«Είσαι πολύ τυχερός, γιατί σε αυτή την ηλικία έχεις δει την ΑΕΚ να κερδίζει δύο τίτλους σε μία χρονιά. Σήμερα ήταν το τελευταίο ματς για το 2018. Δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε όσους φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ αυτή τη χρονιά. Ηταν τεράστια τιμή γι’ αυτούς. Σίγουρα και για τη διοίκηση, τους αθλητές, τους προπονητές Μανωλόπουλο και Σάκοτα, που έχουν συνεισφέρει για να δημιουργηθεί μια χρονιά που δεν μπορεί να ξεχαστεί, ούτε να επαναληφθεί εύκολα».

Η ΑΕΚ επικράτησε σχετικά δύσκολα στο ΟΑΚΑ (73-62) του ανταγωνιστικού για 33′ λεπτά Πανιωνίου, αλλά όλα τα λεφτά ήταν ο διάλογος του τεχνικού της Λούκα Μπάνκι με έναν μικρό φίλο της Ενωσης στη συνέντευξη Τύπου.

Ο μικρός Αργύρης (γιος του Βασίλη Παπαδόπουλου, που δουλεύει εθελοντικά στην ΑΕΚ από όταν ανέλαβε ο Μάκης Αγγελόπουλος την ομάδα) ρωτήθηκε από τον κόουτς της Ενωσης αν δουλεύει σε εφημερίδα ή σε σάιτ και μετά τον κάλεσε δίπλα του, όπου είδε και τη φανέλα που φορούσε και έγραφε: «Fear the Queen» (Φοβού τη Βασίλισσα).

Φυσικά τον ρώτησε για την κορυφαία στιγμή του 2018, ο νεαρός απάντησε η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Λούκα Μπάνκι του υπενθύμισε πόσο τυχερός είναι, αλλά διευκρίνισε: «Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσω να ζήσεις ξανά ένα τέτοιο όνειρο. Σου λέω μόνο καλή χρονιά και πήγαινε να κοιμηθείς για όνειρα γλυκά!».

Χάντερ μαινόμενος

Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα με τον Πανιώνιο (μέχρι και το 33′ όταν με καλάθι του Ντόρσεϊ μείωσε σε 56-54) αλλά εκεί κάποια λάθη των φιλοξενουμένων και η τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Ντόρσεϊ στο 62-56 (36′) έβαλαν τέλος σε κάθε όνειρο του Πανιωνίου, που όμως δείχνει ένα άλλο πρόσωπο με τη νέα διοίκηση και τον Νίκο Οικονόμου και αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα κινδυνεύσει.

Ο Βινς Χάντερ (24 π., 10 ριμπ.) έκανε τη διαφορά για την Ενωση που είχε 10 παραπάνω ασίστ (22-12) και 10 λιγότερα λάθη (12-22), αριθμοί που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα.

Λαρεντζάκης (12 π., 7 ασ.) και Σάκοτα (11 π.) ήταν αρωγοί του Χάντερ για τους γηπεδούχους, την ώρα που για τον Πανιώνιο πρώτος σκόρερ ήταν και πάλι ο Μπέρι (15 π.) με εξαιρετικό επίσης τον Ντόρσεϊ (11 π., 11 ριμπ.) και τον Τέιλορ (11 π.) ενώ ο Παπαντωνίου (8 π., 7 ασίστ) επέστρεψε δριμύτερος από τον τραυματισμό του.

«Με ενόχλησε ο τρόπος που χάσαμε από τον Παναθηναϊκό όσο και ο τρόπος με τον οποίο μπήκαμε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Κοιτάμε μπροστά και περιμένουμε να επιστρέψουν και οι τραυματίες. Για το αν κοιτάμε παίκτη, δεν έχω κουραστεί μόνο εγώ να απαντάω σε τέτοιες ερωτήσεις, αλλά και ο νεαρός φίλος μου εδώ δίπλα να ακούει συνέχεια τα ίδια» τόνισε ο Λούκα Μπάνκι.

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός του Πανιωνίου Νίκος Οικονόμου υποστήριξε: «Μην αποπροσανατολιζόμαστε, ο στόχος είναι η σωτηρία και όχι τα πλέι οφ».