Να εξηγούμαστε. Είναι βέβαιο ότι ήλθε ο νέος χρόνος; Ή μήπως γιορτάζουμε τζάμπα;

Διότι ο Πρωθυπουργός έκανε μεν πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα. Αλλά ο Πρωθυπουργός δεν είναι κι ο καλύτερος φίλος της αλήθειας.

Εδώ έκανε εγκαίνια σε ανύπαρκτο μετρό, δύσκολο το έχετε να κάνει πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα χωρίς να υπάρχει Πρωτοχρονιά;

Για να μη σας πω ότι μπορεί να το διασκεδάσει κιόλας. Διότι βασική αρχή της κυβέρνησης είναι να θεωρεί τους άλλους ηλίθιους.

Που θα βλέπουν μια σκάλα με ζωγραφισμένα εκδοτήρια σε μουσαμάδες και θα νομίζουν ότι είναι μετρό.

Που θα αντικρίζουν τη λευκοντυμένη Νοτοπούλου και θα παραμυθιάζονται ότι είναι η Μελάνια με κάτι παραπάνω στην περιφέρεια.

Που θα πιστεύουν ότι «ο Μανώλης του Παππά» είναι ένας Μανώλης κάποιου Παππά.

Οι ηλίθιοι όμως λιγοστεύουν. Οπως είπε κι ο Μπουτάρης, «όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος». Υποθέτω ακόμη και το παπατζιλίκι.

Δεν ξέρω λοιπόν αν με τη νέα χρονιά ζούμε την αρχή του τέλους μιας διακυβέρνησης που πάλιωσε γρήγορα και πολύ. Αλλά έτσι μοιάζει.

Διότι φοβούμαι ότι η ύπαρξη μετρό Θεσσαλονίκης είναι δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στο θεμελιώδες ερώτημα αν υπάρχει κυβέρνηση.

Ποιος μπορεί να το πει σήμερα με το χέρι στην καρδιά;

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία φτιάχνεται και ξαναφτιάχνεται σε ημερήσια βάση και με κάθε δήλωση του Καμμένου.

Η πολυτραγουδισμένη «πλειοψηφία των Πρεσπών» με την Παπακώστα, τον Παπαχριστόπουλο και τον Θεοδωράκη εξελίσσεται σε αξιοθρήνητη κουρελού.

Η διαβεβαίωση Τσίπρα ότι η κουρελού θα τραβήξει έως τον Οκτώβριο είναι σαν να διαφημίζει δημοπρασία χαλιών Μοιραράκη στο Sotheby’s.

Ο Σημίτης προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί ενδεχομένως να προσφύγει σε νέο δανεισμό από την Ευρώπη και η… Σβίγγου (!) τον επιπλήττει – επιβεβαιώνοντας ότι η έλλειψη μέτρου στην πολιτική συνιστά έλλειψη μέτρου στη γελοιότητα.

Ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ομολογεί ότι «το 2019 θα είναι η χρονιά της αναγέννησης της πατρίδας μας», πράγμα που λογικά υπονοεί πως ούτε εκείνος σκέφτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ!

Μια κυβέρνηση αποσυντίθεται μπροστά στα μάτια μας και σε απευθείας μετάδοση.

Για πόσο ακόμη; Αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει.

Οι αρμόδιοι είναι προφανώς αποφασισμένοι να καταναλώσουν και την τελευταία ρανίδα εξουσίας, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό τους. Αν υπήρχε, θα το είχαμε καταλάβει.

Τα υπόλοιπα προσεχώς κι επί της οθόνης.

Α, είπα προσεχώς και θυμήθηκα… Οπως εξελίσσονται τα πράγματα, υποψιάζομαι πως όσοι μετείχαν στο στήσιμο της Novartis θα φτύσουν προσεχώς το γαλατάκι της μανούλας τους.

Πολιτικοί, δικαστικοί και δημοσιογράφοι.