Πέρυσι στη Λαμία την… πάτησε από το χιόνι. Σε έναν αγωνιστικό χώρο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο και σε καιρικές συνθήκες που δεν προσφέρονταν για μπάλα, ο Παναθηναϊκός έπεσε θύμα μιας εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων στην ιστορία του. Εκείνο το 4-1 από τη Λαμία στο Κύπελλο ήταν πολύ βαρύ και αποδείχθηκε και… ασήκωτο, αφού στον επαναληπτικό ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να το ανατρέψει και περιορίστηκε στο 1-0, που έδωσε στη Λαμία τη μεγαλύτερη επιτυχία της δικής της ιστορίας.

Φέτος, μόλις τρεις μέρες πριν από το αντίστοιχο παιχνίδι, μιας και η κληρωτίδα τους έφερε και πάλι αντιμέτωπους το ίδιο διάστημα και στην ίδια φάση του θεσμού, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα που είχε από το ξεκίνημα της σεζόν. Και οι καιρικές συνθήκες είναι ξανά οι ίδιες με τις περσινές. Με χιόνι σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό, ωστόσο, είναι το λιγότερο για τον Δώνη, ο οποίος απουσίαζε από τη χθεσινή προπόνηση και μαζί του απουσίαζαν και εννιά ποδοσφαιριστές. Και οι δέκα λόγω ίωσης, η οποία έχει θερίσει την ομάδα του Παναθηναϊκού, θαρρείς και βρίσκονται στο… σχολείο, όπου το ένα παιδί κολλάει το άλλο. Μπουζούκης, Οικονόμου, Δώνης, Κάτσε, Θεοχάρης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Τζανδάρης και Καμπετσής έμειναν χθες στα σπίτια τους αφού η ίωση δεν τους επέτρεψε να προπονηθούν, ενώ ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο με το ίδιο θέμα και θα πάρει εξιτήριο σήμερα.

Μάλιστα, λόγω των πολλών απουσιών, αλλά και του πολικού ψύχους που επικρατούσε χθες στο Λεκανοπέδιο, η απογευματινή προπόνηση δεν πραγματοποιήθηκε και θα προπονηθούν σήμερα στις 13.00, καιρού επιτρέποντος.

Μακέντα και Μουνιέ

Φυσικά, οι συνθήκες υπό τις οποίες προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός για την επιστροφή στη δράση μόνο ιδανικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, τη στιγμή που εκτός από τις ιώσεις υπάρχουν και τραυματισμοί.

Ο Μακέντα συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό που αποκόμισε στο ματς με τον Ατρόμητο και έκανε και χθες ατομικό πρόγραμμα. Θεωρείται δεδομένο πως δεν προλαβαίνει πλέον το ματς με τη Λαμία και κάνει αγώνα δρόμου για το κυριακάτικο παιχνίδι με την Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο για τον Δώνη αν και ο Καμπετσής δεν είναι έτοιμος (ταλαιπωρείται από ίωση), ενώ θα περιμένει να δει τι θα συμβεί και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές προκειμένου να ξέρει αν θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός με μια σύνθεση… ανάγκης, σε ένα παιχνίδι και μια διοργάνωση στην οποία οι Πράσινοι θέλουν να ρίξουν το βάρος τους και να αναζητήσουν τη διάκριση.

Ολα αυτά τα προβλήματα δεν αποκλείεται να φέρουν τον Αντονί Μουνιέ στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα της Πέμπτης, αλλά μονάχα στην περίπτωση που ο αγωνιστικός χώρος στη Λαμία θα είναι καλός και δεν θα υπάρχει περίπτωση νέου τραυματισμού ή υποτροπής του γάλλου μεσοεπιθετικού.