινέζε. Μιας και πέρυσι ο Κονέ αγωνίστηκε στην Ενωση με τη μορφή δανεισμού από την ιταλική ομάδα. Παρά τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για τριετές συμβόλαιο, η αδυναμία του Κονέ να βρει λύση με την Ουντινέζε και να εξασφαλίσει εγκαίρως την ελευθέρας του μπλόκαρε τη μετακίνησή του στους Κιτρινόμαυρους και έτσι ο 32χρονος χαφ έμεινε χωρίς ομάδα και η ΑΕΚ… χωρίς κεντρικό χαφ.

Η φόρμα

Το σημείο επαφής μεταξύ της Ενωσης και του έμπειρου μέσου διατηρήθηκε ωστόσο και πρόσφατα τέθηκε εκ νέου θέμα επιστροφής του στον Δικέφαλο. Ενα θέμα που σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξε με πρωτοβουλία του Κονέ. Στην ΑΕΚ είναι αλήθεια πως παρουσιάζονται διστακτικοί στο να προχωρήσουν στην απόκτηση του παίκτη. Ο βασικότερος λόγος σχετίζεται με την αγωνιστική κατάσταση του παίκτη.

Ο Κονέ προπονείται ατομικά από τον Ιούνιο. Κάτι που σημαίνει πως για να βρεθεί σε αγωνιστικό ρυθμό θα απαιτηθεί ένα διάστημα ενός, ίσως και δύο μηνών. Η ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή δεν έχει το περιθώριο να προχωρήσει σε μια μεταγραφή χαφ με ορίζοντα τον… Φεβρουάριο ή ακόμα και τον Μάρτη. Μιας και η ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ είναι άμεσες.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμφανίζεται προς το παρόν διστακτικός στο να ανάψει το πράσινο φως για να γίνει η συγκεκριμένη προσθήκη. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά τη δεδομένη στιγμή, πως η ΑΕΚ θα κάνει όντως κίνηση για τον Κονέ. Το θέμα του έμπειρου χαφ είναι στο τραπέζι, εξετάζεται, όμως προς το παρόν απόφαση δεν έχει υπάρχει. Τα παραπάνω δεδομένα κάνουν σαφές πως αν τελικά η ΑΕΚ προσφέρει συμβόλαιο στον Κονέ, αυτό θα γίνει με ορίζοντα πιθανότατα την επόμενη σεζόν.

Η Ενωση θα προχωρήσει δηλαδή στις κινήσεις που έχει ανάγκη για την άμεση ενίσχυση του ρόστερ της και ο 32χρονος χαφ θα αποτελέσει… εξτρά προσθήκη. Που θα γίνει από τώρα, με βάση όμως το πλάνο της επόμενης χρονιάς, αφού τα παιχνίδια στα οποία θα μπορεί να υπολογιστεί για φέτος ο Κονέ θα είναι περιορισμένα. Πάντα στην περίπτωση που τελικά η ΑΕΚ αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτησή του, μιας και όπως προαναφέραμε το θέμα του Κονέ είναι αυτή τη στιγμή στο «50-50».

Ματιές σε Μπρους

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νέναντ Κρίστιτσιτς η ΑΕΚ συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ της, αναζητώντας σε πρώτη φάση έναν ακόμα μέσο. Μεταξύ των παικτών που εξετάζουν οι Κιτρινόμαυροι είναι και ο γκανέζος χαφ του Εργοτέλη, Αλμπερτ Μπρους. Ο 25χρονος μέσος έχει ύψος 1,82 μ. και φέτος μετράει ήδη 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Football League και ένα γκολ, σε 889 λεπτά συμμετοχής.

Τον Ιανουάριο στην Αθήνα ο Κρίστιτσιτς

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να έρθει στη χώρα μας για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί από την ΑΕΚ ο Νέναντ Κρίστιτσιτς. Ο σέρβος χαφ θα παραμείνει στην Ιταλία με την οικογένειά του για τις γιορτές και έχει προγραμματίσει να έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα τον Ιανουάριο.