Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού μπορεί να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Α1, αλλά παράλληλα αντιμετωπίζει και την ευρωπαϊκή πρόκληση. Η περσινή συμμετοχή των Ερυθρολεύκων στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ (και παρά την ήττα από την ιταλική Ραβέννα) άνοιξε την όρεξη. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στη φάση των 16 του CEV Cup και είναι το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά μετά την εκτός έδρας νίκη επί της τουρκικής BBSK. Η διοίκηση λοιπόν ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το – δυνατό έτσι κι αλλιώς – ρόστερ, προσφέροντας και άλλα «όπλα» στον προπονητή Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.

Ετσι, τις τελευταίες ημέρες ανακοινώθηκαν δύο δυνατές επιστροφές. Ο περσινός MVP του πρωταθλήματος, ο διεθνής βούλγαρος ακραίος Τόντορ Αλεξίεφ, επέστρεψε ύστερα από την εξάμηνη παραμονή του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Πίσω και ο Σμαραγδής

Επιστροφή Νο 2: Ο διεθνής κεντρικός Νίκος Σμαραγδής, ο οποίος ανήκει και πάλι στο ερυθρόλευκο ρόστερ ύστερα από τρία χρόνια. Ο Σμαραγδής ήταν στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2012 έως τις 19 Ιανουαρίου 2015 και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Φοίνικα Σύρου, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, ενώ το πρώτο μισό της φετινής σεζόν ήταν εκτός δράσης και έκανε προπονήσεις με τη ΧΑΝΘ. «Επιστρέφω στον Ολυμπιακό, μια ομάδα όπου έχω να θυμάμαι μόνο επιτυχίες», είπε ο Σμαραγδής.

Οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν χθες και την απόκτηση του 19χρονου κεντρικού Γιώργου Παπαλεξίου από τη Νίκη Αιγινίου.

Σειρά έχει ο ΠΑΟΚ. Μετά την αλλαγή στον πάγκο (Θανάσης Ψάρρας αντί Σέρτζιο Στάνκου) ανακοινώθηκε χθες η απόκτηση του αμερικανού ακραίου Γκάρετ Μουαγκουτούτια. Ο 31χρονος αθλητής έχει αγωνιστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές λίγκες, ενώ πέρασε τρία χρόνια (2014-2017) στο πρωτάθλημα της Κίνας. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε σε Ισπανία, Φινλανδία, Τουρκία, Ιταλία και Πολωνία, ενώ στην επιστροφή του από την Κίνα και πριν από τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ πέρασε από την Πορτογαλία (Σπόρτινγκ).