Ολα πλέον είναι ανοιχτά στην υπόθεση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Χθες αναπτύχθηκε μεγάλη φιλολογία αναφορικά με το τι θα συμβεί στο τέλος, σε μια υπόθεση που απασχολεί τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Ολα μπορεί να συμβούν, αν και το να μετακομίσει άμεσα ο παίκτης στη Σαουδική Αραβία παραμένει το πιο πιθανό σενάριο. Η συνάντηση των δύο ανδρών, του Ιβάν Σαββίδη με τον στράικερ του ΠΑΟΚ, δεν πραγματοποιήθηκε χθες, καθώς είχε καθυστερήσει τόσο η επιστροφή του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου από τη Ρωσία, όπου βρισκόταν για τα Χριστούγεννα, όσο και του ίδιου του παίκτη από το Ντουμπάι, όπου βρέθηκε και πέρασε και ιατρικές εξετάσεις από την Αλ Ιτιχάντ. Eτσι το ραντεβού μετατίθεται για σήμερα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, μάλιστα ακόμη και από το περιβάλλον του Πρίγιοβιτς, η υπόθεση δεν είναι «τελειωμένη», όπως φαινόταν από τις πρώτες εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία.

Και αυτό γιατί φαίνεται πως τα χρήματα που φέρεται ότι δίνει η Αλ Ιτιχάντ στον Πρίγιο δεν είναι τόσο πολλά (δηλαδή πάνω από 5.000.000 ευρώ τον χρόνο), ενώ δεν αποκλείεται ο ΠΑΟΚ να επιχειρήσει να τον δελεάσει με αναπροσαρμογή συμβολαίου. Τουλάχιστον να τον κρατήσει έως το καλοκαίρι. Και επίσης ουδείς γνωρίζει αν η ρήτρα των 10 εκατ. ευρώ θα πληρωθεί «με τη μία» από την Αλ Ιτιχάντ. Να σημειωθεί εδώ, πάντως, ότι σερβικές ιστοσελίδες υποστήριζαν χθες βράδυ πως ο Πρίγιοβιτς μετέβη ήδη στην Τζέντα και άρα η μεταγραφή του είναι στην τελική ευθεία! Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη, η οποία ίσως να σημαίνει επί της ουσίας την μετά Πρίγιοβιτς εποχή στον ΠΑΟΚ. Το μήνυμά του, ξεκάθαρο: «Δεν έχει σημασία πόσο καλός είσαι. Ουδείς αναντικατάστατος».

Το πιθανότερο σενάριο

Ισως έχει βάση το εξής σενάριο: η προσφορά της Αλ Ιτιχάντ στον Πρίγιοβιτς να είναι κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, ίσως και κάτι παραπάνω. Αλλά με την επισήμανση πως αν φύγει χωρίς να έχει κλείσει 100% η μεταγραφή, αυτή θα χαλάσει! Γι’ αυτό δεν έγινε ραντεβού με τον Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο ο Πρίγιοβιτς αναμένει την αντιπρόταση του ΠΑΟΚ. Αν ανέβει πολύ, τότε όλα θα είναι δυνατά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσοτέρων, πρέπει να γίνει έστω και τηλεφωνικά μια επαφή του επιθετικού με τον Ιβάν Σαββίδη ώστε να ξεδιαλύνει το τοπίο. Αρα, αν αυτό συμβεί άμεσα, όλα θα ξεκαθαρίσουν εκεί και θα μάθουμε αν ο Πρίγιοβιτς αναχωρήσει από τον ΠΑΟΚ άμεσα, μείνει μέχρι το καλοκαίρι ή παραμείνει οριστικά σε μια ομάδα που ο ίδιος νιώθει άνετα και βασιλιάς.

Aνησυχητικό σημάδι

Στο περιθώριο του αγώνα με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, ο ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά δεν είχε κάτι να πει και να τοποθετηθεί. Τόνισε ο Λουτσέσκου: «Δεν μπορώ να δώσω κάποια απάντηση, γιατί δεν ξέρω κάτι επίσημο για την περίπτωση του Πρίγιοβιτς αυτή τη στιγμή». Πάντως η ομάδα του παρουσίασε μια πολύ κακή εικόνα, αν και ο Καρέλης (που είναι και ένας από τους αντικαταστάτες επιθετικούς όταν δεν αγωνίζεται ο Σέρβος) βρήκε δίχτυα. Η συνολική απόδοση όμως του ΠΑΟΚ ήταν το πιο ανησυχητικό σημάδι, ακόμα και από την ήττα (2-1) που έτσι κι αλλιώς με το εκτός έδρας γκολ διατηρεί τον κυπελλούχο Ελλάδας ως ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. «Ξέρετε, δεν θέλουμε απλά να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, αλλά στην πραγματικότητα και να το κατακτήσουμε. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό, θα είναι στην έδρα μας. Μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Φυσιολογικά ο ΠΑΟΚ είναι πάντα το φαβορί, αλλά θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και σοβαροί από το πρώτο λεπτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου και πρόσθεσε σχετικά με την εικόνα της ομάδας του: «Η αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, τα προβλήματα με τις προπονήσεις και οι απουσίες κάποιων ποδοσφαιριστών έπαιξαν τον ρόλο τους. Περιμέναμε πολύ διαφορετικά αυτές τις 8-9 μέρες της νέας χρονιάς. Για διάφορους λόγους δεν έγινε αυτό».

Αιχμές από Κατσουράνη

Ο Κώστας Κατσουράνης μπορεί να μην είναι πλέον τεχνικός διευθυντής στην Παναχαϊκή, αφού διαφώνησε με τη διοίκηση, αλλά δεν παύει να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα, και μάλιστα χθες πήρε και θέση μέσω Twitter αφήνοντας αιχμές για τη διοίκηση.

«Παναχαϊκή – ΠΑΟΚ 2-1. Αυτή ήταν η απάντηση των παιδιών και όλου του τιμ σε αυτούς που εδώ και καιρό τα αμφισβητούσαν και σήμερα τρέχουν κοντά τους να πάρουν κάτι από το κέρδος του κόπου τους. Χωρίς γήπεδο για προπόνηση, χωρίς ένα υποτυπώδες γυμναστήριο, μπράβο που άντεξαν. Μπράβο τους» έγραψε χαρακτηριστικά.