Ωχ. Αρχίσαµε. Είναι ο Αγιος Βασίλης ένας ηλικιωµένος ασπροµάλλης µε γενειάδα; Ναι, εδώ και δεκαετίες. Θα µείνει έτσι; Χµµµ. Αβέβαιο. Διότι, λέει, µια έρευνα δείχνει πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα επιθυµούσαν να αποκτήσει µια πιο µοντέρνα εµφάνιση. Για παράδειγµα, να έχει τατουάζ, πιο τριµαρισµένο µούσι, να φορά κολλητό τζιν και αθλητικά παπούτσια. Επίσης αρκετοί, το 27% των ερωτηθέντων, δηλώνουν πως τέλος µε τον σοβινισµό, ας γίνει ο Αϊ-Βασίλης γυναίκα. Αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις στο τραπέζι, ας πέσουν τώρα που γυρίζει…

Πάνω στο γραφείο του έχει µια ταµπέλα που γράφει: «Μου αρέσουν τα βαρετά πράγµατα». Ο Καρλ Λάγκερφελντ συµπλήρωσε τα 85 του χρόνια, συνεχίζει να φορά το κολάρο του 19ου αιώνα και έχει αφήσει µούσι. Ο γερµανός σχεδιαστής µόδας του οίκου Σανέλ δεν θέλει να γράψει τα αποµνηµονεύµατά του – «κάνω προσπάθεια να µη θυµάµαι», λέει. Τον έλκει η χώρα του, αλλά «θα σκίσω το διαβατήριό µου εάν ξανασηκώσουν κεφάλι οι ναζί». Είναι ήδη θρύλος. Πώς επιβιώνει; «Με µια µικρή αίσθηση του χιούµορ. Και λίγη ασέβεια».

Η µητέρα του ήταν καθαρίστρια και ο πατέρας του ναυτικός. Μεγάλωσε χωρίς ηλεκτρικό ρεύµα κι εργαζόταν από µικρός στα χωράφια και σε δουλειές του ποδαριού. Ο Τσόου Γιουν-Φατ έγινε ένας από τους διασηµότερους ηθοποιούς της Ασίας, πρωταγωνίστησε στον «Τίγρη και Δράκο» και έπαιξε στους «Πειρατές της Καραϊβικής». Απέκτησε περιουσία 635 εκατ. ευρώ, τα οποία αποφάσισε να δωρίσει σε ιδρύµατα. «Οταν θα φύγεις, θα πρέπει να τα αφήσεις σε άλλους για να τα χρησιµοποιήσουν». Θνατά θνατούσι πρέπει.

Ποιος Κέβιν Σπέισι και ποια Ρόµπιν Ράιτ; Το δικό µας House of Card ζούµε ήδη µε κοµµένη ανάσα. Εκείνος γιατρός και δήµαρχος Αµαρουσίου που  διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής. Εκείνη φιλόλογος που τώρα θέλει να γίνει δήµαρχος Αµαρουσίου. Εκείνος δεν την στηρίζει, εκείνη επιµένει. Το ζεύγος Γιώργου και Μαρίνας Πατούλη µάς έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια και µε τα εν οίκω, όµως εκείνο που τους ενδιαφέρει, προφανώς, είναι τα εν δήµω. Φρανκ και Κλερ Αντεργουντ, µεριάστε. Μια greek style πολιτική saga αρχίζει.

Οι εξελίξεις για το Brexit θα είναι καταιγιστικές τις επόµενες ηµέρες. Πολλοί Βρετανοί ζητούν επίσηµη έρευνα για τα όσα συνέβησαν στην καµπάνια υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ. Προς το παρόν θα αρκεστούν σε µια ταινία που ερευνά τα όσα έγιναν στα παρασκήνια της προεκλογικής εκστρατείας στο δηµοψήφισµα του 2016. Πρωταγωνιστεί ως ο άνθρωπος που τέθηκε επικεφαλής του Leave, ο εξαιρετικός Μπένεντικτ Κάµπερµπατς. Σε λίγες ηµέρες, το ένα δράµα θα εκτυλίσσεται στην οθόνη. Το άλλο στους δρόµους της Γηραιάς Αλβιώνος.

Αν ένας θάνατος χαρακτηρίζει συµβολικά τη χρονιά που φεύγει, είναι του Σπύρου Σπυρίδη. Του 73χρονου εγκαυµατία που βρισκόταν 145 ηµέρες µεταξύ ζωής και θανάτου στον Ευαγγελισµό, µετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Οταν οι φλόγες τούς έζωσαν πάλεψε πέντε ώρες µέσα στη θάλασσα και τη γύρω κόλαση να προστατεύσει τα δύο εγγόνια του. Και τα κατάφερε. Δεν κατάφερε να επιζήσει. Ηταν το 100ό θύµα ενός καλοκαιριού που ζήσαµε σαν βαρύ χειµώνα. Οι φλόγες της 23ης Ιουλίου µάς ζώνουν ακόµα.