Υπάρχει ζωή στον (μπασκετικό) πλανήτη Αρη; Οι ενδείξεις λένε ναι, όμως η ομάδα είναι πλέον στην εντατική και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό τμήμα.

«Η ομάδα, δυστυχώς, φέτος έχει πουλήσει τα λιγότερα εισιτήρια διαρκείας των τελευταίων 25 ετών, ενώ έχει σημαντικά λιγότερα εισιτήρια απ’ αυτά που είχε τα προηγούμενα χρόνια» αναφέρει μια παράγραφος από την ανακοίνωση της διοίκησης, που προχώρησε σε έκτακτο ΔΣ μέσα στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να ξεκινήσει ουσιαστικά την προσπάθεια ενός ακόμα αρειανού συλλαλητηρίου στην προσπάθειά της να ενεργοποιήσει κάθε διαθέσιμο φίλο του συλλόγου και ιδιαίτερα αυτούς με οικονομική επιφάνεια.

Η κακοδιαχείριση χρόνων και η λαίλαπα επί εποχής προεδρίας Νίκου Λάσκαρη άφησαν πολλές ανοιχτές πληγές στο σώμα του πάλαι ποτέ Αυτοκράτορα και παρά το 1,5 και πλέον εκατ. ευρώ που έχει δαπανήσει ήδη η νυν διοίκηση σε διακανονισμούς και παλαιότερα χρέη, η λίστα πιστωτών μοιάζει ατελείωτη.

Εκεί είναι συγκλονιστική η είδηση ότι η ομάδα έχει τα λιγότερα εισιτήρια (διαρκείας) στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και αν μην τι άλλο δημιουργεί εύγλωττα το ερώτημα γιατί ο κόσμος παραμένει ακόμα μακριά.

Μόλις τις προάλλες ένα μεγάλο γκρουπ οπαδών σταμάτησε το πούλμαν της ομάδας κατά την επιστροφή της από τη Χαλκίδα για τον αγώνα με την Κύμη και εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκειά του.

Ομως αυτή τη στιγμή ο Αρης θέλει τους φίλους του δίπλα και όχι απέναντι και ας μην παίζει (πάντα) καλά. Το βασικό μέλημα είναι να σωθεί η χρονιά, μειώνοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο τις οφειλές προς τρίτους, ένα πρότζεκτ που προχωράει – ως προς το δεύτερο σκέλος τουλάχιστον – σταθερά και με συνέπεια.

Απομένει και το αγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο ο Γιάννης Καστρίτης

στους δύο αγώνες που είναι στον πάγκο διέγνωσε πολύ σωστά ψυχολογικά θέματα (βλέποντας την ομάδα του να χάνει διαφορά 17 πόντων στο Αλεξάνδρειο και να ηττάται στο φινάλε από τον Χολαργό και να χάνει διαφορά πάλι 17 πόντων στην Κύμη και να διασύρεται τελικά με συνολική διαφορά 18 πόντων στο φινάλε!), λέγοντας πως χρειάζεται η πρώτη νίκη για αλλαγή συναισθημάτων.

Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ηφαιστο Λήμνου είναι ο πρώτος τελικός επιβίωσης.