Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ όμορφη τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν οι δειλές αχτίδες του ήλιου πέφτουν πάνω στον Λευκό Πύργο. Στενός μου φίλος ο οποίος κατοικεί σε ένα από τα ωραιότερα σπίτια στην παραλία της πόλης, κοντά στο Μακεδονία Παλάς, λάτρης της νυχτερινής διασκέδασης «έπεσε» νωρίς το πρωί του Σαββάτου πάνω σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο γνωστός επιχειρηματίας της Βόρειας Ελλάδας επέστρεφε με το πρώτο φως του ήλιου στην κατοικία του. Συνηθίζει άλλωστε να επισκέπτεται γνωστούς «ναούς διασκέδασης» με δημοφιλή σχήματα καλλιτεχνών, τα οποία λίγο πριν από τις γιορτές ανηφορίζουν στη Θεσσαλονίκη. Του έκανε πραγματικά εντύπωση η εικόνα με τους εκατοντάδες αστυνομικούς οι οποίοι είχαν δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό σε διάφορα σημεία της πόλης, ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονταν κοντά στον σταθμό Σιντριβάνι του μετρό, όπου έγινε η παρουσίαση (τι άλλο θα μπορούσε να είναι από μια παρουσίαση αφού το συγκεκριμένο έργο θα εγκαινιαστεί σε δύο χρόνια). Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έκανε την παρουσίαση σε στενό κύκλο υπηρεσιακών παραγόντων. Ο στενός μου φίλος, αν και επιφανής επιχειρηματίας, προτίμησε αντί για επίσημες τελετές να πέσει για ύπνο έπειτα από αρκετές ώρες σε λαμπερά spots… ατελείωτης μπουζουκοκατάνυξης. Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη προτίμησε πιο «ήσυχα» πράγματα. Η πόλη άλλωστε διαθέτει πολλά εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό.

Ο «μανδύας» του Αγιου Βασίλη…

Ο Αγιος Βασίλης, όταν αναχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας και αποχώρησαν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, άφησε τον κατακόκκινο, εκτυφλωτικό του μανδύα να «τυλίξει» την πόλη. Μια πόλη γεμάτη από επισκέπτες, οι οποίοι έφθασαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό. Ο Santa Claus έκανε έντονη την παρουσία του (σε σοκολατένια μορφή) στις πτήσεις της Aegean. Μου θύμισε αυτούς που οι υπεύθυνοι των δημοφιλών διεθνώς εστιατορίων Cipriani (από τη Βενετία και τη Ρώμη μέχρι το Λονδίνο) είχαν τοποθετήσει μπροστά στα κρυστάλλινα σερβίτσια. Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Αγιος Βασίλης σπεύδει ύστερα από λουκούλλεια γεύματα στα restaurants της πόλης να… διασκεδάσει με Μαρινέλλα, Παπαρίζου, Μακεδόνα αλλά και Θεοδωρίδου, Χρυσοχοΐδη και βέβαια τον Τάκη Ζαχαράτο, ο οποίος παραδοσιακά τέτοια εποχή παρουσιάζει ένα μεγάλο show.

Η σημαντική πρωτοβουλία

Μια μεγάλη παρέα Θεσσαλονικιών προτίμησε τη φετινή χρονιά να «εγκαταλείψει» την πόλη και να βρεθεί στη Βιέννη. Ολοι θα παρακολουθήσουν την παγκόσμιας ακτινοβολίας συναυλία της Πρωτοχρονιάς με κλασική μουσική και χορηγό, όπως πάντα, τη Rolex. Στην Αθήνα, λίγο πριν από την είσοδο του νέου χρόνου η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συναντήθηκε με τον διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» Μανώλη Παπασάββα. Το σωματείο «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» με απόφαση της κ. Βαρδινογιάννη αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τα παιδιά που βρίσκονται στο Νοσοκομείο Παίδων. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός παιδιών τα οποία κατόπιν εισαγγελικής εντολής απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον και καταλήγουν να φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων.