Ντύνεται Σαουδάραβας ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς γεμίζοντας τα ταμεία του ΠΑΟΚ αλλά όχι πλέον τα δίχτυα των αντιπάλων του.

Ο σέρβος σέντερ φορ βρέθηκε χθες στο Ντουμπάι και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, όντας έτοιμος να κάνει το βήμα και να φορέσει τη φανέλα της Αλ Ιτιχάντ του Σλάβεν Μπίλιτς.

Οι Σαουδάραβες τον χρυσώνουν με έναν μυθικό συμβόλαιο, που μπορεί να του αποφέρει 25.000.000 ευρώ plus στα επόμενα 4,5 χρόνια, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ του δίνει 1,5 εκατ. ευρώ και είναι με διαφορά ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του !

Ο Δικέφαλος δεν θα μπορούσε ή δεν θα ήθελε να «ματσάρει» ένα συμβόλαιο αξίας πάνω από 5.000.000 τον χρόνο. Και ο Πρίγιοβιτς προτιμά τα χρήματα που άλλωστε είναι πολλά σε σύγκριση με όσα παίρνει ή με όσα θα του μπορούσε να το δώσει ο ΠΑΟΚ. Εδώ ισχύει αυτό για το χρήμα που λίγοι (από όλες τις πλευρές) μπορούν να αρνηθούν…

Συνεπώς, όλα είναι στο θέμα της ρήτρας, αλλά όταν οι Σαουδάραβες προσφέρουν τόσα λεφτά στον Σέρβο, εφόσον τον θέλουν τόσο πολύ δεν θα κολλήσουν στο να καταβάλλουν και σε μια δόση, αν χρειαστεί, τα 10.000.000 ευρώ.

Δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ είχε χορηγήσει διήμερη άδεια στον παίκτη (θα πρέπει να δώσει το παρών στην Τούμπα) και γνωρίζει ότι βρίσκεται στο Ντουμπάι για ιατρικές εξετάσεις, οι άνθρωποί του αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν πλέον κανένα όφελος να πιέσουν τον παίκτη να παραμείνει στην Τούμπα κάνοντας χρήση του όρου της ρήτρας, εάν αυτή δεν καταβληθεί άμεσα. Πέρυσι με τους Κινέζους δεν ήταν το ίδιο, πολύ απλά διότι ο παίκτης δέχτηκε την αναπροσαρμογή (και πρόωρη επέκταση) του συμβολαίου του, που έφτασε στον να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη ουσιαστικά στην ιστορία του Δικεφάλου.

Εδώ, η επιθυμία του παίκτη είναι να αλλάξει περιβάλλον, χωρίς να έχει το παραμικρό παράπονο από τον Δικέφαλο και το θέμα να είναι ξεκάθαρα και μόνο οικονομικό.

Ναι, εδώ έχει το δέλεαρ της κατάκτησης του πρώτου τίτλου πρωταθλήματος στην καριέρα του, αλλά άλλο το δέλεαρ και άλλο τα…δολάρια (που είναι και πολλά).

Ο παίκτης είναι «φευγάτος» και το είπε μέσες  άκρες και στους συμπαίκτες του στο τελευταίο τους γεύμα μαζί τονίζοντας πως «μάλλον φεύγω».

Η σύζυγός του φυσικά και είναι ενήμερη και έχει συμφωνήσει (το ποσό είναι εξωπραγματικό για τον παίκτη), ενώ ο Πρίγιοβιτς αναμένεται να έχει και έξτρα μπόνους ανάλογα με τα γκολ που θα πετυχαίνει εκεί και τις νίκες που θα κατακτήσει η ομάδα του.

Ο ποδοσφαιριστής είχε και προσωπική επαφή με τον τεχνικό της ομάδας, Σλάβεν Μπίλιτς , για να του εξηγήσει και τα πλάνα και ήδη βρίσκεται ουσιαστικά με τις βαλίτσες (για μόνιμη εγκατάσταση, πλέον ) στο χέρι. Να τονιστεί πως στην Αλ Ιτιχάντ πήγε και ο άλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκεζ. Από τη Γαλατά, οπότε στην Τούμπα θα πάρουν κοντά στο 1, 8 εκατ. ευρώ ως ποσοστό μεταπώλησης!

Τι χάνει ο ΠΑΟΚ

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ είναι σε αναζήτηση και επιθετικού (καθώς μένει μόνο με Καρέλη και Ακπόμ). «Οι διαπραγματεύσεις μας για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς συνεχίζονται. Η Αλ Ιτιχάντ ελπίζει πως θα προσθέσει σύντομα στο δυναμικό της έναν ξεχωριστό παίκτη όπως είναι ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος θα αποτελέσει με την παρουσία του μια σημαντική προσθήκη για το τεχνικό επιτελείο του συλλόγου.

Οπως θα γνωρίζετε η Αλ Ιτιχάντ κατέκτησε το Ασιατικό Champions League δύο φορές και πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2005. Ο Πρίγιοβιτς σύντομα θα τερματίσει το συμβόλαιο του με την ομάδα που ανήκει και θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις στην Αλ Ιτιχάντ. Μάλιστα βρίσκεται ήδη στο Ντουμπάι», δήλωσε στην ιστοσελίδα gazzeta.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ιτιχάντ, Χουσείν Ελ Σαρίφ.

Αυτά που πέτυχε ο σέρβος σέντερ φορ στη χρονιά που μας αποχαιρέτησε πριν από λίγες μέρες είναι επικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα 35 γκολ που σημείωσε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις τον κατέταξαν στην κορυφαία κλίμακα των σκόρερ στην Ευρώπη, δίπλα σε ονόματα όπως ο Μέσι, ο Ρονάλντο, ο Σαλάχ, ο Λεβαντόφσκι και ο Σουάρες.

Οταν ολοκληρωθεί το deal o ΠΑΟΚ θα βάλει μεν στα ταμεία του 10.000.000 ευρώ από τη ρήτρα που είχε βάλει για πιθανή πώληση του παίκτη, αλλά την ίδια στιγμή θα χάσει:

Το 43% των γκολ της ομάδας του (καθώς τόσα έχει σημειώσει ο Σέρβος έχοντας 36% ευστοχία εντός περιοχής), από τα οποία τα περισσότερα ήταν καθοριστικά. Οπως τα δύο στη νίκη στο πρώτο ντέρμπι με την ΑΕΚ, τα δύο με τον Αρη (χαρίζοντας τη νίκη στο φινάλε), το γκολ που «ξεκλείδωσε» τον αγώνα στη Λιβαδειά, το μοναδικό και νικητήριο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Αυτός «ξεκλείδωσε» και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ άνοιξε το δρόμο με τον Παναιτωλικό (υποχρέωσε ουσιαστικά σε αυτογκόλ τον Μαρινάκη στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ) και με τη Λάρισα όπου κέρδισε πέναλτι και ισοφάρισε για να γίνει αργότερα το 2-1.

Ο Πρίγιοβιτς έχει εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στις τελικές προσπάθειες, καθώς σκοράρει μία στις τρεις τελικές που επιχειρεί. Στο δεύτερο μισό του 2018 ο Πρίγιοβιτς έχει πετύχει 18 τέρματα, εκ των οποίων το ένα είναι με την εθνική ομάδα της Σερβίας. Είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα και έχει δώσει με τα γκολ του πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.