Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ξεκίνησε και επίσημα, με την ΑΕΚ να έχει στρέψει ένα μεγάλο μέρος της προσοχής της στον τομέα της άμεσης ενίσχυσης. Οι Κιτρινόμαυροι δεν πρόκειται να μείνουν μονάχα στην προσθήκη του Νέναντ Κρστίτσιτς, μιας και ο στόχος είναι να ενταχθούν στο ρόστερ του Δικεφάλου και άλλοι δύο ποδοσφαιριστές. Αντίστοιχου επιπέδου με τον Σέρβο, προκειμένου να ανεβάσουν επίπεδο το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Η Ενωση έχει ξεκινήσει τις αναζητήσεις της για την απόκτηση ενός μέσου με κυρίως ανασταλτικές ικανότητες, αλλά και ενός εξτρέμ, που θα μπορεί να αγωνίζεται κατά βάση δεξιά. Τα παραπάνω ζητήματα είναι σε εξέλιξη για τον Δικέφαλο, που ωστόσο έχει στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του και τρεις ακόμα υποθέσεις, που δεν έχουν να κάνουν τόσο με το παρόν, όσο με την επόμενη μέρα του.

Αναφερόμαστε σε τρία «εσωτερικά» ζητήματα, που η ΑΕΚ θέλει να έχει κλείσει οριστικά και με κάθε επισημότητα, ακόμα και πριν τις 15 Ιανουαρίου. Προκειμένου να μπουν με βεβαιότητα στο κάδρο της νέας σεζόν, για την οποία η προεργασία έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι εν λόγω υποθέσεις είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Ελτνερ Λόπες, η απόκτηση του Μάριου Οικονόμου από την Μπολόνια με κανονική μεταγραφή, καθώς και η οριστικοποίηση της μεταγραφής του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς από τη Ζελέσντιτσαρ, το καλοκαίρι.

Για το ζήτημα του πορτογάλου μπακ τα πάντα αναμένεται να τελειώσουν με την άφιξη του ατζέντη του στη χώρα μας. Η ΑΕΚ και η πλευρά του Λόπες έχουν δώσει τα χέρια για νέο συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, με το μόνο που απομένει για την επικύρωση της συμφωνίας να είναι οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις. Που αναμένονται άμεσα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση του Οικονόμου και εκεί τα πράγματα δείχνουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους, παρότι δεν είναι στο αντίστοιχο σημείο με εκείνο του Λόπες. Ο έλληνας στόπερ αγωνίζεται στους Κιτρινόμαυρους με τη μορφή δανεισμού από την Μπολόνια, με τη συμφωνία που συνήψαν το καλοκαίρι οι δύο ομάδες να περιλαμβάνει ρήτρα αγοράς του 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή από την ΑΕΚ, με την καταβολή ποσού της τάξεως των 700.000 ευρώ. Ωστόσο η Ενωση φαίνεται πως είναι κοντά στο να αποκτήσει με κανονική μεταγραφή τον Οικονόμου, από το καλοκαίρι και μετά, με αρκετά λιγότερα χρήματα.

Η προσφορά

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Κιτρινόμαυροι έχουν καταθέσει προσφορά προς την ιταλική ομάδα, που περιλαμβάνει την καταβολή ποσού κοντά στις 450.000 ευρώ για να κάνουν δικό τους τον διεθνή στόπερ. Κάτι που σε έναν βαθμό διευκολύνει την Μπολόνια, μιας και μπορεί τα συνολικά χρήματα που θα λάβει να είναι λιγότερα, όμως θα μπουν στα ταμεία της αρκετά πριν από το καλοκαίρι (όπως προβλεπόταν αρχικά) και σε μία δόση. Γι’ αυτό και οι πληροφορίες θέλουν τον ιταλικό σύλλογο να είναι έτοιμος να αποδεχθεί την εν λόγω προσφορά.

Η τρίτη υπόθεση που βρίσκεται στο ίδιο κάδρο με εκείνες των Οικονόμου και Λόπες, εκείνη του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς δηλαδή, πιθανότατα να είναι και η τελευταία που θα διευθετηθεί. Ο λόγος έχει να κάνει με το «φιξαρισμένο» ραντεβού στην Αθήνα μεταξύ της ΑΕΚ, του ποδοσφαιριστή, αλλά και του πατέρα του Ράφικ Σαμπανάτζοβιτς.

Η εν λόγω συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς τα μέσα του μήνα και εκεί θα οριστικοποιηθεί και η απόκτηση του υιού «Σάμπα» από τη Ζελέσνιτσαρ, στο φινάλε της σεζόν. Η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει με τον σύλλογο του Σαμπανάτζοβιτς για την αγορά του παίκτη και στην Αθήνα, ο νεαρός μέσος θα βάλει την υπογραφή του στο πενταετές συμβόλαιο που του έχει προσφερθεί, αποτελώντας έτσι από το καλοκαίρι και μετά παίκτη της Ενωσης.