Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο (πρώτο της νέας χρονιάς) ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, που θα γίνει αύριο το βράδυ στο ΣΕΦ, έχει ξεκινήσει και οι δύο ομάδες προσπαθούν να δουν με ποια σύνθεση θα παραταχθούν σε αυτό.

Το δεδομένο είναι ότι ακόμα και αν ο Ντέιβιντ Μπλατ με τον Ρικ Πιτίνο έχουν όλους τους παίκτες στη διάθεσή τους κάποιοι δεν θα είναι στο 100% και αυτό είναι απόλυτα λογικό.

Στον Ολυμπιακό για παράδειγμα δεν προπονήθηκε ούτε χθες ο Γιάνις Τίμα, κάτι που θα προσπαθήσει να κάνει απόψε, αλλά ακόμα και να τα καταφέρει έχει χάσει σημαντικό χρόνο από τον τραυματισμό του (υπέστη συνδεσμική κάκωση στον μέσο και παράμεσο του αριστερού χεριού) που τον κρατάει στα πιτς από τις 29 Δεκεμβρίου.

Αντίθετα χθες επέστρεψε στις προπονήσεις ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος είχε μείνει off περισσότερες μέρες από τα μέσα Δεκεμβρίου λόγω του δικού του τραυματισμού (υπέστη μερική αποκόλληση του εκφυτικού τένοντα της ευθείας κεφαλής του ορθού μηριαίου από την πρόσθια κάτω λαγόνιο άκανθο) και επίσης είναι εξαιρετικά αμφίβολος ακριβώς γιατί έχει μείνει πολύ πίσω σε ομαδικές προπονήσεις.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Κιθ Λάνγκφορντ έβγαλε χθες – για πρώτη φορά από τον τραυματισμό του και έπειτα (με θλάση που του στέρησε και τη συμμετοχή τόσο στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ όσο και με τον Προμηθέα στην Πάτρα) – μέρος της προπόνησης αλλά παραμένει αμφίβολος, αντίθετα με τον Νίκο Παππά που μπορεί να παρέμεινε κλινήρης στο νοσοκομείο (αμυγδαλίτιδα) αλλά του χορηγείται αντιβίωση και είναι ο χαρακτήρας αυτού του παίκτη τέτοιος, που δεν υπάρχει περίπτωση να απουσιάσει.

Οι ανάγκες

Από εκεί και πέρα οι δύο προπονητές θα πρέπει να θέσουν επί τάπητος τους πιο φορμαρισμένους παίκτες τους και να βρουν από εκεί την κατάλληλη σύνθεση για το ντέρμπι, το οποίο – αν και χρονιά είναι πολύ νωρίς – κρίνει αρκετά θέματα, ιδιαίτερα στο ψυχολογικό αλλά και στο βαθμολογικό κομμάτι.

Οι Πειραιώτες μετά την ήττα-σοκ στην Τουρκία από την ουραγό Νταρουσάφακα χρειάζονται πάση θυσία το 2/2 στα συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα τους με το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου (Παναθηναϊκός και Μπασκόνια) για να παραμείνουν σε τροχιά τετράδας, καθώς είναι ισόβαθμοι αυτή τη στιγμή με την Εφές Αναντολού.

Ο δε Παναθηναϊκός μετρώντας ήδη τρεις γκέλες στο ΟΑΚΑ (Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο) σε ένα γήπεδο όπου έχανε ένα παιχνίδι τη σεζόν και εάν… ψάχνει πλέον νίκες υπερβάσεις αρχικά για να μπει στην οκτάδα. Μία από αυτές ήταν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και φυσικά ακόμα περισσότερο θα είναι ένα διπλό στο ΣΕΦ.