Την Πέμπτη ανέβηκε στα social media βίντεο που έδειχνε τον γάλλο άσο της Μπάγερν έτοιμο να επιτεθεί σε μια «χρυσή μπριζόλα» που ετοίμασε ειδικά γι’ αυτόν ο διάσημος τούρκος σεφ Νοσρέτ, γνωστός και ως Salt Bae, στο εστιατόριό του στο Ντουμπάι. Ο γερμανικός Τύπος έγραψε πως η μπριζόλα που ήταν επικαλυμμένη με φύλλα χρυσού 24 καρατίων και αποτελεί τη σπεσιαλιτέ του Νουσρέτ στοιχίζει 1.200 ευρώ και ακολούθησε τσουνάμι αρνητικών σχολίων εις βάρος του Ριμπερί.

«Ας ξεκινήσουμε από τους ζηλόφθονες, τους εξαγριωμένους, σίγουρα γεννήθηκαν λόγω ενός σπασμένου προφυλακτικού» έγραψε στο πρώτο post που ανέβασε ο Ριμπερί.

«Γαμ… οι μανάδες σας, οι γιαγιάδες σας και όλο το γενεαλογικό σας δέντρο».

«Δεν σας χρωστάω τίποτα, η επιτυχία μου είναι πάνω απ’ όλα λόγω του Θεού» συνέχισε στο post.

Ο γερμανικός Τύπος έγραψε λανθασμένη τιμή για την μπριζόλα αφού αυτή στοιχίζει 2.000 ντίρχαμς, περίπου 478 ευρώ.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ο Ριμπερί ήταν καλεσμένος και δεν πλήρωσε ούτε ευρώ.

Στο δεύτερο μήνυμά του ο Ριμπερί επέκρινε τους «ψευδοδημοσιογράφους» που πάντοτε είναι «αρνητικοί».

Μία από τις δημοσιογράφους που του άσκησε σκληρή κριτική είναι η Οντρεϊ Πουλβάρ, η επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Nicolas Hulot.

Απευθυνόμενη στον Ριμπερί έγραψε στα social media πως υπάρχουν πολλά ταμεία υποστήριξης σε όλο τον κόσμο αν δεν ξέρει τι να κάνει με τα χρήματά του.

Ο Ριμπερί επανήλθε με τρίτο post στο οποίο έγραψε: «Κάνω ό,τι θέλω με τα λεφτά μου. Οταν προσφέρω (γιατί έχω μάθει να δίνω όταν παίρνω πολλά) γιατί κανένα από τα μεγάλα μίντια δεν το μεταδίδει; Προτιμάτε να μιλάτε για τις διακοπές που πάω με την οικογένειά μου, εξετάζετε εξονυχιστικά ό,τι κάνω, τι τρώω κ.ά.».

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ummah Charity, ένας «διεθνής ανθρωπιστικός οργανισμός βοήθειας» που έχει έδρα στα περίχωρα του Παρισιού, σχολίασε: «Χωρίς να έχουμε διάθεση να αποδώσουμε δικαιοσύνη, επιβεβαιώνουμε πως ο Φρανκ Ριμπερί είναι ένας από τους πιο γενναιόδωρους χορηγούς. Χάρη σ’ αυτόν και τη σύζυγό του που δαπανά μεγάλα ποσά χρηματοδοτούνται μεγάλες ανθρωπιστικές δράσεις».

Καμπάνες

Οι βωμολοχίες του Ριμπερί δεν άρεσαν στα αφεντικά του στην Μπάγερν και αναμένεται βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

«Χρησιμοποίησε λέξεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την Μπάγερν. Και ο Φρανκ δεν μπορεί να τις χρησιμοποιεί ως πρότυπο της ομάδας . Μίλησα για πολλή ώρα με τον Φρανκ και του είπα πως θα του επιβληθεί βαρύ πρόστιμο» δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Χασάν Σαλιχάμιτζιτς. Πρόσθεσε πως αυτό που εξόργισε τον Ριμπερί ήταν οι επιθέσεις που δέχτηκε στα social media η έγκυος σύζυγός του και η μητέρα του που πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση.

Ο Ριμπερί αμείβεται με περίπου οκτώ εκατ. ευρώ ετησίως από την Μπάγερν, με την οποία θα τερματίσει τη συνεργασία του στο τέλος της σεζόν.