Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 τη Σαμπντόρια με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά μη βιαστείτε να χαρακτηρίσετε τον πορτογάλο επιθετικό πρωταγωνιστή του αγώνα. Αυτός ήταν ο διαιτητής Πάολο Βαλέρι, ο οποίος χρησιμοποίησε τρεις φορές το VAR και πήρε ισάριθμες λάθος αποφάσεις!

Αποκορύφωμα ήταν το γκολ των φιλοξενουμένων στις καθυστερήσεις (Σαπονάρο), το οποίο ακύρωσε ο Βαλέρι, αφού είδε ξανά τη φάση! Νωρίτερα είχε καταλογίσει δύο πέναλτι με τα οποία σκόραραν οι Ρονάλντο και Κουαλιαρέλα, επίσης μετά τη χρήση του VAR!

«Το πιο σωστό αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Πολλές ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο της Γιουβέντους σαν να έχουν χάσει. Σίγουρα είναι μία ομάδα πολύ δυνατή, που θέλει τα πάντα», είπε ο προπονητής της Σαμπντόρια, Μάρκο Τζιανπάολο, ο οποίος χαρακτήρισε «δώρο» το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πάντως και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παραδέχθηκε ότι και τα δύο πέναλτι που δόθηκαν ήταν λάθος αποφάσεις: «Ηταν σωστό οι διαιτητές να χρησιμοποιούν το VAR όταν το θεωρούν αναγκαίο. Για να είμαι ειλικρινής δεν θα καταλόγιζα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις πέναλτι. Ωστόσο όλα αυτά μόνο στην Ιταλία αναδεικνύονται. Κάποιες καταστάσεις είναι υποκειμενικές» είπε ο τεχνικός της Γηραιάς Κυρίας.

Ποια είναι η άποψη του προέδρου της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο; «Το VAR είναι σαν να πηγαίνεις στον κινηματογράφο. Είναι ένας τρόπος βοήθειας για τον διαιτητή, όμως η συνεχόμενη διακοπή για να δεις μία φάση είναι επίσης ένα θέμα».

Για το VAR τοποθετήθηκε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. «Είμαι υπέρ της χρήσης του. Πιστεύω ότι μειώνονται τα λάθη. Πάντως θα πρέπει να αφήσουμε τους διαιτητές να κάνουν τη δουλειά τους».

Με τα δύο γκολ κόντρα στη Σαμπντόρια ο Ρονάλντο έφτασε τα 14 γκολ στη Serie A και πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ. Παράλληλα, ο Κουαλιαρέλα σκόραρε για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι και έγινε ο πρώτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τον Νταβίντ Τρεζεγκέ όταν αγωνιζόταν στη Γιουβέντους το 2005.

Η Γηραιά Κυρία ολοκλήρωσε τον α’ γύρο με ρεκόρ βαθμών (53) και ετοιμάζεται για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το ιταλικό Σούπερ Καπ, στις 16/1 κόντρα στη Μίλαν. Παράλληλα διατήρησε το +9 από τη δεύτερη Νάπολι, η οποία χρειάστηκε το γκολ του Μέρτενς (88′) για να νικήσει στην Μπολόνια. Το σύνθημα στο Σαν Πάολο ήταν «είμαστε όλοι Κουλιμπαλί», καθώς με αυτόν τον τρόπο οι οπαδοί της Νάπολι στήριξαν τον αμυντικό από τη Σενεγάλη που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στο ματς με την Ιντερ στο Σαν Σίρο.

Ηρεμία στη Μίλαν

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν σκόραρε ύστερα από δύο μήνες και η Μίλαν επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τέσσερα ματς, στα οποία μάλιστα δεν είχε σημειώσει γκολ! Ο Ιγκουαΐν πέτυχε το γκολ της νίκης στο 2-1 επί της ΣΠΑΛ στο Σαν Σίρο, σπεύδοντας να το αφιερώσει στον προπονητή του Τζενάρο Γκατούζο. Παράλληλα, παρέμεινε στη διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα. «Είναι φυσικό οι οπαδοί να περιμένουν περισσότερα από εμένα. Ηρθα στο Μιλάνο επειδή πίστευα ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Τους τελευταίους δύο μήνες, ο Γκατούζο με στήριξε και αυτό το γκολ είναι για αυτόν», είπε ο αργεντινός επιθετικός. Με τη νίκη αυτή επιστρέφει η ηρεμία στα αποδυτήρια της Μίλαν, ενώ θα επιτρέψει και στον Γκατούζο να χαλαρώσει, μετά και τη δημόσια στήριξη που είχε από τον Λεονάρντο.