Τη… μισή δουλειά σχεδόν την έκανε. Η λευκή ισοπαλία στα Πηγάδια με την Ξάνθη σαφώς και δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό, αναφορικά με την παρουσία του στους προημιτελικούς του Κυπέλλου. Φτάνει μια νίκη στη ρεβάνς του Γεώργιος Καραϊσκάκης για να σφραγίσει το εισιτήριο για τους 8. Μεταξύ μας όμως, το θέμα είναι ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία χθες να κάνει και την υπόλοιπη. Να μετατρέψει το δεύτερο ενενηντάλεπτο κόντρα στους Ακρίτες σε τυπική διαδικασία. Για πολλοστή φορά όμως… σημάδεψε δοκάρια. Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών, που δεν λέει να κλείσει.

Χθες, τα… σίδερα της εστίας του Ζίφκοβιτς ταρακουνήθηκαν δύο φορές, μία σε κάθε ημίχρονο (11′, 58′), με τον Κώστα Φορτούνη να τα βάζει δικαίως με την τύχη του. Ο αρχηγός την πρώτη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο, τη δεύτερη με κεφαλιά το αριστερό κάθετο του πορτιέρο της Ξάνθης. Κάπως έτσι λοιπόν το σκορ δεν άνοιξε ποτέ στα Πηγάδια. Και αναπόφευκτα δεν έκλεισαν και οι… λογαριασμοί. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, την κατοχή της μπάλας, ήταν συνολικά καλύτερος, αλλά αυτό δεν έφτασε για να βάλει μπρος τον… 2019 λογαριασμό του.

Ντεμπούτο Μασούρα

«Νομίζω ότι με βάση την εικόνα και την προσπάθεια του αντιπάλου το αποτέλεσμα είναι δίκαιο» τόνισε ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο. «Δεν μπήκαμε καλά στο ματς. Δεν ήταν συγκεντρωμένοι οι ποδοσφαιριστές και κάπως έτσι χάθηκε το πρώτο ημίχρονο», είπε. Βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό ήταν το πρώτο ματς για τον Ολυμπιακό έπειτα από είκοσι ολόκληρες ημέρες. Οταν λοιπόν ποντάρεις σε ένα ποδόσφαιρο ρυθμού, δεν είναι απλή υπόθεση να τον βρεις έπειτα από τρεις εβδομάδες στα… πιτς.

Αντίθετα, ήταν σαφώς πιο εύκολη η προσαρμογή στα δεδομένα για την Ξάνθη, από τη στιγμή που η ομάδα του Ράσταβατς επέλεξε την κλασική συνταγή. Τακτοποιημένη πίσω από την μπάλα, με μπόλικη υπομονή και προσπάθειες να εκμεταλλευτεί τις «κόντρες». Οι Ακρίτες είχαν δυο-τρεις καλές στιγμές κυρίως με μακρινά σουτ (Καμαρά 20′, Μπρίτο 34′, Κοβάτσεβιτς 78′) αλλά το… καλύτερό τους είναι ότι κατάφεραν να κρατήσουν τον Ολυμπιακό μακριά από τον γνωστό ρυθμό του. Το έκαναν ποντάροντας στο αγωνιστικό τους σχέδιο. Και βέβαια σε κάποιες στιγμές με την τύχη στο πλευρό τους, καθώς πέρα από τα δύο δοκάρια οι Ερυθρόλευκοι είχαν και εκείνοι δύο-τρεις καλές επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή (Φετφατζίδης 21′, Ναουέλ 29′, Νάτχο 81′) που έμειναν ημιτελείς.

Για τους Πειραιώτες αξίζει να σημειωθεί πως χθες έκανε το ντεμπούτο του ο Γιώργος Μασούρας. Δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα (ο Μαρτίνς επέλεξε τον Φετφατζίδη για τον δεξί διάδρομο) αλλά πήρε κάτι παραπάνω από μισή ώρα συμμετοχής. Είχε μάλιστα ένα καλό σουτ με το… καλησπέρα (62′), το οποίο σταμάτησε ο Ζίφκοβιτς. Ο έλληνας winger έδειξε άμεση προσαρμογή. «Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλεία που κάνει από την ήμερα που ήρθε» σχολίασε ο Μαρτίνς για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (90’+1′ Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59′ Μπαριέντος), Μπρίτο (85′ Μελισσόπουλος), Κάστρο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγέρμε, Καμαρά (68′ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61′ Μασούρας), Γκερέρο (74′ Χασάν).

n Εκδικάστηκε χθες από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή της ΑΕΚ κατά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και αντίστοιχα η προσφυγή των Πειραιωτών κατά της Ενωσης. Υπέρ του παίκτη πήρε θέση και ο ΠΣΑΠ. Το Δικαστήριο έδωσε σε όλες τις πλευρές προθεσμία δύο ημερών για να προσκομίσουν έγγραφα υπομνήματα, συνεπώς η τελεσίδικη απόφαση αναμένεται στην καλύτερη περίπτωση την επόμενη εβδομάδα.