ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ

Λίνα Ευσταθίου, υποψήφια δήμαρχος

«Η περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, ειδικά στον τομέα του τουρισμού. Με εγκεκριμένα κονδύλια 25 εκατομμυρίων ευρώ, που εξασφάλισε η δημοτική Αρχή, η επόμενη τετραετία θα είναι περίοδος απογείωσης. Προτεραιότητά μας είναι να δείξουμε ότι μπορούμε να γίνουμε μια κοινωνία των πολιτών με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα».

Πετρούπολη

8+1 υποψήφιοι για τον δήμο

Ενας από τους νεότερους σε ηλικία δημάρχους, ο οποίος κέρδισε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία, με τη στήριξη του ΚΚΕ. Απέναντί του, όμως, θα βρει – με βάση όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά – τον πρώην δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο αλλά και τον Μανώλη Μπουσούνη, που θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκλογική κούρσα του Μαΐου θα μπουν οι προερχόμενοι από τον χώρο του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Ταλιούρας και Θοδωρής Λάππας, ενώ πολύ κοντά σε μία υποψηφιότητα βρίσκεται και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Σακούτης, αλλά και οι Θανάσης Σκαλιστήρας και Μανώλης Συλλιγνάκης.

Βέροια

Τα έξι πρώτα ονόματα

Ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας για αρκετούς υποψηφίους, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον Δήμο Βέροιας. Ηδη την υποψηφιότητά της έχει ανακοινώσει η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεωργία Μπατσαρά, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της Βέροιας Αντώνης Μαρκούλης. Ως υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας κατεβαίνει τόσο ο Παύλος Παυλίδης όσο και ο επίκουρος καθηγητής Εμπορικού Δικαίου Γιάννης Παπαγιάννης. Ο νυν δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης (φωτογραφία), θα δώσει εκ νέου το «παρών» στην εκλογική αναμέτρηση του 2019, όπως και ο Απόστολος Εμμανουηλίδης.

Κάρπαθος

Η κούρσα για το ακριτικό νησί

Στο ακριτικό νησί της Καρπάθου οι διεργασίες ενόψει των δημοτικών εκλογών έχουν ήδη αρχίσει και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ετσι, την πρόθεσή του να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καρπάθου έχει ανακοινώσει ο Γιάννης Νισύριος αλλά και ο Μιχάλης Τσαμπουνιεράκης. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η εκ νέου υποψηφιότητα του νυν δημάρχου του νησιού Ηλία Λάμπρου (φωτογραφία).

Μαρούσι

Μια πρώιμη υποχώρηση

Σαν βόμβα έσκασε η υποψηφιότητα της συζύγου του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για τον Δήμο Αμαρουσίου, που προκάλεσε έντονες συζητήσεις, αφήνοντας υπόνοιες για ένα ακόμη πιο έντονο παρασκήνιο. Σαν κομήτης, όμως, ήρθε και η απόσυρση της υποψηφιότητας της Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη για τη διεκδίκηση του δήμου. Η ανακοίνωση της Πατούλη – Σταυράκη, με την οποία γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες την απόφαση να απέχει από την κούρσα, κλείνει με την ελπίδα πως «σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία ελπίζω να δείξουν ΟΛΟΙ την ίδια ενωτική διάθεση».

Πάτρα

Πλήθος μνηστήρων για τη θέση

Με παράδοση στους πολλούς υποψηφίους, τη δημαρχία της Πάτρας αναμένεται να διεκδικήσουν συνολικά 10 επικεφαλής συνδυασμών ενώ ακόμη ένας «μνηστήρας» σκέφτεται σοβαρά την υποψηφιότητα. Δεύτερη θητεία θα διεκδικήσει ο νυν δήμαρχος με τη στήριξη του ΚΚΕ Κώστας Πελετίδης (φωτογραφία), ενώ υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Γιώργος Ρώρος. Πριν από μερικές ημέρες την υποψηφιότητά τους ανακοίνωσαν ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο νυν δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Πολίτης. Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι η Βίβιαν Σαμούρη, ο Χρήστος Πατούχας, ο Νίκος Τζανάκος ενώ το «παρών» τον Μάιο θα δώσουν ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, ο Θεόδωρος Ντρίνιας και ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος. Το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα θερμός να διεκδικήσει τον Δήμο Πατρέων εμφανίζεται ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Πύργος

Οι πρώτες υποψηφιότητες

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά έξι είναι μέχρι στιγμής οι «μνηστήρες» για τον δημαρχιακό θώκο στον Πύργο. Την ώρα που ο τωρινός δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του και τις κινήσεις του ενόψει εκλογών, ήδη οι πρώτοι υποψήφιοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπης Αριστειδόπουλος αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αργυρόπουλος. Ο Αντώνης Καράμπελας, ο Στάθης Καννής και ο Τάκης Αντωνακόπουλος θα διεκδικήσουν τη δημαρχία, όπως και ο Χρήστος Γιάνναρος με τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πύργου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος (φωτογραφία), ο οποίος πιθανότατα να στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, αναμένεται να κατέβει επίσης στις εκλογές.

Χίος

Κλείδωσαν όλοι οι υποψήφιοι

Στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου οι ανακοινώσεις των διεκδικητών έχουν ήδη γίνει. Από τον Σεπτέμβριο ο νυν δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς (φωτογραφία), ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος. Την ίδια στιγμή, ο προερχόμενος από το Κίνημα Αλλαγής, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει τονίσει πως ο Κώστας Τριαντάφυλλος έχει όλα τα καλά χαρακτηριστικά για να γίνει δήμαρχος. Στη λίστα με τους υποψήφιους δημάρχους προστέθηκε πρόσφατα ο νυν αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Καρμαντζής.

Καστοριά

Οι σίγουροι και οι πιθανοί

Θολό παραμένει το τοπίο στην πόλη της Καστοριάς αναφορικά με τα ονόματα που πρόκειται να διεκδικήσουν τη δημαρχία. Οι… σίγουροι φαίνεται πως είναι ο νυν δήμαρχος Ανέστης Αγγελής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιιών, Γιάννης Κορεντσίδης, καθώς και ο Γιώργος Πετκανάς, γιος του πρώην δημάρχου της πόλης, Απόστολου Πετκανά. Εντονα ακούγονται όμως και τα ονόματα του πρώην δημάρχου Κλεισούρας, Αχιλλέα Ευαγγέλου, ο οποίος έχει από νωρίς εκδηλώσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος, μένει μόνο να οριστικοποιήσει την υποψηφιότητά του, όπως και του πρώην αντιδημάρχου Παύλου Κενανίδη. Ανάμεσα στους υποψηφίους φαίνεται πως φιγουράρει και ο Ζάχος Παύλου.

Αχαρνές

Μια δεκάδα διεκδικητές

Μία θέση μένει – προς το παρόν – κενή, προκειμένου να συμπληρωθεί η δεκάδα με τους υποψήφιους δημάρχους οι οποίοι διεκδικούν τον Δήμο Αχαρνών. Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου θα έχει να αντιμετωπίσει τον Θεόφιλο Αφουξενίδη, πρώην αντιδήμαρχο της πόλης, καθώς και τον Πέτρο Βαρελά. Πριν από μερικές ημέρες την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Σπύρος Βρεττός, ενώ στην προεκλογική κούρσα συμμετέχουν τόσο ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης όσο και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Χάρης Δαμάσκος. Η λίστα υποψηφίων συμπληρώνεται με τον Βασίλη Τοπιαλιανίδη από το ΚΚΕ, τον Οδυσσέα Καμπόλη, καθώς και τον υποψήφιο με το Πράσινο Κίνημα, Πέτρο Κανελλόπουλο.