Ο Πρίγιοβιτς θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη στην απέλπιδα προσπάθεια του ΠΑΟΚ να τον κάνει να κλείσει τ’ αφτιά του στις σειρήνες εξ Αραβίας, μια προσπάθεια που δεν μπορεί κάποιος να προδικάσει τι αποτέλεσμα θα έχει. Οι ενδείξεις όμως υπάρχουν και λένε πολλά… Κι αν τελικά ο «Πρίγιο» γίνει… Αραβας, ο ΠΑΟΚ οφείλει να κοιτάξει την επόμενη μέρα του και να φέρει ένα «9άρι» αντάξιο ή καλύτερό του. Αυτά είναι μερικά από τα ονόματα που θα μπορούσαν να του δώσουν αμέσως λύση.

Μάρκους Μπεργκ

Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να βρει… χθες έναν σέντερ φορ που να μπει και να κάνει τη δουλειά του Πρίγιοβιτς, ο Μάρκους Μπεργκ είναι ο ιδανικός. Είναι αυτό που λέμε «λεφτά στην τράπεζα». Ξέρει την Ελλάδα, ξέρει το πρωτάθλημα, ξέρει από πρωταθλητισμό, έχει κίνητρο να γίνει πρωταθλητής. Και πάνω απ’ όλα, τον ξέρει ο ΠΑΟΚ.

Είναι μια μηχανή των γκολ, είναι «ψυχρός», μπαίνει στο γήπεδο με το κυνικό βλέμμα και με στόχο να κάνει τη δουλειά του και να καθαρίσει για την ομάδα του. Θέλει πολλά λεφτά; Ναι, θέλει. Αλλά για τον ΠΑΟΚ που έπειτα από 34 χρόνια φλερτάρει τόσο πολύ με το πρωτάθλημα, τα χρήματα δεν – πρέπει να – αποτελούν πρόβλημα. Πόσω μάλλον για τον ΠΑΟΚ των «plus» δέκα εκατομμυρίων στα ταμεία. Πόσω μάλλον για τον ΠΑΟΚ που αν δεν βρει αντικαταστάτη ο οποίος με το… καλημέρα θα αρχίσει να σκοράρει, τότε θα υπάρξει γκρίνια από την εξέδρα και βαθμολογική πίεση από τον Ολυμπιακό. Ο Μπεργκ, όσο κι αν κάποτε προσπάθησαν οπαδοί του ΠΑΟΚ να τον… λοιδορήσουν, κατηγορώντας τον για βρώμικο παιχνίδι, είναι ο παίκτης που θα πάρει τη φανέλα με το «9» στο σπίτι του πριν καν ανέβει στο αεροπλάνο. Και που είσαι σίγουρος ότι τα 9 γκολ του Πρίγιοβιτς στον πρώτο γύρο μπορεί στο τέλος της σεζόν να μοιάζουν λίγα μπροστά σε αυτά που θα έχει πετύχει ο mr γκολ. Οσο για τα οικονομικά; Η Αλ Αΐν δεν θα αξιώσει περισσότερα από 4-4,5 εκατομμύρια ευρώ για παίκτη το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι, ενώ ο ίδιος έχει υψηλές αλλά όχι τόσο μεγάλες απαιτήσεις που να είναι απαγορευτική η μεταγραφή.

Είναι «κάτι σαν τον Μπεργκ». Οχι στον τρόπο παιχνιδιού, όχι στο στυλ, όχι στις δουλειές που κάνει ο ένας και ο άλλος εντός γηπέδου. Αλλά στην προσαρμογή σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ πήγαινε σε μία τέτοια επιλογή. Στον πρωταθλητισμό που θέλει και μπορεί να κάνει. Στη γνώση γύρω από τη χώρα στην οποία έρχεται, στο τι πρεσβεύει η κάθε ομάδα.

Ο Σέρχιο Αραούχο, σημαία της ΑΕΚ όσο αγωνίστηκε εκεί και πρωταθλητής με τη φανέλα της, θα αποτελούσε μια υπέροχη λύση για τη γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ. Ενας σύγχρονος φορ, που στην εν Ελλάδι παρουσία του μας έδειξε πτυχές του σπουδαίου ταλέντου του, μας πρόσφερε ορισμένες μαγικές εικόνες, που τον έκαναν να θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από το πρωτάθλημά μας. Θα έμπαινε και θα… κούμπωνε σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα, πόσω μάλλον σε ένα σύνολο που είναι ήδη καλοδουλεμένο, έτοιμο και ικανό να δουλέψει γι’ αυτόν. Τα οικονομικά; Δύσκολα και… ζόρικα. Ο δανεισμός όμως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μια λύση.

Τεέμου Πούκι

Ενα… πολυβόλο, που δεν σταματάει να σκοράρει ούτε στην Αγγλία. Ενας παίκτης που αναγεννήθηκε με την παρουσία του στη Δανία και την Μπρόντμπι και έγινε σίριαλ πέρυσι το καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τον είχε στη λίστα του για πολύ καιρό και προχώρησε σε διαπραγματεύσεις μαζί του. Παλαιότερα, επί Στραματσόνι, είχε απασχολήσει πολύ σοβαρά και τον Παναθηναϊκό.

Ο φινλανδός σέντερ φορ, στα 28 του χρόνια, αποφάσισε να πάει στην Αγγλία και την Τσάμπιονσιπ, θέλοντας από εκεί να τον δουν ακόμα περισσότεροι και μεγαλύτεροι σύλλογοι. Και κάνει… κρότο με την παρουσία του. Σε 25 ματς έχει πετύχει 16 γκολ και έχει δώσει έξι ασίστ, αποδεικνύοντας πως είναι επιθετικός τοπ επιπέδου.

Στην Ελλάδα θα έκανε τη διαφορά με το «καλημέρα». Ενας φορ με χαμηλό κέντρο βάρους, ταχύτατος, με καταπληκτική αίσθηση του γκολ και με την ευχέρεια να ταλαιπωρεί ολόκληρες άμυνες. Εντελώς διαφορετικό στυλ από τον Πρίγιοβιτς, αλλά με δεδομένη την αποτελεσματικότητα. Εδειξε και στην Αγγλία πως δεν έχει πρόβλημα προσαρμοστικότητας. Θα αποτελούσε μια καταπληκτική επιλογή για οποιονδήποτε σύλλογο.

Φακούντο Φερέιρα

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι ανάγκασε την Μπενφίκα να του στρώσει χαλί εκατομμυρίων για να τον πάρει από το μακρινό και παγωμένο Ντονέτσκ στη Λισαβόνα. Ο λόγος; Το γεγονός ότι για δύο χρόνια θύμιζε… Πρίγιοβιτς. Σκόραρε ακατάπαυστα, πετυχαίνοντας συνολικά 60 γκολ.

«Παιδί» του μπαμπά Λουτσέσκου, του Μιρτσέα, δούλεψε δύο χρόνια υπό τις οδηγίες του και απογείωσε την καριέρα του. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει πάρει όλο το… report από τον πατέρα του, θα ήθελε με κλειστά μάτια τον αργεντινό φορ, ο οποίος στην Μπενφίκα μοιάζει να μην προσαρμόστηκε. Αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς το καλοκαίρι, στο δεύτερο βρισκόταν στον πάγκο, εκεί όπου βρέθηκε στα περισσότερα παιχνίδια των Αετών μέχρι σήμερα.

Μια περίπτωση ιδανική, μα πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ. Ο Φερέιρα είναι μεν στη λίστα προς δανεισμό από την Μπενφίκα, αλλά αμείβεται με 2,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό που δεν το λες και μικρό. Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη άνθρωποι της γαλλικής Νις βρίσκονται στη Λισαβόνα για να τον αρπάξουν και να τον κάνουν δικό τους, βάζοντας και ρήτρα αγοράς ενόψει του καλοκαιριού.