Πριν από δυόμισι μήνες περίμενε πώς και πώς να βιώσει το δικό του νόστιμον ήμαρ, αλλά τζίφος: ένας τραυματισμός στο πόδι τον κράτησε στο σπίτι του και το ραντεβού του με την (αγαπημένη του) ΑΕΚ παραπέμφθηκε στις καλένδες: για την ακρίβεια στις αποψινές (21.00) καλένδες της Βαμβέργης, όπου ο Νίκος Ζήσης θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα με την οποία εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή του ελληνικού μπάσκετ και στο διεθνές στερέωμα (μετά τη μεταγραφή του από τη ΧΑΝΘ) και ξεροστάλιαζε επί δέκα τρία χρόνια μέχρι να ξαναβρεθεί στην αγκαλιά της!

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής είχε αγωνισθεί κόντρα στην ΑΕΚ σε δυο αγώνες της Ευρωλίγκας, στις 7 Δεκεμβρίου του 2005 και στις 2 Φεβρουαρίου του 2006, έχοντας τότε προπονητή στην Μπενετόν (83-57, 103-83) τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος μάλιστα του είχε πλέξει το εγκώμιο δηλώνοντας ότι «θα ήθελα ο γιος μου να του μοιάσει σε όλα»!

Ο Ζήσης δεν αγωνίσθηκε στο ματς της 24ης Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, όπου θα βραβευόταν κιόλας από την ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε της Μπάμπεργκ με 93-86, προεξάρχοντος του Ζέιβιερ Ρατάν-Μέις (24 π., 6 ασ.). Ο καναδός γκαρντ αποχώρησε από τη Βασίλισσα, αφήνοντας τη θέση του στον Τζόρνταν Θίοντορ, ο οποίος πάντως δεν θα αγωνισθεί στον σημερινό αγώνα. «Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την κάκιστη εμφάνιση στο ματς με τον Ολυμπιακό και να ανακτήσουμε την ισορροπία, την πειθαρχία και το πάθος μας» τόνισε ο Λούκα Μπάνκι, που επιστρέφει στο περσινό σπίτι του, όπως και ο συνεργάτης του Ηλίας Καντζούρης, ο οποίος υπήρξε ασίσταντ στην Μπάμπεργκ επί τέσσερις συναπτές σεζόν και συν τοις άλλοις αποτέλεσε τη γέφυρα ανάμεσα στον Αντρέα Τρινκιέρι και στον ιταλό προϊστάμενό του.

Η ΑΕΚ οδηγεί την κούρσα στον Γ’ όμιλο του Champions League με οκτώ σερί νίκες και ρεκόρ 8-1, ενώ οι Βαυαροί βρίσκονται στο 6-3.

Ο ΠΑΟΚ

Μιάμιση ώρα νωρίτερα (19.30) στο Παλατάκι της Πυλαίας ο ΠΑΟΚ κάνει το δικό του ευρωπαϊκό ποδαρικό στο 2019 με αντίπαλο τη Χάποελ Χολόν, την οποία κοουτσάρει ο πρώην συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο στο Κεντάκι και του Ντέιβιντ Μπλατ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στη Ντινάμο Μόσχας, Νταν Σαμίρ.

Ο Δικέφαλος (5-4) που βρίσκεται στην τέταρτη θέση του Β’ ομίλου, πίσω από την Τενερίφη (8-1), τη Βενέτσια (6-3) και τη Χολόν (6-3), θα έχει μάχιμο και τον Ντάριους Γκάρετ που απουσίασε από το ματς με τον Κολοσσό Ρόδου. Την ισραηλινή ομάδα συνοδεύουν 120 φίλαθλοί της, ενώ τη συμπαράσταση του κόσμου ζήτησε για άλλη μια φορά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, επισημαίνοντας ότι «με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, έχουμε ακόμη περισσότερο ανάγκη την ενεργή παρουσία και τη συσπείρωσή του γύρω μας».