Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη νέα χρονιά με τους αγωνιστικούς στόχους να είναι ξεκάθαροι πλέον: να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος ώστε να σβήσει την ευρωπαϊκή τιμωρία, να διεκδικήσει διάκριση στο Κύπελλο και φυσικά να εξασφαλίσει την άδεια που είναι ένα εξωαγωνιστικό μεν, πολύ βασικό δε κομμάτι για το μέλλον του.

Οι Πράσινοι κέρδισαν πολλά στο εξάμηνο που πέρασε χάρη στην αγωνιστική τους παρουσία και τα αποτελέσματα που έφεραν οι «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη. Το σημαντικότερο είναι πως κέρδισαν και πάλι τον κόσμο τους, τον έκαναν να επιστρέψει στο γήπεδο και μαζί με τους δικούς τους φιλάθλους κέρδισαν αναγνώριση από όλη τη φίλαθλη Ελλάδα.

Πλέον καλούνται να κάνουν το βήμα παραπάνω έως το καλοκαίρι και εκεί να χτιστεί, δίχως τους περιορισμούς πια στο μεταγραφικό κομμάτι, η ομάδα για τα επόμενα χρόνια που θα διεκδικήσει και περισσότερα εντός γηπέδων. Οι άμεσοι στόχοι, πάντως, των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι οι ανανεώσεις των συμβολαίων που ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι. Του Δημήτρη Κολοβέτσιου και του Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Με τον πρώτο οι κουβέντες είναι προχωρημένες. Ηδη έχει υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία στα «θέλω» των δύο πλευρών. Ο Κολοβέτσιος έχει καθιερωθεί πλέον στην ομάδα, έχει εξελιχθεί ως ποδοσφαιριστής και επιθυμεί την παραμονή του, αφού βλέπει εμπιστοσύνη από τον Γιώργο Δώνη και ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον απ’ αυτό που έζησε την περσινή σεζόν, με τα δεκάδες προβλήματα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου να πέσουν και οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα κορυφώσει τις κουβέντες του με την πλευρά του Ουσμάν Κουλιμπαλί προκειμένου να δει και με τον Αφρικανό τα δεδομένα. Δεν είναι μια εύκολη περίπτωση, όπως αυτή του Κολοβέτσιου, αφού πάντα υπάρχει στο μυαλό του «Κούλι» η προοπτική του εξωτερικού. Ο Παναθηναϊκός θα τον καλέσει για συζητήσεις προκειμένου να δει τις απαιτήσεις του, έχοντας πάντα ως ταβάνι ένα συγκεκριμένο ποσό. Δεν πρόκειται να παρεκκλίνει καθόλου από το οικονομικό πλάνο του, κάτι που ξεκαθάρισε και ο Νίκος Νταμπίζας στη συνέντευξη Τύπου του περασμένου Σαββάτου.

Αν δει θετική διάθεση από την πλευρά του Κουλιμπαλί, τότε θα επιχειρήσει είτε μέσα στον Ιανουάριο, είτε μέσα στους επόμενους μήνες να τον πείσει να παραμείνει. Διαφορετικά θα κοιτάξει τις περιπτώσεις που υπάρχουν για τον αντικαταστάτη του ενόψει καλοκαιριού, αφού δύσκολα ο Δώνης θα έδινε τη συγκατάθεσή του για να αποχωρήσει άμεσα ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει βοήθειες και σε θέση κεντρικού αμυντικού, όπως είναι ο Κουλιμπαλί.

Προς το παρόν διαψεύδει

Από κει και πέρα, κουβέντα για μεταγραφές τούτη τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει. Ο Νταμπίζας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια σκέψη, τόνισε ότι η ομάδα πιθανότατα θα πορευτεί ως έχει και διέψευσε κάθε φημολογία για τα ονόματα που έχουν προκύψει στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο, επειδή είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε να κάνει κάποια κίνηση ο Παναθηναϊκός αν βρει την ευκαιρία και κάποια περίπτωση που θα είναι ελκυστική και από οικονομικής και από αγωνιστικής πλευράς.

Σκέψη συζητήσεων υπάρχει και για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, το συμβόλαιο του οποίου πάντως λήγει το καλοκαίρι του 2020 και ο Παναθηναϊκός έχει πολύ χρόνο μπροστά του μέχρι να μπει στην ουσία της υπόθεσης με τον αρχηγό του.

n Σήμερα οι παίκτες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και θα ξεκινήσουν προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τη Λαμία στις 10 Ιανουαρίου για το Κύπελλο.