Δικαίωση του Ολυμπιακού, νίκη της νομιμότητας από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Και μια απόφαση που επαναφέρει την κανονικότητα στο πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας. Αυτό που ξεκινά εκ νέου το Σαββατοκύριακο με την τέλεση της 16ης αγωνιστικής (όπως ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο) και όχι με εκείνη της 15ης που παράτυπα θέλησε να περάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας Αρχής.

Ναι, όπως ακριβώς το περιμέναμε και εμείς, και κάθε ψύχραιμος παρατηρητής της ιστορίας. Η προσφυγή του Ολυμπιακού δικαιώθηκε πανηγυρικά από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί αλλιώς άλλωστε όταν το αίτημα των Ερυθρολεύκων ήταν 100% εναρμονισμένο με τον ΚΑΠ και το άρθρο 22 (παρ. 6) που προβλέπει πως οι αγωνιστικές που αναβάλλονται θα πρέπει να διεξάγονται σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Κάτι που είχε ξεκαθαρίσει και η νομική υπηρεσία της Λίγκας, πριν από το περίφημο ΔΣ όπου σχεδόν πραξικοπηματικά 13 ομάδες αποφάσισαν να γράψουν τον ΚΑΠ στα παλαιότερα των υποδημάτων τους επιλέγοντας να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο η 15η αγωνιστική!

Η ενδεδειγμένη κίνηση

Η απόφαση του Ολυμπιακού να πάει το θέμα στο Διαιτητικό Δικαστήριο ήταν η πλέον ενδεδειγμένη. Και η απόφαση των τακτικών δικαστών, εκείνη που ξαναβάζει το πρωτάθλημα σε μια τροχιά δίχως αλλοιώσεις. Γιατί τέτοιες θα υπήρχαν αν το Σαββατοκύριακο ξεκινούσαμε από τη 15η αγωνιστική. Θα τελείωνε το πρωτάθλημα συνολικά μία εβδομάδα αργότερα. Θα υπήρχαν όμως και ομάδες που θα είχαν τρομερή διαφοροποίηση στο πρόγραμμά τους, σε σημείο που θα άλλαζε ο συντελεστής δυσκολίας της προσπάθειάς τους για την επίτευξη των στόχων τους. Το παράδειγμα του Ολυμπιακού ήταν μακράν το πιο κραυγαλέο.

Υπό νορμάλ συνθήκες (αυτές δηλαδή που από χθες επέστρεψαν) οι Πειραιώτες στο διάστημα 10-21 Φεβρουαρίου ήξεραν πως θα παίξουν με ΠΑΟΚ εκτός (10/2, Σούπερ Λίγκα), Ντιναμό Κιέβου εντός (14/2, Γιουρόπα Λιγκ), ΑΕΚ εντός (Σούπερ Λίγκα, 17/2), Ντιναμό Κιέβου εκτός (21/2, Γιουρόπα Λιγκ). Πολύ δύσκολο πρόγραμμα αλλά τουλάχιστον με τα δύο ταξίδια να έχουν σημαντική απόσταση μεταξύ τους. Με την αλλαγή που πήγε με το «έτσι θέλω» να περάσει η Λίγκα, ο Ολυμπιακός θα είχε: Ντιναμό Κιέβου εντός (14/2), ΠΑΟΚ εκτός (17/2), Ντιναμό Κιέβου εκτός (21/2) και ΑΕΚ εντός (24/2), άρα τα δύο δύσκολα ταξίδια σε Θεσσαλονίκη και Κίεβο διαδοχικά. Η μοναδική ομάδα μας που συνεχίζει στην Ευρώπη, επειδή έτσι το ήθελε το συμβούλιο της Λίγκας θα είχε ακόμη μεγαλύτερη ανηφόρα μπροστά. Σε σημείο… αλλοίωσης.

Τέλος πάντων. Είπαμε, η νομιμότητα διασφαλίστηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Πλέον με τη χθεσινή απόφαση και τον «διασυρμό» της απίστευτης παρατυπίας το πρωτάθλημα ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από τη 16η αγωνιστική. Κάτι που σημαίνει όσον αφορά τους πρωτοπόρους πως ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα (και μάλιστα όπως φαίνεται δίχως σέντερ φορ με την υπόθεση Πρίγιοβιτς στον αέρα), ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στη Λιβαδειά, ο Ατρόμητος εντός με τον Παναιτωλικό και η ΑΕΚ στα Γιάννινα.