Δεν θα συμφωνήσω με όσους αναμένουν σήμερα «πολεμικό κλίμα» κατά τη συνεδρίαση/συνάντηση που θα έχει σε χώρο λίγο μεγαλύτερο τηλεφωνικού θαλάμου παλαιάς κοπής ο Καμμένος (συν)εταίρος Τσίπρα. Και δεν θα συμφωνήσω, διότι πληροφορίες μου, χθεσινοβραδινές δε, αναφέρουν ότι ο περί ου ο λόγος τιτάνας της ελληνικής πολιτικής σκηνής δεν αποδέχθηκε μεν αίτημα του Μεγάρου Μαξίμου για αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος (δηλαδή το… πλήθος που συνιστούν αυτός, αυτή η Κόλλια-Τσαρουχά και ο μυστήριος Κατσίκης). Διαβεβαίωσε όμως τον συνομιλητή του ότι θα είναι «χαλαρός» και δεν θα δημιουργήσει μείζον πρόβλημα. Ή μεγαλύτερο, του υπάρχοντος, πρόβλημα, για να είμαι πλέον ακριβής.

Μη με ρωτάτε τι σημαίνει Καμμένος «χαλαρός», γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω επακριβώς, άλλωστε μια τέτοια ερμηνεία υπόκειται στον κίνδυνο να αποδειχθεί απολύτως εξωπραγματική – περί του Καμμένου ομιλούμε.

Μπορώ όμως να μεταφέρω ότι όπως εκτιμά η πηγή μου, ο Καμμένος πρόεδρος το πιο ακραίο που πρόκειται να κάνει σήμερα είναι να επαναλάβει ότι αυτός δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, και ότι άμα τη εμφανίσει (της συμφωνίας, πού πήγε το πονηρό μυαλό σας;) θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, χωρίς όμως και να την καταψηφίσει σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μου είπαν ακόμη ότι ο λόγος που ο Καμμένος πρόεδρος δεν ανέβαλε τη σημερινή συνεδρίαση είναι ότι δεν ήθελε να φανεί πως είναι ενδοτικός στις πιέσεις του Μεγάρου Μαξίμου τώρα που οι σχέσεις τους έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω. Και αυτό παρότι ως (σοβαρός) λόγος για την αναβολή της συνεδρίασης (της εντός τηλεφωνικού θαλάμου παλαιάς κοπής συνεδρίασης…) προβλήθηκε η επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα της Ανγκελα Μέρκελ. «Δεν είναι σωστό να συμπέσουν», του είπαν.

«Δεν πειράζει, δεν πρόκειται να γίνει κάτι» διαβεβαίωσε εκείνος, για όση αξία έχουν οι διαβεβαιώσεις του, βέβαια…

Δράκοι

Ευκαιρίας δοθείσης να σημειώσω επίσης ότι διπλωματικές πηγές του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών με ενημέρωσαν ότι ουδέποτε υπήρξε θέμα συνάντησης του Καμμένου προέδρου με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, όπως επέμεναν πολλοί και διάφοροι χθες στο Διαδίκτυο.

«Ούτε ζητήθηκε από εμάς, ούτε εκείνοι αιτήθηκαν μια τέτοια συνάντηση», ανέφεραν οι πηγές αυτές, θέτοντας έτσι τέλος στη σχετική φιλολογία η οποία συνοδεύθηκε και από… δρακονταειδείς θηριωδίες του είδους «ζήτησαν συνάντηση οι Γερμανοί, αλλά ο Καμμένος αρνήθηκε»!!

Εντάξει παιδιά, κόψτε κάτι…

Οπου φύγει φύγει…

Αυτή λοιπόν η υπουργός Κουντουρά πρέπει να είναι τρομερή γάτα. Και της απονέμω τον σχετικό τίτλο αβίαστα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Διότι κάθε φορά που το πράγμα με το κόμμα που την ανέδειξε, τους ΑΝΕΛ, ζορίζει, και εκ των πραγμάτων και αυτή θα κληθεί να πάρει μία θέση, όλο την κάνει. Γι’ άλλη γη, άλλα μέρη, λίγη χαρά για να βρούμε, που λέει και ο στίχος ενός τραγουδιού του οποίου ούτε τον τίτλο θυμάμαι ούτε τον δημιουργό, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα είναι ότι πρωί πρωί χθες με την αυγούλα, η υπουργός Κουντουρά ανακοίνωσε σε συνάδελφό της υπουργό «μέσα από το αεροπλάνο» ότι αναχωρεί για την Αμερική. Διότι έχει κάτι προσχεδιασμένες συναντήσεις τις οποίες δεν μπορούσε να αναβάλει και γιατί ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνίες για την επόμενη τουριστική σεζόν (λες και θα είναι εκείνη υπουργός την επόμενη τουριστική σεζόν, αλλά τέλος πάντων).

Μην τα πολυλογώ, διότι καταντάει βαρετό πλέον, ούτε η κυρία Κουντουρά θα παρίσταται στη σημερινή σεμνή τελετή των ΑΝΕΛ οπότε ο Καμμένος πρόεδρος θα επαναβεβαιώσει τη θέση του κόμματος παρουσία της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και του Κατσίκη, του γιου του Θόδωρου-στυλοβάτη Μητσοτάκη, του Κώστα αν ενθυμείστε.

Αλλά δεν είναι τραγική η διαφορά, η μεν Ελενα Κουντουρά να χρειάζεται να διασχίσει έναν ολόκληρο Ατλαντικό για να μη βλέπει τα μούτρα του Καμμένου προέδρου, η δε Μαρίνα Χρυσοβελώνη υφυπουργός τρέχα-γύρευε να επικαλείται ένα ταξίδι στην Πάτρα (μιάμιση ώρα δρόμος…) για να μην παρίσταται στη συνεδρίαση;

Είναι, θα αποφανθώ. Αλλά φταίει και ο πρόεδρος. Που τον έπαιρνε τηλέφωνο η κυρά Μαρίνα να του ευχηθεί τα χρόνια πολλά για τις γιορτές, και εκείνος δεν της απαντούσε.

Θα το ξαναπώ, το γινάτι βγάζει μάτι…

Με μία βαλίτσα στο χέρι

Στην Αμερική η Κουντουρά, στην Κύπρο και εν συνεχεία στο Κάιρο ο αγαπημένος μου Τέρενς Κουίκ, ο επονομαζόμενος και Τερένσιος Ταχύς, φίλος μου (τώρα μπορώ να το πω – στεντορεία τη φωνή…). Οχι πως θα ήταν καλεσμένος κατά τη σημερινή σύναξη, όχι. Ο Καμμένος πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον έχει κομμένο, διότι δεν του συγχωρεί πως εκείνο το περίφημο ώς και μοιραίο Υπουργικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, όταν παραλίγο Καμμένος και Κοτζιάς να έρθουν στα χέρια, ο Τέρενς μου, στάθηκε στο πλευρό του Κοτζιά, και όχι του μαχόμενου Καμμένου προέδρου.

Του τηλεφώνησα, αργά χθες το απόγευμα:

– Πείτε μου ότι δεν σας κάλεσε στη σύσκεψη.

– Δεν με κάλεσε, όχι. Αλλά και να με καλούσε δεν θα πήγαινα. Εχω σπουδαιότερα πράγματα να κάνω. Πηγαίνω Κύπρο να συναντηθώ με τον κύπριο ομόλογό μου, προκειμένου να προετοιμάσουμε την κοινή μας επίσκεψη στην Αυστραλία για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Και το απόγευμα θα μεταβούμε και οι δυο στο Κάιρο για τριμερή συνάντηση με τη συνάδελφο υπουργό της Αιγύπτου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Νόστος».

Ο Τέρενς λογικά πρέπει να έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και σαράντα φορές!..

Λούσιμο

«Μεγάλη μπουκιά τρώγε, μεγάλο λόγο μη λες», υποστηρίζει η λαϊκή σοφία, και έχω βάσιμες ενδείξεις ότι καλά τα λέει (η σοφία), διότι όσα κι αν έχει πει αυτή η Αριστερά του… ΣΥΡΙΖΑ, τώρα έρχεται η ώρα να τα λουστεί όλα. Μα όλα! Μηδενός εξαιρουμένου. Στη Ρόδο, ένας άνθρωπος πέθανε από τις αναθυμιάσεις που εξέπεμπε το μαγκάλι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί. Κι εμείς όλοι θυμηθήκαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα αποκαλούσε δολοφόνους τους Σαμαρά – Βενιζέλο με αφορμή τον θάνατο από τις αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού δύο φοιτητών στη Λάρισα το 2013. Που υποτίθεται ότι το είχαν ανάψει για να ζεσταθούν, επειδή εκεί τους εξανάγκασε η πολιτική των Μνημονίων. Τώρα που άνθρωποι εξακολουθούν να πνίγονται από τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών, παρότι έχουμε βγει από τα Μνημόνια, πώς πρέπει να αποκαλεί κανείς τον Τσίπρα και τον (συν)εταίρο του, με βάση τη φρασεολογία του 2013;

ΥΓ. Επίσης, επειδή εκείνη ακριβώς την περίοδο μας έλεγαν – οι ίδιοι! – ότι η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου ευθύνεται για «χιλιάδες αυτοκτονίες» εξαιτίας και πάλι των Μνημονίων, μήπως να γίνει καμιά καταμέτρηση να δούμε και πόσοι έχουν αυτοκτονήσει στη διάρκεια της 4ετίας που κυβερνούν τον τόπο; Γιατί έχω την αίσθηση ότι είναι τεράστιο το νούμερο…

(Αν και, μεταξύ μας, τους έχω ικανούς να μας πουν ότι οι αυτοκτονημένοι ήταν «φιλελέδες» που αυτοκτόνησαν για να δυσφημήσουν την ΠΦΑ – Πρώτη Φορά Αριστερά!).