Τελικά, ώρες ώρες όλα είναι υπερβολικά απλά: μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και το πρωτάθλημα αρχίζει ξανά από τη 16η αγωνιστική όπως οι ίδιες οι ομάδες ήθελαν (προ καιρού ) να συμβαίνει, ορίστηκαν αμέσως αμέσως οι ημερομηνίες τέλεσης των αγώνων μέχρι και την 20ή ημέρα του πρωταθλήματος. Τόσο ξεκάθαρα έγιναν τα πράγματα και θυμήθηκαν όλοι ότι υπάρχει πρωτάθλημα. Γιατί ενώ η μπάλα στην Ευρώπη κυλούσε κανονικά σε οποιαδήποτε διοργάνωση απαιτούσε το πρόγραμμα αυτό να συμβαίνει, εδώ την είχαμε βάλει στον… πάγκο και παρακολουθούσαμε τα δρώμενα άλλων χωρών. Γιατί πέρα από την απόφαση των διαιτητών για αποχή, υπάρχει και η ολότελα συζητήσιμη ως προς τη διάρκειά της διακοπή του πρωταθλήματος, που βγάζει τους πάντες, είτε λέγονται ομάδες, είτε ποδοσφαιριστές, από τον ρυθμό τους.

Επιστροφή στη δράση, συνεπώς, που είναι σύμφωνη με τον κανονισμό. Και πριν από το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να δούμε τα ματς Κυπέλλου που κρύβουν κινδύνους και εκπλήξεις για όλους. Ασφαλώς, ουδείς μπορεί να προδικάσει ότι θα έχουμε ηχηρούς αποκλεισμούς όπως συνέβη αλλού, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι η εικόνα των ομάδων θα απέχει σε σύγκριση με όσα αντικρίζαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Είτε γιατί κάποιοι έχουν σκουριάσει από την απραξία, είτε γιατί στα ρόστερ εντάχθηκαν νέα πρόσωπα που οι παράγοντες ελπίζουν να δώσουν δυναμική στο σύνολο.

Το κυριότερο όμως αφορά τη διαιτησία. Γιατί το ζητούμενο είναι να δούμε καλές σφυρίχτρες, να μην αναζητούμε τη λύση στα ξένα και κυρίως να μην κάνουν οι διαιτητές το άσπρο μαύρο, αδυνατώντας να αποφασίσουν σε ορισμένες φάσεις όπου δεν χρειάζεται καν δεύτερη ματιά για να δουν το σωστό.

Και μια και ο λόγος για τη διαιτησία: θα θυμούνται οι προσεκτικοί παρατηρητές του χώρου πως

η διεθνής διαιτήτρια Θάλια Μήτση είναι σε καραντίνα, της αφαίρεσαν τον τίτλο της διεθνούς και η ίδια καταγγέλλει μεθοδεύσεις. Εξετάστηκε πριν από τις γιορτές, κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας και αναμένει να δει αν θα βγει απόφαση που την αφορά. Διότι, να ειπωθεί εκ νέου, την

έκοψαν χωρίς προφανή λόγο μολονότι διαθέτει όλα τα απαιτούμενα προσόντα και είναι η κατά τεκμήριο καλύτερη στην Ελλάδα. Το αν θα βρει

το δίκιο της είναι το ένα ζητούμενο. Το δεύτερο σχετίζεται με το αν θα μπει η υπόθεση στο αρχείο από τους ιθύνοντες ή αν κάποτε θα αντιπαρατεθεί η ίδια με την ΚΕΔ που την τοποθέτησε ξαφνικά στον καταψύκτη.