«Δυστυχώς, αν και πρόσφερα στον “Φράγκι” το μισό μου συμβόλαιο για να επιστρέψει, μου το αρνήθηκε»!

Ο Ρικ Πιτίνο μπορεί να χρειάζεται άμεσα παίκτη για την ενίσχυση της ομάδας, αλλά όπως έδειξε και στον αγώνα με τον Χολαργό (86-64) δεν χάνει με τίποτε το χιούμορ του.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού λοιπόν αφού πρώτα έκανε πρόταση στον συνάδελφο της Cosmote, τον Πάρη Τσελεπίδη, να ενταχθεί στην ομάδα στις δηλώσεις του στο παρκέ, στη συνέχεια στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου είπε πως προσπάθησε μάταια να επαναφέρει στην αγωνιστική δράση τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι δεν έρχεται ο Σον Κίλπατρικ. Ο 29χρονος απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cincinnati με μεγάλη εμπειρία από το ΝΒΑ – καθώς μετρά 157 παιχνίδια σε έξι ομάδες όπου έχει αγωνιστεί, με έφεση στο καλάθι – απασχόλησε τους Πράσινους, έγινε επαφή, αλλά ο ίδιος θέλει να περιμένει να βρει (και πάλι) δουλειά στο ΝΒΑ και έτσι δεν έρχεται στην Αθήνα, με τους Πράσινους να είναι σε νέα αναζήτηση. «Ψάχνουμε για παίκτη γιατί απουσιάζει ο Λάνγκφορντ, που δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει. Και ξέρετε, είναι σαν τον καράτε κιντ για εμάς, είναι πολύ σημαντικός.

Θα ήθελα εάν ήταν δυνατόν περίπου πριν από δέκα ημέρες να είχα τον νέο παίκτη. Δεν ψάχνω για αντικαταστάτες, αλλά θέλω αθλητές και κορμιά για να ανταγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Λείπει ο Λάνγκφορντ και με τον τραυματισμό και του Φλας (σ.σ.: Θανάσης Αντετοκούνμπο) που ίσως να είναι έξω για κάποιον καιρό, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, που είδε τον Αντετοκούνμπο να έχει ενοχλήσεις, καθώς αποχώρησε τραυματίας στην αρχή του αγώνα (σε προσπάθειά του να κόψει τον Χόκινς). Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν θλάση, κάτι που τον καθιστά εξαιρετικά αμφίβολο για το ματς με την Μπάγερν την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Εξαιρετικός Μήτογλου

Στο αγωνιστικό κομμάτι το ευχάριστο για το Τριφύλλι ήταν η νέα εξαιρετική εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου (10 π., 10 ριμπ.) αλλά και η άνοδος του Γιώργου Παπαγιάννη (8 π., 5 ριμπ.), με τον Νικ Καλάθη (10 π., 6 ασίστ) να τους καμαρώνει.

Οι γηπεδούχοι είχαν 23 ασίστ, 12 κλεψίματα και όπως είπε ο κόουτς, «και 30 deflections. Στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μας ήμασταν καλοί, το ένα ήταν κακό, αλλά ήταν το σημαντικότερο»!

Ενώ έκανε και… μάθημα τριπόντου («Τον Καλάθη δεν τον βοηθάνε τα πόδια του στο μακρινό σουτ, ενώ Παπαπέτρου και Μήτογλου πρέπει να βάζουν μεγαλύτερη καμπύλη στην μπάλα»).

Εξαιρετική εικόνα η συνύπαρξη ως αντιπάλων των αδελφών Καλαϊτζάκη, με τον Γιώργο του Παναθηναϊκού μάλιστα να κάνει (fair play) σκόπιμα φάουλ στο τέλος στον Παναγιώτη, για να πετύχει τον πρώτο του πόντο με τον Χολαργό (Χόκινς 17 π.)!

Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν γιορτινή και μάλιστα σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία ο Παναθηναϊκός επέλεξε το συγκεκριμένο παιχνίδι την 5η Ημέρα Φιλάθλου. Συγκεκριμένα, τα έσοδα της αναμέτρησης (3 ευρώ το εισιτήριο, περίπου 7.000 κόσμος) θα δοθούν σε κοινωφελείς σκοπούς μέσω τού υπό σύσταση ιδρύματος Παύλος Γιαννακόπουλος.