Εκτός από μπάσκετ ο Ρικ Πιτίνο και ο Μάκης Γιατράς θα μπορούσαν στο περιθώριο του χθεσινού αγώνα, στον οποίο ο Παναθηναϊκός άλωσε την Πάτρα με 86-69, να κουβεντιάσουν επίσης για πίτσες και μακαρονάδες στις οποίες επίσης ειδικεύονται!

Ο προπονητής του Προμηθέα έχει την πιτσαρία Porto Fino Τei στην Πάτρα, την οποία κουμαντάρει πλέον ο αδελφός του, ενώ ο Fabulous Rick άνοιξε πριν από κάμποσα χρόνια στο Λέξινγκτον του Κεντάκι το εστιατόριο Bravο’s!

Επί τη βάσει αυτής της επιχειρηματικής αντιδιαστολής, εάν ο Πιτίνο χρειαζόταν έναν επιδέξιο… ντελιβερά για να παραδώσει έγκαιρα και σωστά τις παραγγελίες, τότε είναι προφανές πως ο Νίκος Παππάς ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία στον συγκεκριμένο ρόλο: ο 28χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος ο οποίος πάτησε το γκάζι στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης και οδήγησε τον Παναθηναϊκό από τα στενά σοκάκια του πρώτου ημιχρόνου στη λεωφόρο και στο άριστα 10 στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει στις 24 Φεβρουαρίου στον εξ αναβολής αγώνα τον Κολοσσό Ρόδου.

«Ο κόουτς μας είπε ότι μέχρι τώρα αδικούσαμε τους εαυτούς μας» τόνισε ο Παππάς, που έγινε ο σπινθήρας της ανάφλεξης των Πρασίνων από τα 6μ.75 (11/21), ενώ την ίδια στιγμή οι οικοδεσπότες σούταραν 9/33 τρίποντα. Συν τοις άλλοις ο Παναθηναϊκός κατέβασε 16 επιπλέον ριμπάουντ (44 έναντι 28), αλλά στον αντίποδα υπέπεσε σε 17 λάθη, που προφανώς δεν θα άρεσαν στον απαιτητικό προπονητή τους.

Αντιθέτως στον εμφανισθέντα με λευκό μαντιλάκι pochette, Πιτίνο, θα άρεσαν δυο πράγματα: οι… ήχοι του βιολιού από την κοπέλα που εμφανίσθηκε στα προεόρτια του αγώνα και η προσπάθεια των παικτών του στην άμυνα με στόχο τα αγαπημένα του deflections (εκτροπή της μπάλας και αλλοιώσεις στις γωνίες πάσας των αντιπάλων) για τα οποία μίλησε με εμφατικό τρόπο την Παρασκευή μεσούντος του θριαμβευτικού ντεμπούτου του στην Ευρωλίγκα.

Θεαματική αναβάθμιση

Ο Προμηθέας προηγήθηκε με 21-16, ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα σερί 12-2 για το 23-28 και η λήξη του ημιχρόνου τον βρήκε στο +1 (34-35), αλλά στη συνέχεια αναβάθμισε θεαματικά το παιχνίδι του και στις δυο άκρες του γηπέδου και δεν έδωσε περαιτέρω δικαιώματα στους οικοδεσπότες. Εκτός του Παππά (18 πόντοι, 0/3 δ., 5/7 τρ., 3/3 β.), ο Πιτίνο είδε επίσης τον Νικ Καλάθη να παράγει 12 πόντους και 8 ασίστ, τον Ντεσόν Τόμας να σκοράρει 14 πόντους και τον Γιώργο Παπαγιάννη να έχει 4 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 τάπες. Από πλευράς Προμηθέα πρωταγωνίστησαν ο Ρίον Μπράουν (23 π., 4/10 δ., 2/6 τρ., 9/10 β.), ο Τόνι Μέιερ (12 π.) και ο Ολεξάντρ Λίποβι (10 π.), ενώ έμεινε άποντος ο Νίκος Γκίκας (7 ασίστ). «Είμαι υπερήφανος για τον Παππά διότι έδωσε την ώθηση στην ομάδα. Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά ότι ακόμη και ο Στεφ Κάρι και ο Κέβιν Ντουράντ δεν θα μπορούσαν να περάσουν από αυτήν την πόρτα χωρίς αμυντικά deflections. Το συμβόλαιο ενός παίκτη δεν ανανεώνεται από τον πρόεδρο μιας ομάδας, ούτε από τον τζένεραλ μάνατζερ, αλλά από το πρόσωπο που κοιτάζεις στον καθρέφτη» τόνισε ο Πιτίνο, οποίος αναζητεί έναν ψηλό κόμπο γκαρντ έχοντας μεταξύ άλλων στη λίστα του τον Αμερικανό Σον Κιλπάτρικ και τον Σλοβένο Σάσα Βούγιανιτς.

– Η βαθμολογία σε 11 αγώνες (Παναθηναϊκός και Κολοσσός έχουν από 10): Ολυμπιακός 21, Παναθηναϊκός και Περιστέρι 20, ΑΕΚ 19, Προμηθέας 18, Χολαργός, Ηφαιστος και ΠΑΟΚ 17, Λαύριο και Πανιώνιος 14, Κύμη, Ρέθυμνο και Αρης 13, Κολοσσός 12.