Ηταν τέλη Νοεμβρίου όταν μια επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα για… κατσάδιασμα των παικτών πήρε απρόσμενη τροπή και έβγαλε ειδήσεις. Το αφεντικό της ΑΕΚ άνοιξε την πόρτα της εξόδου στους Τάσο Μπακασέτα, Αντρέ Σιμόες και Βασίλη Λαμπρόπουλο, τρεις παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και δεν είχαν συμφωνήσει με την Ενωση να ανανεώσουν. Η διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε πως εφόσον οι εν λόγω ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν μέλλον στην επόμενη μέρα του Δικεφάλου, είναι προτιμότερο να τεθούν από τώρα εκτός, προκειμένου να αξιοποιηθούν άλλοι που θα υπολογίζονται και μετά τη σεζόν.

Εκτοτε οι τρεις άσοι τέθηκαν εκτός πλάνων του Μαρίνου Ουζουνίδη και άρχισαν την αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του. Προκειμένου να αποχωρήσουν από τον Ιανουάριο από την ΑΕΚ και να μη μείνουν στο «ψυγείο» περίπου έξι μήνες. Ωστόσο, για κανέναν εξ αυτών δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάτι ουσιαστικό. Ο μόνος που βρέθηκε σε φάση προχωρημένων συζητήσεων με ομάδα ήταν ο Σιμόες. Για τον οποίο υπήρξε επίσημη πρόταση από την Αλ Ουαχντά του Ντουμπάι, χωρίς όμως οι δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία.

Τα παραπάνω δεδομένα καθιστούσαν πολύ πιθανό το σενάριο οι τρεις ποδοσφαιριστές να παραμείνουν στην ΑΕΚ, έστω και παροπλισμένοι, μέχρι τη λήξη του συμβολαίου τους το καλοκαίρι. Ωστόσο, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αφήνουν ανοικτό το παράθυρο της… ανατροπής. Τουλάχιστον για μία από τις εν λόγω περιπτώσεις.

Ο Τάσος Μπακασέτας έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης με την ΑΕΚ. Με αφορμή την επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα, στις 2 του μήνα, για τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος, ο διεθνής άσος έριξε ξανά στο τραπέζι το ζήτημά του. Ο Μπακασέτας είχε μια κατ’ ιδίαν επαφή με το αφεντικό της Ενωσης, κατά την οποία του εξέφρασε την πρόθεση να υπάρξει εκ νέου μια συζήτηση για το μέλλον του. Να καθίσει δηλαδή στο ίδιο τραπέζι με την ΑΕΚ και να εξεταστεί ξανά το ενδεχόμενο να βρεθεί η φόρμουλα ώστε οι δύο πλευρές να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Η πλευρά της ΑΕΚ φαίνεται πως δεν είναι αρνητική σε ένα τέτοιο σενάριο. Ωστόσο ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή στον διεθνή άσο πως τα δεδομένα για τη μεριά της είναι σταθερά. Η Ενωση είχε προτείνει στον Μπακασέτα τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές στις 400.000 ευρώ. Ενώ στο συμβόλαιο υπήρχε και όρος που περιελάμβανε κλιμακωτή αύξηση των αποδοχών του παίκτη.

Η ΑΕΚ λοιπόν εφόσον καθίσει ξανά στο τραπέζι με τον Μπακασέτα, θα προτείνει την ίδια συμφωνία. Που αποτελεί το «ταβάνι» της για την περίπτωση του 25χρονου άσου. Κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό φέρνει την… μπάλα στο γήπεδο του παίκτη, προκειμένου να υπάρξει ανατροπή και να παραμείνει στην ΑΕΚ ως ενεργό μέλος. Μιας και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι ο Μπακασέτας να ανανεώσει με τον Δικέφαλο. Αφού σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση με την Ενωση και τον διεθνή άσο θα παραμείνει ως έχει.

Ψάχνει στην Πορτογαλία

Η προσθήκη του Νέναντ Κρίστιτσιτς δεν θα είναι όπως όλα δείχνουν η μοναδική που θα κάνει η ΑΕΚ μέσα στον Ιανουάριο. Η εν λόγω μεταγραφή ήταν ξεκάθαρα η βασική ανάγκη του Δικεφάλου για την περίοδο του Ιανουαρίου, που ωστόσο εξετάζει και το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του ρόστερ του.

Εδώ και αρκετό καιρό η ΑΕΚ έχει στρέψει το βλέμμα της τόσο σε περιπτώσεις αμυντικών μέσων, όσο και εξτρέμ.  Μιας και οι συγκεκριμένες θέσεις είχαν επίσης επισημανθεί ως ελλιπείς μετά την ανάλυση του ρόστερ σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Κάτι που έβαλε την Ενωση στη διαδικασία να ψάχνεται και για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκεί, πέραν του παίκτη-κλειδί για τον άξονα που αποτελούσε προτεραιότητα και καλύφθηκε με την απόκτηση του Κρίστιτσιτς.

Μεγαλύτερη κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει πάντως για το θέμα του ακραίου. Με την αγορά της Πορτογαλίας να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Κιτρινόμαυρων, που ήδη έχουν εντοπίσει κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις. Δύο από αυτές ανήκουν στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την οποία μάλιστα η ΑΕΚ βρίσκεται σε επαφές. Ο πρώτος είναι 22 ετών, Βραζιλιάνος με πορτογαλικό διαβατήριο, δεσμεύεται με συμβόλαιο ώς το 2022 και από το καλοκαίρι έχει δοθεί δανεικός στη Νυρεμβέργη. Ωστόσο, ο δανεισμός του αναμένεται να τελειώσει μέσα στον Ιανουάριο και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ για να αποκτήσει τον νεαρό δεξιό εξτρέμ, ο οποίος απασχόλησε και το καλοκαίρι.

Ο Μανέ από την άλλη είναι 24 ετών και πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Στουτγάρδη, καταγράφοντας 22 συμμετοχές, 6 γκολ και 9 ασίστ. Το καλοκαίρι επέστρεψε στη Σπόρτινγκ και μέχρι τώρα έχει καταγράψει 7 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.