Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Ελντερ Λόπες, η ΑΕΚ στάθηκε εμπράκτως στο πλευρό του πορτογάλου αμυντικού, εκφράζοντας την πρόθεση να επεκτείνει τη συνεργασία της μαζί του. Μια συνεργασία που ήθελε να διαρκέσει πολύ περισσότερο από το καλοκαίρι του 2019, χρονικό διάστημα στο οποίο εξέπνεε το συμβόλαιό της με τον 29χρονο άσο.

Κάτι που έγινε πράξη χθες. Επειτα από επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, ΑΕΚ και Λόπες ήρθαν σε συμφωνία, με τον Πορτογάλο μπακ να ανανεώνει το συμβόλαιό του με την Ενωση μέχρι το 2022 και να εξασφαλίζει έτσι μια θέση στην ομάδα που θα μπει στην «Αγια-Σοφιά». Ζήτημα που αποτελεί και προσωπικό στόχο του Λόπες, όπως παραδέχθηκε στις δηλώσεις που έκανε χθες στους εκπροσώπους του Τύπου, κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας του με τον Δικέφαλο.

«Είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου γιατί από την πρώτη μέρα των συζητήσεων με την ΑΕΚ είχαμε πει ότι θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί. Αισθάνθηκα σημαντικός παίκτης και είναι αλήθεια πως όταν ακούς κάτι τέτοιο την ώρα του τραυματισμού, νιώθεις πιο ήρεμος. Είναι ένα όνειρο να μπορέσω να μπω στο καινούργιο γήπεδο με την ομάδα. Το νιώθω ότι είμαι πλέον πολύ κοντά και ήταν ένας από τους λόγους που με ώθησαν στο να παραμείνω στην ΑΕΚ» είπε χαρακτηριστικά ο Λόπες, που ήδη έχει ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στη δράση, ακολουθώντας το δικό του πρόγραμμα εκγύμνασης στα Σπάτα.

Με απουσίες στην Κρήτη

Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί σήμερα η ΑΕΚ στην Κρήτη, στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Κισσαμικό, για τη φάση των 16 του θεσμού.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κώστα Γαλανόπουλο που ταλαιπωρείται από οσφυαλγία, στους Μάριο Οικονόμου και Χρήστο Αλμπάνη που έμειναν εκτός λόγω ίωσης, καθώς και στον Νέναντ Κρίστιτσιτς που δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας.

Την αποστολή για τον Κισσαμικό αποτελούν έτσι οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σβάρνας, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Μπάμπης, Μοράν, Μπότος, Αλεφ, Λιβάια, Γιαννιώτας, Πόνσε, Μπογέ.

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τα αγωνιστικά πλάνα του έλληνα τεχνικού, όλα δείχνουν πως κάτω από τα δοκάρια θα δούμε τον Τσιντώτα, στην άμυνα τους Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ, στον άξονα τους Μοράν, Αλεφ, στα άκρα τους Μάνταλο, Μπογέ και στην επίθεση τον Λιβάγια με τον Πόνσε. Ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν και οι Κλωναρίδης, Γιαννιώτας.

Συμφώνησε ο Μπακασέτας

Ο Τάσος Μπακασέτας αναμένεται να γίνει ο δεύτερος κιτρινόμαυρος μετά τον Ελντερ Λόπες, που θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ.

Οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να έχουν δώσει τα χέρια για την ανανέωση του συμβολαίου του διεθνή άσου με τον Δικέφαλο, με τις ανακοινώσεις να έρχονται άμεσα – ίσως και εντός της ημέρας.

Από τη στιγμή που το παραπάνω σενάριο επιβεβαιωθεί, ο Μπακασέτας θα μπει άμεσα στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη, καλύπτοντας έτσι και το κενό που είχε προκύψει από την…  απουσία του το τελευταίο διάστημα, στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Με την ΑΕΚ να εγκαταλείπει έτσι κατά πάσα πιθανότητα και τις αναζητήσεις της στην αγορά, για ενίσχυση των άκρων.

Θεωρητικά ανοιχτή πόρτα

Οι Αντρέ Σιμόες και Βασίλης Λαμπρόπουλος εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας για την επόμενη μέρα της καριέρας τους, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμα κάτι ουσιαστικό στα χέρια τους. Γεγονός που συνεχίζει να κρατά, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, ανοικτή την πόρτα της «επιστροφής» τους στην ΑΕΚ.