Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς θα βρίσκεται στη χώρα μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να ενταχθεί στο ρόστερ της ΑΕΚ, αποτελώντας και επίσημα το πρώτο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου. Μιας και φαίνεται πως θα υπάρξει και συνέχεια.

Εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της Ενωσης είχε επικεντρωθεί στην απόκτηση ενός ακόμα χαφ πέραν του Κρίστιτσιτς καθώς και ενός εξτρέμ, με δυνατότητα να παίζει κυρίως στα δεξιά. Με την ΑΕΚ να κάνει μάλιστα και επίσημες προτάσεις σε παίκτες που ξεχώρισε για τις εν λόγω θέσεις.

Στην πορεία και έπειτα από την αρνητική τροπή που είχαν πάρει συγκεκριμένες υποθέσεις που κυνήγησε η ΑΕΚ για τον άξονα και τα άκρα της, υπήρξαν εντός ομάδας δεύτερες σκέψεις για τον παραπάνω στόχο που είχαν θέσει οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού και ο προπονητής. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου έδειξαν να μη θεωρούν απαραίτητες και τις δύο κινήσεις που προαναφέραμε, με το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να κάνει μόνο άλλη μία προσθήκη μετά τον Κρίστιτσιτς, να δείχνει πριν από μερικές μέρες υπαρκτό.

Ωστόσο φαίνεται πως οι Κιτρινόμαυροι πήραν απόφαση να πατήσουν για τα καλά το γκάζι στα μεταγραφικά μετά την πρώτη χειμερινή τους μεταγραφή. Αφού αυτό που βγαίνει τα τελευταία 24ωρα από το στρατόπεδο της ΑΕΚ είναι πως η απόφαση για διπλή θωράκιση του ρόστερ, με δύο παίκτες επιπέδου… Κρίστιτσιτς για τα άκρα και τον άξονα μοιάζει κλειδωμένη. Προκειμένου η Ενωση όχι μόνο να ενισχυθεί σε σχέση με τον πρώτο γύρο, αλλά να προσθέσει στο δυναμικό της δύο παίκτες που θα μπορούν να αποτελέσουν βασικά στελέχη του κορμού που επιχειρεί να χτίσει ξανά. Μιας και αυτό που προκύπτει είναι πως οι συγκεκριμένες κινήσεις θα πραγματοποιηθούν.

Δωρεά στην «Αγια-Σοφιά»

Την πρώτη μεγάλη δωρεά για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ έκανε ο Ενωσίτης δικηγόρος και εφοπλιστής Γιάννης Σαραντίτης. Συγκεκριμένα συνέδραμε με ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ τη Δικέφαλος ΑΕ υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της Ενωσης, κάνοντας έτσι την αρχή σε μια διαδικασία που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην ολοκλήρωση του έργου.

Ο Γιάννης Σαραντίτης είναι δικηγόρος Πειραιά και επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου Σαραντίτη. Το 2004 ίδρυσε την W MARINE Inc., εταιρεία που σήμερα διαχειρίζεται 9 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, ενώ το 2005 ίδρυσε την W REAL ESTATE, εταιρεία εκμετάλλευσης και διαχείρισης ακινήτων σε όλη την Ελλάδα. Πριν από λίγες ημέρες ο πρέσβης του Βασιλείου της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Jørn Eugene Gjelstad παρασημοφόρησε τον κ. Σαραντίτη για την πολύτιμη και μακροχρόνια υποστήριξή του ως επιτίμου προξένου της Νορβηγίας στον Πειραιά.

Ο Λιβάγια

Σε συνέντευξή του στην Κροατία ο Μάρκο Λιβάγια αναφέρθηκε στην απόφασή του να έρθει στην ΑΕΚ, σημειώνοντας πως νιώθει απόλυτα δικαιωμένος μιας και ζει στην Ενωση τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του.

«Ηρθα στην ΑΕΚ για να κερδίσω τίτλους και να αγωνιστώ στην Ευρώπη και τα έχω ήδη πετύχει και τα δύο. Νιώθω δικαιωμένος για αυτή την απόφαση και θέλω να μείνω εδώ για χρονιά. Εχω ακόμα στόχους που θέλω να πετύχω και πιστεύω πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνουν πράξη» είπε ο Λιβάγια.

Ευχές και παραινέσεις από Μελισσανίδη

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα με ευχές στους παίκτες για το νέο έτος, ζητώντας τους παράλληλα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να κλείσουν τη σεζόν όσο πιο πετυχημένα γίνεται.