Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη άρχισαν με τον πλέον ιδανικό τρόπο το 2019. Οι δύο νίκες στο Hopman Cup, κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Σερένα Ουίλιαμς και της Ελβετίας του Ρότζερ Φέντερερ, ασφαλώς αποτελούν ένα σημαντικό credit για τα δύο παιδιά που ετοιμάζονται πλέον να αντιμετωπίσουν τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Κι οι δύο θα παραμείνουν στην Αυστραλία για αρκετές ακόμα ημέρες. Η Σάκκαρη θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Χόμπαρτ και ο Τσιτσιπάς στο αντίστοιχο του Σίδνεϊ στο οποίο μάλιστα είναι Νο 1 στο ταμπλό. Φυσικά ακολουθεί το Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη, το πρώτο τουρνουά Γκραν Σλαμ για τη νέα χρονιά, το οποίο αρχίζει στις 14/1.

Η Μαρία Σάκκαρη χαρακτήρισε αξέχαστη την εβδομάδα στο Περθ:

«Σε ευχαριστώ Στέφανε για την αξέχαστη εβδομάδα. Ηταν τέλειο να μοιράζομαι το κορτ μαζί σου. Ευχαριστώ το Hopman Cup για τις ανεπανάληπτες στιγμές. Περάσαμε τέλεια στο Περθ», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Instagram.

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη αποθεώθηκαν στο Περθ και μάλιστα, όπως είπε, του θύμισε Ελλάδα, καθώς το ελληνικό στοιχείο ήταν έντονο κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Αν μου είχατε πει πως θα είχαμε δύο νίκες στους ομίλους με μια τόσο καλή ομάδα όπως η Ελβετία, θα σας έλεγα ψεύτη! Αλλά το κάναμε! Είναι απίστευτο. Πολλά ευχαριστώ στους φιλάθλους, νιώθαμε λες και αγωνιζόμαστε στο σπίτι, λες και παίζαμε στην Αθήνα, το κοινό είναι εκπληκτικό», είπε ο Τσιτσιπάς, ενώ η Σάκκαρη ευχήθηκε σε έναν χρόνο να είναι πάλι στο Περθ για την ίδια διοργάνωση. Δεν δίστασε μάλιστα να απευθυνθεί και στον διευθυντή του Hopman Cup, Πολ Κίλντερι. «Ηταν εκπληκτική εμπειρία, δεν έχω λόγια. Ελπίζω να επιστρέψουμε του χρόνου. Πολ, ξέρω πως μας ακούς, ελπίζω να μας προσκαλέσεις και την επόμενη χρονιά», είπε η 23χρονη πρωταθλήτρια.

«Πολύ καλό μάθημα»

Ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κάνει κοινή προετοιμασία με τον Φέντερερ, ωστόσο είχε την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσει στο Περθ, στο πρώτο ματς της ελληνικής ομάδας με την ελβετική, αλλά και στο μεικτό διπλό. Ο Ελβετός είναι το ίνδαλμα του 20χρονου πρωταθλητή, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτή τη στιγμή, χαρακτηρίζοντάς την ένα καλό μάθημα: «Πάντα ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή. Ηταν το καλύτερο συναίσθημα ακόμη κι αν χάναμε. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που έμαθα από αυτό το ματς. Ηταν ένα πολύ καλό μάθημα».

Ο Φέντερερ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ελληνικό δίδυμο, λέγοντας πως έπαιξαν πολύ καλά και μάλιστα έκαναν λίγα λάθη. Ο ελβετός άσος αστειεύτηκε στην αρχή με τη διαφορά ηλικίας, λέγοντας: «Ο Στέφανος θα μπορούσε να είναι ο γιος μου». Ο Τσιτσιπάς πίεσε πολύ  τον Φέντερερ και ηττήθηκε στο τάι μπρέικ. Ωστόσο, αυτή που ενθουσιάστηκε επίσης με τον Ελβετό ήταν η Σάκκαρη: «Πρώτη φορά είδα τον Φέντερερ από κοντά. Ανατρίχιασα όταν τον είδα να αγωνίζεται κόντρα στον Στέφανο». Η 23χρονη πρωταθλήτρια αναφέρθηκε και στη νίκη επί της ελβετικής ομάδας, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο στο Hopman Cup. «Για μένα αυτή η νίκη δεν είχε σημασία. Είχε όμως για τη χώρα μας, αλλά και για αυτούς που μας υποστήριξαν».