Στη Θεσσαλονίκη έχει βρει την Ιθάκη του, και πατάει πολύ πιο γερά στα πόδια του βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Μαροκινός Ομάρ ελ Καντουρί «κλείνει» τον χρόνο μιλώντας στα «ΝΕΑ» και δίνοντας το σύνθημα ότι «Τα καλύτερα έρχονται» το 2019 που ανατέλλει.

Ομως δεν πετάει στα σύννεφα, θεωρεί ότι το ταμείο γίνεται στο τέλος και δεν μένει στον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ενώ χαρακτηρίζει τους φίλους του ΠΑΟΚ καταπληκτικούς και λέει πως αξίζει να κάνεις τα πάντα γι’ αυτούς.

Νιώθει, όπως και οι συμπαίκτες του, μέλος της ομάδας τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ δεν κρύβει την αισιοδοξία του για το ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Χαρακτηρίζει ιδιαίτερα έξυπνο προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου και του αποδίδει τα εύσημα για το δημιούργημά του όπως λέει, ενώ δεν αλλάζει με τίποτε μια βόλτα στη Νέα Παραλία με την οικογένειά του.

Απολαύστε τον.

Πρωταθλητής χειμώνα με διαφορά και φουλ για τον τίτλο. Πού θα κριθεί τελικά το πρωτάθλημα;

Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Στο τέλος γίνεται το ταμείο για όλες τις ομάδες κι εμείς πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και στο υπόλοιπο της σεζόν για να μείνουμε στην κορυφή ώς το τέλος.

Το μυστικό του ΠΑΟΚ, που για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει τέτοια πορεία σταθερότητας στο πρωτάθλημα σχεδόν με το απόλυτο των νικών (13/14);

Δεν υπάρχουν μυστικά, κι αν υπάρχουν δεν λέγονται, αλλιώς δεν θα ήταν μυστικά! Είμαστε μια οικογένεια, μάθαμε από τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε, βγήκαμε πιο δυνατοί κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο.

Θεωρείς βασικό στοιχείο της εξαιρετικής πορείας το γεγονός ότι ο κορμός της ομάδας παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος;

Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Γνωρίζουμε καλά ο ένας στον άλλο, βρισκόμαστε καλύτερα μέσα στο γήπεδο, ο προπονητής ξέρει πώς να μας διαχειριστεί και τι μπορεί να πάρει από τον καθένα, κι αυτό κάνει το έργο μας πιο εύκολο.

Η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα. Το περιμένεις κι εσύ ότι θα γίνει;

Ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας. Αυτό μας βοηθάει να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Οπότε, ναι, περιμένω να παίξουμε ακόμα καλύτερα και να συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς στο κομμάτι των αποτελεσμάτων.

Τι συναισθήματα νιώθεις από το άνανδρο χτύπημα στον διαιτητή Θανάση Τζήλο και το ότι διακόπτεται το πρωτάθλημα για θέματα που απέχουν έτη φωτός από τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο;

Νιώθω τα συναισθήματα που έρχονται και σε κάθε λογικό άνθρωπο που αγαπάει το ποδόσφαιρο και όχι τη νίκη με οποιοδήποτε κόστος.

Η σχέση σου με τον Ραζβάν Λουτσέσκου που από την πρώτη στιγμή σε εμπιστευόταν πάρα πολύ;

Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος με κουλτούρα και ξέρει να διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτή η ομάδα είναι δικό του δημιούργημα και αξίζει όλα τα εύσημα.

Πόσο σας εμψυχώνει όταν βλέπετε τον πρόεδρο φορώντας τη φανέλα της ομάδας να σας περιμένει έξω από το γήπεδο και να σας χαιρετάει έναν έναν;

Ο κ. Σαββίδης είναι ένας από εμάς. Ενα ενεργό μέλος της οικογένειάς μας. Είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας.

Ποιο παιχνίδι δεν θα ξεχάσεις όσο καιρό είσαι στον ΠΑΟΚ, ή μήπως τα καλύτερα έρχονται;

Θυμάμαι ό,τι έχει περάσει, αλλά, ναι, τα καλύτερα έρχονται.

Βρήκες στον ΠΑΟΚ, πέρα από μια οικογένεια, αυτά που περίμενες επαγγελματικά και ποδοσφαιρικά;

Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι και οικογένεια και ομάδα με υψηλούς στόχους και με φιλοδοξίες. Αλλά και με ιδανικές συνθήκες δουλειάς.

Μια κουβέντα για τον κόσμο της ομάδας. Σου θυμίζει λίγο Σαν Πάολο η Τούμπα;

Η Τούμπα είναι ένα μοναδικό μέρος. Ενα από τα γήπεδα που σε κάνουν να θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο, από τα γήπεδα που μικροί βλέπαμε και ζηλεύαμε. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι καταπληκτικός και αξίζει τα πάντα.

Το στέκι που δεν θα άλλαζες με τίποτε στη Θεσσαλονίκη και η αγαπημένη σου συνήθεια στην πόλη, δική σου ή και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας;

Η Θεσσαλονίκη είναι μια υπέροχη πόλη για να ζεις. Ο κόσμος είναι φιλικός, σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Μου αρέσει να περπατάω στη Νέα Παραλία και να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου.

Εχεις μετανιώσει που δεν επέλεξες την Εθνική Βελγίου, που επίσης μπορούσες και η οποία έφτασε μέχρι την 3η θέση του κόσμου στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο;

Οχι, δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου. Δεν έχει νόημα.

Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή το Μαρόκο θα διοργανώσει την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη;

Θεωρώ ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι εφικτό, αλλά πρέπει πάντα να ονειρευόμαστε.

ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

«Δεν το αξίζαμε και δεν περάσαμε»

Η ευρωπαϊκή πορεία το καλοκαίρι ξεκίνησε με πολλά όνειρα και καλές εμφανίσεις για τον ΠΑΟΚ, αλλά είχε άδοξο τέλος σε έναν βατό όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ όπου ο Δικέφαλος του Βορρά θα μπορούσε να είναι στην επόμενη φάση.

Ο μαροκινός άσος όμως δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και τονίζει ότι δεν ήταν αυτοί που έπρεπε και δεν προκρίθηκαν.

Θεωρείς ότι η μεγάλη προσοχή στο πρωτάθλημα αποπροσανατόλισε λίγο την ομάδα στην Ευρώπη;

Οχι, θεωρώ ότι είναι λάθος το σκεπτικό αυτό. Οταν μπαίνεις στο γήπεδο, μπαίνεις για να κερδίσεις. Δεν έχεις τίποτα άλλο στο μυαλό σου.  Δεν μας πήγαν καλά τα παιχνίδια με τη Βίντι και στη συνέχεια στράβωσαν όλα. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και δεν περάσαμε.

Σας πλήγωσε το γεγονός ότι ενώ ξεκινήσατε με μεγάλα παιχνίδια και προκρίσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, χάσατε την ευκαιρία για διάκριση σε έναν πολύ πιο βατό όμιλο στο Γιουρόπα; Είναι μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία;

Από κάθε αγώνα κι από κάθε εμπειρία πρέπει να μαθαίνεις. Να βλέπεις τα λάθη σου και να τα μετατρέπεις σε δύναμη. Αυτό κάναμε με ό,τι συνέβη πέρυσι κι αυτό θα κάνουμε και με την πορεία μας στην Ευρώπη. Χαμένη είναι μια ευκαιρία αν δεν πάρεις τίποτα από αυτήν. Εμείς καταλάβαμε τι κάναμε λάθος.