Το διάστημα που έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης η ΑΕΚ ήταν πολύ, μιας και οι Κιτρινόμαυροι έδωσαν το τελευταίο τους ματς στις 20 Δεκεμβρίου, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Βόλο, για τον θεσμό του Κυπέλλου. Ωστόσο αυτή η περίοδος… ξηρασίας θα λάβει αύριο τέλος για τον Δικέφαλο, που επιστρέφει σε αγωνιστικό ρυθμό, για την ίδια μάλιστα διοργάνωση.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στην Κρήτη τον Κισσαμικό για την φάση των 16, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά. Που θα κριθεί οριστικά στη ρεβάνς της Αθήνας, σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Από τις 2 του μήνα και μετά οι παίκτες της Ενωσης προπονούνται σε φουλ ρυθμούς, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να έχει αυξήσει την ένταση των ασκήσεων στα Σπάτα. Προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να παρουσιαστούν πανέτοιμοι με την επανέναρξη των υποχρεώσεών τους και να μπουν δυναμικά στο 2019.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά δεδομένα, η ένταξη του Νέναντ Κρίστιτσιτς στα πλάνα του έλληνα τεχνικού δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα και θα χρειαστεί αναμονή. Ο σέρβος χαφ θα συνεχίσει για κάποιες μέρες ακόμα το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί στα Σπάτα, έτσι ώστε να ανεβάσει στροφές και να βρεθεί στο επίπεδο των υπολοίπων. Κάτι που εκτιμάται πως θα συμβεί μετά τα μέσα του Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει αυτόματα πως ο Κρίστιτσιτς δεν υπολογίζεται από τον Ουζουνίδη για την αυριανή αναμέτρηση. Ενώ το πιθανότερο είναι να μη βρει θέση στην αποστολή της ΑΕΚ ούτε για το πρώτο ματς των Κιτρινόμαυρων για το πρωτάθλημα.

Στόχος του προπονητή του Δικεφάλου αλλά και του ίδιου του παίκτη είναι η ένταξή του στο υπόλοιπο σύνολο να γίνει με τον σέρβο μέσο απόλυτα έτοιμο. Ετσι ώστε να μπει κατευθείαν στην αγωνιστική εξίσωση, αναλαμβάνοντας με το «καλημέρα» τον ρόλο-κλειδί που αναμένεται να έχει στον άξονα των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο Κρίστιτσιτς αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 16 Δεκεμβρίου, ενώ από τότε γυμνάζεται ατομικά.

Τα παραπάνω έχουν συζητηθεί απευθείας μεταξύ παίκτη και προπονητή, που είχαν ένα τετ α τετ στα Σπάτα τις προηγούμενες μέρες και καθόρισαν από κοινού το πλάνο που θα ακολουθηθεί για την ενσωμάτωση του διεθνούς μέσου στην ομάδα. Που όπως προκύπτει από τις πληροφορίες δεν θα γίνει αμέσως.

Ολα δείχνουν… συμφωνία

Πολύ πιθανό δείχνει πλέον το ενδεχόμενο της ολικής ανατροπής αναφορικά με το μέλλον του Τάσου Μπακασέτα στην ΑΕΚ. Μετά την πρωτοβουλία του παίκτη να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων με την Ενωση για νέο συμβόλαιο, οι πληροφορίες που προκύπτουν θέλουν το σενάριο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών ως το επικρατέστερο. Η ΑΕΚ έχει διαμηνύσει στον 25χρονο μέσο πως η πρόταση που του είχε κατατεθεί εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και πλέον η… μπάλα δείχνει να βρίσκεται στο γήπεδο του Μπακασέτα.

Ο διεθνής άσος φαίνεται ότι αξιολόγησε διαφορετικά τα δεδομένα για την επόμενη μέρα της καριέρας του και σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν κατάφερε να βρει κάποια άλλη ενδιαφέρουσα προοπτική, αποφάσισε να χτυπήσει ξανά την πόρτα της Ενωσης. Που όπως όλα δείχνουν… άνοιξε και εκτός απροόπτου αναμένεται να τον διατηρήσει στα κιτρινόμαυρα για την επόμενη τριετία. Με κάποιες πηγές να θέλουν μάλιστα την ανακοίνωση για τη συμφωνία της Ενωσης και του Μπακασέτα να έρχεται από μέρα σε μέρα.