Προλαβαίνουν οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας (καλά αντανακλαστικά χρειάζονται μόνο) να στείλουν φιρμάνι στους δύο Αιώνιους για να γίνει κοινή η συνέντευξη Τύπου του Ντέιβιντ Μπλατ με τον Ρικ Πιτίνο μετά το ντέρμπι της Παρασκευής. Θα ήταν ευχής έργον από δύο ανθρώπους-περιβόλια, που έχουν να πουν και να μοιραστούν πολλά.

Το ζέσταμα είχε ξεκινήσει από τον Πιτίνο, που μίλησε κάνα μισάωρο με τρομερές ατάκες την Πέμπτη μετά την ΤΣΣΚΑ και χθες πήρε τη σκυτάλη ο Μπλατ που είχε πει ότι θα τοποθετηθεί για τον νέο κόουτς του Παναθηναϊκού όταν γίνει επίσημο.

«Ο Πιτίνο έχει φοβερή καριέρα, έχει αφήσει το στίγμα του στο μπάσκετ. Εχει γράψει κι ένα καλό βιβλίο! Ομως και εγώ δεν είμαι καθαρά Αμερικανός, είμαι παγκόσμιος κόουτς, καθώς έχω κοουτσάρει ομάδες από πέντε-έξι διαφορετικές χώρες. Για μένα δεν έχει σημασία η καταγωγή. Προσωπικά σέβομαι όλους τους προπονητές» τόνισε ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων μετά τον νικηφόρο αγώνα της ομάδας του στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ (68-58).

Με Πρίντεζη

Σε έναν αγώνα όπου ο κόουτς των Ερυθρολεύκων είδε στην αρχή λάθος… Γκος να σκοράρει, καθώς τα έβαζε ο Φιλ Γκος (ξεκίνησε με 5/5 τρίποντα και 16 πόντους, όλους στο πρώτο ημίχρονο!) και όχι ο Ουίλιαμς-Γκος (έμεινε χαμηλά με 6 π.).

«Δεν είναι τυχαίο, γιατί ο αντίπαλος είναι μια εξαιρετική ομάδα που έχει τη σφραγίδα ενός πολύ καλού προπονητή, τον Ηλία Παπαθεοδώρου, που τον ξέρω πολύ καλά γιατί είχε εξουδετερώσει τον καλύτερο παίκτη του Ισραήλ στις μικρές εθνικές ομάδες, που ήταν ο γιος μου! Οι προπονητές είναι πολύ καλοί και ιδιαίτερα στην Ευρώπη δεν σέβονται τόσο τη δουλειά τους» τόνισε ο Μπλατ, που είδε τον Γιώργο Πρίντεζη (19 π., 9 ριμπ., 6 ασίστ) να φέρνει τα πάνω κάτω. Ο ΠΑΟΚ είχε προβάδισμα με 13-7 στο 6′ με τον Στρέλνιεκς (συνολικά 14 π.) να είναι ο μόνος που σκόραρε για τους φιλοξενουμένους σε αυτό το διάστημα ως αντίπαλον δέος του Γκος, ενώ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν τελευταία φορά με καλάθι του Τέπιτς (57-55 στο 31′). Με τον Φιλ Γκος άποντο στο δεύτερο μέρος είχαν πιο σταθερό παίκτη τον Γιανίκ Μορέιρα (16 π., 9 ριμπ.).

Οι ευχές

«Δεν γιορτάζω γενικά τα Χριστούγεννα αλλά μου αρέσει αυτή η εικόνα που βλέπω στους δρόμους και στην Ελλάδα. Εγώ ζήτησα από τον Αϊ-Βασίλη καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα και λιγότερα λάθη» πρόσθεσε ο Μπλατ.

«Στις 3 Νοεμβρίου είχα πει ότι περιμένουμε τον Αγιο Βασίλη αλλά δεν έχει έρθει ακόμη. Θέλω όλοι μαζί να παραμείνουμε ενωμένοι στο πλάνο και να πετύχουμε τους βασικούς στόχους. Η δουλειά μου είναι το μπάσκετ. Θεωρώ ότι στο αγωνιστικό κομμάτι είμαστε σε θέση να πετύχουμε περισσότερα πράγματα έχοντας ήδη 10 νίκες στα τελευταία 13 παιχνίδια. Πρέπει να ισορροπήσουμε την κατάσταση αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά για να δουλεύουν οι παίκτες απερίσκεπτοι» τόνισε από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου.