Ο νέος χρόνος άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την Μπαρτσελόνα, αλλά με τον πιο άσχημο για τη Ρεάλ. Οι Μπλαουγκράνα μπορεί να νίκησαν δύσκολα στο Αλφόνσο Πέρεθ τη Χετάφε (2-1), ωστόσο πήραν τα δώρα από τις υπόλοιπες ομάδες που ήταν κοντά τους και απέκτησαν διαφορά πέντε βαθμών από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1 στη Σεβίλλη) και δέκα από τη Ρεάλ που ηττήθηκε στο Μπερναμπέου από τη Σοσιεδάδ.

Ο Λιονέλ Μέσι τήρησε και φέτος την παράδοση σημειώνοντας το πρώτο γκολ για τη νέα χρονιά. Μόνο μία φορά τον είχε προλάβει άλλος συμπαίκτης του. Ο Λουίς Σουάρες το 2015. Αυτοί οι δύο πέτυχαν τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα, ο Μάτα μείωσε για τη Χετάφε που απείλησε αρκετές φορές στο β’ μέρος.

Το 2019 δεν έχει μπει καλά για τη Ρεάλ. Πρώτα ήταν η ισοπαλία με τη Βιγιαρεάλ στο Μαδριγάλ, στο εξ αναβολής παιχνίδι και χθες ήρθε η ήττα από τη Σοσιεδάδ στο Μπερναμπέου (2-0). Τα γκολ των Γουίλιαν και Πάρδο βοήθησαν τη Σοσιεδάδ να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από τέσσερις ήττες.

«Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και το ποδόσφαιρο τιμωρεί. Αυτό έγινε και με τη Βιγιαρεάλ», είπε στο τέλος ο Σολάρι, ο οποίος είχε παράπονα για την απόφαση του διαιτητή Μουνουέρα Μοντέρο να δείξει «παίζετε» σε ανατροπή του Βινίσιους από τον τερματοφύλακα της Σοσιεδάδ, Ρούλι. «Ηταν καθαρή περίπτωση πέναλτι. Δεν θέλουμε να μιλάμε για διαιτητές, αλλά υπάρχουν φάσεις που δεν χρειάζονται το VAR για να τις δεις», είπε ο τεχνικός της Ρεάλ, η οποία έμεινε με δέκα παίκτες από το 61′ (αποβολή Λούκας).  Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Εμίλιο Μπουντραγκένιο: «Σεβόμαστε τους διαιτητές και υποστηρίζουμε το VAR, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν ζητήθηκε βοήθεια». Ηταν η πρώτη νίκη της Σοσιεδάδ στο Μπερναμπέου από το 2004. Η Ρεάλ πάντως επισημοποίησε χθες και την απόκτηση του Μπραχίμ Ντίας.  Ο 19χρονος μέσος επέστρεψε στην Ισπανία ύστερα από πέντε χρόνια, καθώς ήταν στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι.

Αλλα αποτελέσματα: Λεβάντε – Τζιρόνα 2-2, Εσπανιόλ – Λεγανές 1-0, Βαγιαδολίδ – Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1, Αλαβές – Βαλένθια 2-1, Ουέσκα – Μπέτις 2-1, Εϊμπάρ – Βιγιαρεάλ 0-0. Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 40, Ατλέτικο Μ. 35, Σεβίλλη 33, Αλαβές 31, Ρεάλ 30.