Στον σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού, όταν ο Γιώργος Δώνης πήρε στα χέρια του ολόκληρο το report για το ρόστερ του Παναθηναϊκού, πλάι στο όνομα του Αντονί Μουνιέ υπήρχε ένας μεγάλος αστερίσκος.

Οχι για την αξία του ούτε για το πόσο θα μπορούσε να προσφέρει. Αλλά για τους τραυματισμούς του. Για τα πόδια του. Για το πόσο αυτά αντέχουν σε συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Δώνης, άλλωστε, δεν είχε καμία αμφιβολία για την αξία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Στα αγωνιστικά του πλάνα ο Μουνιέ ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Αλλωστε είναι από τους πλέον έμπειρους στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Ο ίδιος ο Γάλλος, παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπήρξαν την περασμένη σεζόν, δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να αποχωρήσει. Μάλιστα, οι φήμες ήθελαν έναν άλλον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να του προτείνει να φύγει μαζί του για το εξωτερικό, αλλά τον Γάλλο να απαντά πως σέβεται και εκτιμά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έκανε υπομονή μαζί του παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τους περσινούς τραυματισμούς.

Το ξεκίνημα του Μουνιέ ήταν ελπιδοφόρο, ο Γάλλος βοήθησε ακόμα και στην κορυφή της επίθεσης μέχρι να έρθει και να ενσωματωθεί ο Φεντερίκο Μακέντα, όμως τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε φέτος. Τραυματίστηκε, έμεινε έξω για πολύ καιρό και πλέον αναζητεί την επιστροφή του και ελπίζει να είναι οριστική. Να αφήσει πίσω του μια και καλή τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν.

Ο Μουνιέ αγωνίστηκε το Σάββατο στο φιλικό με την Κ19 που έγινε στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης και ο Δώνης σκέφτεται να τον πάρει στην αποστολή του αγώνα Κυπέλλου με τη Λαμία την ερχόμενη Πέμπτη. Ενα ματς από το οποίο θα απουσιάζει και ο Μακέντα, οπότε ο Γάλλος ίσως χρειαστεί για να δώσει βοήθειες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Αυτό, όμως, αφορά το «τώρα». Το άμεσο. Και αυτό δεν αρκεί. Ο Μουνιέ έχει μπροστά του ένα πεντάμηνο όχι μόνο για να επανέλθει σε καλά στάνταρ απόδοσης, αλλά για να αποδείξει πως η ομάδα του θα τον έχει περισσότερο καιρό στο γήπεδο απ’ ό,τι στα φυσικοθεραπευτήρια. Το διάστημα που μεσολαβεί έως το καλοκαίρι μοιάζει για τον Γάλλο ως η τελευταία ευκαιρία του στον Παναθηναϊκό, αν θέλει να παραμείνει σε αυτόν και την επόμενη σεζόν. Αν καταφέρει και βγάλει «αναίμακτα» και δίχως άλλα προβλήματα τραυματισμού τη χρονιά, τότε είναι δεδομένο πως όχι μόνο θα κερδίσει την παραμονή του, αλλά θα είναι και σημαντικός για το παιχνίδι του Τριφυλλιού.

«Τρέχει» ο Μακέντα

Ο Φεντερίκο Μακέντα συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα και δύσκολα θα ρισκάρει ο Δώνης τη συμμετοχή του στο ματς με τη Λαμία την Πέμπτη στο Κύπελλο, από τη στιγμή που έχει χάσει τόσες προπονήσεις, και μάλιστα σε έναν δύσκολο λογικά αγωνιστικό χώρο λόγω του καιρού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Ιταλός θα «τρέξει» για να προλάβει την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό, ωστόσο, είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες ανάλογα και με το πότε θα επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα.

Αντίθετα με τον Μακέντα, ο Ομρι Αλτμαν ξεπέρασε τις μικροενοχλήσεις και προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνο για να τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Δώνη. Ο Γιάννης Μπουζούκης παραμένει κλινήρης από την ίωση, ενώ από την ίδια ασθένεια ταλαιπωρείται ο Βαγγέλης Οικονόμου, ο οποίος έμεινε σπίτι του. Ο Κώστας Αποστολάκης άρχισε την αποθεραπεία του.