Ούτε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν κατέστη εφικτή, επιτείνοντας το κλίμα ρευστοποίησης που διαπερνά το συγκυβερνών κόμμα του Πάνου Καμμένου. Επισήμως η αναβολή της συνεδρίασης για το μεσημέρι της Παρασκευής (13.00) αποδόθηκε στο γεγονός ότι η θυελλώδης συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, παρουσία του υπουργού Αμυνας, για τα αντισταθμιστικά των F-16 κράτησε πολλές ώρες. Ωστόσο, οι απουσίες βουλευτών καθιστούσαν αδύνατη τη σύγκλησή της.

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά βρισκόταν στο Τορόντο του Καναδά σε προγραμματισμένη επίσκεψη, ενώ και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης δεν προσήλθε επικαλούμενος ότι βρίσκεται στην Πάτρα, αν και κάποιοι επιμένουν ότι τον είδαν να πίνει τον καφέ του σε στέκι της οδού Βουκουρεστίου. Πάντως φέρεται ότι σε συνομιλίες του λέει πως δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς όμως να διευκρινίζει τι θα πράξει εφόσον τεθεί θέμα επιβεβαίωσης της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. Μακριά βρισκόταν και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ενώ ο Κώστας Ζουράρις θεωρεί εαυτόν συνεργαζόμενο και όχι στέλεχος των ΑΝΕΛ. Εξάλλου, η (εξωκοινοβουλευτική) υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη είχε ήδη διαμηνύσει ότι δεν συμμετέχει στη διευρυμένη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου, ενώ ο (επίσης εξωκοινοβουλευτικός) Τέρενς Κουίκ έχει πάψει από καιρό να εμφανίζεται. Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή εικόνα ενός κόμματος που γύριζε την πλάτη στον αρχηγό, η συνεδρίαση πήρε αναβολή.

Υπό τις συνθήκες αυτές και ενόψει του κρίσιμου ραντεβού Καμμένου – Τσίπρα, όπου θα αποσαφηνιστούν οι όροι του βελούδινου διαζυγίου που αναζητείται, το αδιέξοδο στο εσωτερικό της ΚΟ των ΑΝΕΛ επιτείνεται.

Την ίδια στιγμή καταβάλλεται μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το δυσμενές κλίμα τουλάχιστον σε επίπεδο επικοινωνιακών συμβολισμών. Είναι ενδεικτικό ότι μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, η οποία, όπως ανακοινώθηκε, «ενέκρινε ομόφωνα τη νέα καμπάνια και την πορεία του κινήματος», δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο λογότυπο των ΑΝΕΛ δίπλα στο οποίο φιγουράρει μια κόκκινη γραμμή, παραπέμποντας στις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει το κόμμα στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Στο σχετικό βιντεάκι αναφέρεται ότι: «Οι κόκκινες γραμμές είναι η υπερηφάνειά μας. Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την ιστορία μας. Οι κόκκινες γραμμές τιμούν τους προγόνους μας. Οι κόκκινες γραμμές είναι η ανεξαρτησία και η δύναμή μας. Ανεξάρτητοι Ελληνες. Τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ».