Οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές στο κέντρο της Αθήνας. Αισθάνομαι την ανάγκη να «κρυφτώ» κάτω από τα… βαριά, σχεδόν ασήκωτα βολάν που «κρέμονται» από τα τεράστια μανίκια του μάξι φορέματος της Lady Gaga. Η superstar της διεθνούς μουσικής σκηνής εμφανίστηκε με βραδινή τουαλέτα στο μοβ της μέντας και μπλε μαλλιά, στην τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες, χαρίζοντας μια χαρούμενη, αλλιώτικη νότα, σ’ ένα διεθνές «παγωμένο» σκηνικό. Τα κατάλευκα τοπία θυμίζουν πίνακες του Τόσι Γιοσίντα.

Ο «Τηλέμαχος» φέρνει μαζί την κακοκαιρία στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Κάποιες περιοχές στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ιδιαίτερα στον Διόνυσο, μοιάζουν με εικαστικές δημιουργίες. Παρά τις ιδιαίτερα όμως ψυχρές καιρικές συνθήκες, το πολιτικό θερμόμετρο παραμένει στα ύψη.

Η σκηνοθετημένη ιστορία και διαμάντια Tiffany’s

Το κατάλευκο πέπλο χιονιού «ζωγραφίζεται» σε κάποια σημεία με έντονο κόκκινο. Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών, την οικονομία, την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία, το νέο επεισόδιο στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου ανεβάζουν τη θερμοκρασία. Ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος με τη βράβευση (Χρυσές Σφαίρες 2019) της πρωταγωνίστριας στην ταινία του «The Favourite» Ολίβια Κόουλμαν (κατηγορία Α’ γυναικείου ρόλου), ίσως θα μπορούσε μόνο να μας πληροφορήσει, αν όλα αυτά περί τέλους, δηλαδή του ευτυχούς έγγαμου βίου μεταξύ Αλέξη – Πάνου, είναι απλά μια καλά σκηνοθετημένη ιστορία. Προτιμώ να ασχοληθώ με τα πανάκριβα κοσμήματα του οίκου Tiffany’s, τα οποία επέλεξε να συνοδεύσουν το Valentino φόρεμά της η Lady Gaga, τις χρυσές διαφάνειες στο φόρεμα της συντρόφου του Μπράντλεϊ Κούπερ, ωραίας Ιρίνα Σάικ, το μαύρο-λαμέ by Ralph & Russo φουστάνι της Πενέλοπε Κρουζ, το μπορντό, sexy Zuhair Murad της Χάλι Μπέρι. Τις στυλιστικές επιλογές των big stars συζητούσαμε καθισμένες στους καναπέδες δίπλα στο τζάκι, στη μεγάλη αίθουσα του «Zonars». Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τα δημοφιλή spots γύρω από την Πλατεία Συντάγματος και το ιστορικό κέντρο ήταν ασφυκτικά γεμάτα. Φρόντισα να κλείσω στον φακό μου χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

Πόσοι έλληνες σχεδιαστές θα «πετάξουν» στο Παρίσι;

Παρακολουθούσα τις σκηνές μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Αρκετοί άνθρωποι είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια στο πανέμορφο Νυμφαίο της Φλώρινας. Κάποιοι από αυτούς, μάλλον οι περισσότερο τυχεροί, παρέμεναν εγκλωβισμένοι στον ξενώνα φιλοξενίας La Moara, ένα πετρόκτιστο, όμορφο κτίριο. Εχω συνδέσει τον συγκεκριμένο ξενώνα, ο οποίος την άνοιξη περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση, με τη δεξίωση με αφορμή τη βάπτιση της μικρότερης κόρης του ζεύγους Νίκου Σωσσίδη – Εύης Γουλανδρή. Η οικογένεια Σωσσίδη διαθέτει ένα από τα ωραιότερα σπίτια στην περιοχή. Χαμηλές θερμοκρασίες και στο Παρίσι των Κίτρινων Γιλέκων αλλά και της Haute Couture. Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής με συμμετοχή σχεδιαστών από όλο τον κόσμο ξεκινάει πολύ σύντομα. Τα ακριβά ξενοδοχεία ετοιμάζονται, εκτός από τους ξένους, να υποδεχθούν έλληνες designers. Πληροφορούμαι ότι αυτή τη φορά, εκτός από τους Σήλια Κριθαριώτη και Laskaris (ο σχεδιαστής που ντύνει αποκλειστικά την Μπέττυ Μπαζιάνα), θα κατέβουν στη χρυσοποίκιλτη αρένα της Haute Couture και άλλοι φιλόδοξοι συμπατριώτες μας, με στόχο να διακριθούν σε διεθνή μονοπάτια!