Με το αριστερό μπήκε στο 2019 ο ΠΑΟΚ, με την Παναχαϊκή να σπάει το αήττητο σερί 15 αγώνων που έτρεχε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στον θεσμό του Κυπέλλου, υποχρεώνοντάς την παράλληλα στην πρώτη ήττα της στη σεζόν. Οι Πατρινοί παρουσιάστηκαν αποφασιστικοί και με τακτική προσήλωση, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη με 2-1 και βάζοντας δύσκολα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ενόψει της ρεβάνς για την πρόκριση στους 8 του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με το δοκάρι του Καρέλη στο 7′, όμως από εκεί και πέρα η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στους γηπεδούχους. Που κατάφεραν στο 35′ να ανοίξουν το σκορ. Ο Κυνηγόπουλος έκανε το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει ασταθώς, η μπάλα έφτασε στον Μπαστακό που με νέο πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Οφρυδόπουλου.

Η αντίδραση από μεριάς ΠΑΟΚ ήρθε στο 56′. Κατόπιν ωραίας ανάπτυξης από τα δεξιά ο Λημνιός έκανε τη σέντρα προς τον Καρέλη και εκείνος με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σε αυτό το σημείο δημιουργήθηκε η αίσθηση πως οι κυπελλούχοι θα έκαναν την ολική ανατροπή και έστω και δύσκολα θα έφερναν το παιχνίδι και συνάμα την πρόκριση στα μέτρα τους. Ομως η Παναχαϊκή δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα στο ματς. Ο Λουμπαρδέας έκανε στο 68′ το 2-1 με δυνατό σουτ, με αυτό το σκορ να παραμένει μέχρι τέλους και την πρόκριση για τους 8 του Κυπέλλου να ξεκαθαρίζει έτσι οριστικά στη ρεβάνς της Τούμπας.

Η λάθος νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες του ήταν ο βασικότερος λόγος για την ήττα από την Παναχαϊκή, σύμφωνα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε μετά το ματς τα εξής: «Περιμέναμε πιο εύκολο παιχνίδι, δεν είχαμε σωστή νοοτροπία για ένα τέτοιο ματς ειδικών συνθηκών. Δεν τελείωσε τίποτα. Εχουμε ένα ακόμα παιχνίδι στην Τούμπα».

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Σταματόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος, Πλέγας, Ελευθεριάδης (67′ Καρατσανάκοφ), Αργυρόπουλος (61′ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (81′ Μωραΐτης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς (73′ Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (81′ Ζαμπά), Λημνιός, Ελ Καντουρί, Ουάρντα (66′ Πέλκας), Καρέλης.

Βήμα πρόκρισης για Πανιώνιο και ΟΦΗ

Ο Πανιώνιος κατάφερε να βρει απάντηση στο γκολ του Κριζμάν και με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντουρμισάι έφυγε από τα Γιάννινα με το 1-1. Σκορ που του δίνει ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, έναντι του ΠΑΣ. Που προσπάθησε για ένα δεύτερο γκολ, είχε ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα της εστίας του Μανοΐλοβιτς.

Με το ίδιο σκορ έληξε και η αναμέτρηση της Κρήτης μεταξύ του Εργοτέλη και του ΟΦΗ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με ένα δυνατό σουτ του Νάστου, όμως στο 66′ ο Ιατρούδης έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ετσι, τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του Γεντί Κουλέ, με τον ΟΦΗ να έχει κάνει πάντως από χθες ένα μικρό βήμα για να βρεθεί στους 8 του Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός την άλλη ομάδα του νησιού.