Μπορεί να επιστρέφει σήμερα (17.00, Cosmote Sport 1) στις αγωνιστικές υποχρεώσεις ο ΠΑΟΚ, που φιλοξενείται από την Παναχαϊκή στην Πάτρα για το Κύπελλο, αλλά όλα περιστρέφονται γύρω από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο οποίος ναι μεν πέρασε ιατρικές εξετάσεις από την Αλ Ιτιχάντ (οι Αραβες θεωρούν τελειωμένη τη μεταγραφή) αλλά όπως τους διαμήνυσε επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη γιατί σήμερα έχει το κρίσιμο ραντεβού με τον Ιβάν Σαββίδη.

Είναι δεδομένο ότι ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έχει την οικονομική δυνατότητα (η θέληση είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένη) να τον κρατήσει στην Τούμπα, όμως σε τι βαθμό θα διαταράξει τα αποδυτήρια της ομάδας όταν στον ήδη πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του (1,5 εκατ. ευρώ ετησίως) θα πρέπει τουλάχιστον να του διπλασιάσει το συμβόλαιο;

Διότι αν δει κανείς το θέμα κυνικά, ο Πρίγιοβιτς δεν είναι παίκτης που αξίζει 5.000.000 ευρώ τον χρόνο για να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα (κάτι παραπάνω του δίνουν ετησίως οι Αραβες!).

Οπως και να έχει, ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, που πέρυσι σε αντίστοιχη περίπτωση με τους Κινέζους τον είχε πείσει να μείνει (αλλά δεν ήταν τότε ο Πρίγιοβιτς των 35 γκολ τη σεζόν), θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο όσο και αν είναι από κάθε πλευρά δύσκολο να αλλάξει τη γνώμη του παίκτη.

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κοιτάξει και την επόμενη μέρα, έχοντας κάνει τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τον Μάρκους Μπεργκ και τον Φακούντο Φερέιρα, αλλά όλα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Μέσα σε όλα αυτά ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθεί να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του στο αγωνιστικό κομμάτι, ζητώντας τους να πάρουν από σήμερα στην Πάτρα σκορ πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης που ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει την τελευταία διετία και θέλει να κάνει το three peat.

Απουσίες

Φυσικά ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν είναι στην αποστολή του ΠΑΟΚ για αυτόν τον αγώνα, ενώ υπάρχουν και αρκετές απουσίες ακόμα, καθώς εκτός αποστολής έμειναν και οι Τσούμπα Ακπόμ, Εβγέν Χατσερίντι, αλλά και ο Λέο Μάτος.

Ο πρώτος «κόπηκε» κυρίως γιατί είχε χάσει πολλές προπονήσεις λόγω ίωσης, ενώ ο δεύτερος είναι ο μοναδικός ουσιαστικά (ακόμα) τραυματίας.

Μπορεί το θέμα Πρίγιοβιτς να είναι σε εξέλιξη, αλλά ήδη ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Γκάρι Ροντρίγκες, έβγαλε και τις πρώτες αναμνηστικές φωτογραφίες του με την Αλ Ιτιχάντ στην οποία πήγε από τη Γαλατάσαραϊ και έτσι ωφελήθηκε και ο ΠΑΟΚ που θα πάρει 1,8 εκατ. ευρώ καθώς είχε ποσοστό μεταπώλησης.

«Ο ΠΑΟΚ με βοήθησε να αναδειχθώ ευρωπαϊκά, να βελτιωθώ, μου έδωσε τη δυνατότητα να πάω στη Γαλατάσαραϊ και τώρα στην Αλ Ιτιχάντ. Κάναμε μια δίκαιη συμφωνία, με βοήθησε, και εγώ τον βοήθησα φέρνοντάς του χρήματα. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου, πάντα θα τον αγαπώ. Ο ΠΑΟΚ με έκανε αυτόν που είμαι και πιστεύω ότι κάναμε μια δίκαιη συμφωνία» τόνισε ο ολλανδός άσος σε δηλώσεις που έκανε στο αθλητικό ραδιόφωνο Metropolis 95,5 και φυσικά ρωτήθηκε και για τον Πρίγιοβιτς.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για το θέμα. Είναι θέμα της ομάδας μου και του παίκτη. Ξέρω ότι τον θέλουν, θα είναι μια δύσκολη στιγμή για τον ΠΑΟΚ αν αποχωριστεί τον καλύτερο παίκτη του, διότι θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι όμως η ζωή στο ποδόσφαιρο. Είναι μια προσωπική απόφαση του Πρίγιοβιτς και θα δούμε τι θα συμβεί» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έστειλε και τους χαιρετισμούς του στους φίλους του ΠΑΟΚ, που όπως είπε δεν θα ξεχάσει ποτέ.