Κύριε Διευθυντά,

Μιὰ ἀπόδειξη τῆς χωρὶς σκεπτικό (ἤ μὲ σκεπτικὸ καφενείου) ὀργάνωσης τῆς ὑγείας ἀποτελεῖ ἡ κατάργηση τῶν βιβλιαρίων ὑγείας.

Μὲ τὴν ἐφαρμογὴ τοῦ ΑΜΚΑ πιστοποιεῖται ἡ ἀσφαλιστικὴ ἰκανότητα κάθε ἀσφαλισμένου ἤ μή. Στὸν ὑποτιθέμενο «φάκελλο» ὑγείας ὅμως ἀναγράφονται οἱ συνταγὲς ἤ τὰ παραπεμπτικὰ τῶν τελευταίων 2-3 χρόνων. Τὸ ἄν κάποιος εἶναι ἀλλεργικὸς δὲν ἀναγράφεται! Τὸ ἄν ἐμφάνισε κάποια νόσο πρὸ δεκαετίας δὲν ἀναγράφεται! Τὸ βιβλιάριο ἀσθενείας (ποὺ πολλοὶ ὀργανισμοὶ, ὅπως ἡ Πρόνοια) ζήτησαν ἀπὸ ἀσφαλισμένους τους νὰ πετάξουν ἀποτελεῖ πηγὴ ἰατρικοῦ ἰστορικοῦ!..

Ὡς ἐνεργὸς Ἰατρὸς στεροῦμαι σημαντικῶν ἰατρικῶν πληροφοριῶν ἀφοῦ πολλοὶ ἀσθενεῖς πέταξαν (στην κυριολεξία) τὰ βιβλιάριά τους καὶ μοῦ εἶναι ἀδύνατο νὰ ἀνακαλύψω ποιὸ εἶναι τὸ μικρὸ ἄσπρο χαπάκι ποὺ τοὺς βοήθησε ἤ τοὺς πείραξε πρὶν 8-10 χρόνια ἤ ἄν εἶχαν ἐμφανίσει κάποια νόσο ποὺ πιθανὸν δὲν θυμοῦνται (ἤ δὲν θέλουν νὰ θυμηθοῦν).

Ἐπιτέλους κάποιος ποὺ δὲν ἀσκεῖ τὴν Ἰατρικὴ ἄς σταματήσει νὰ νομοθετεῖ σὲ παρόμοια θέματα.

Ὑμέτερος

Δρ Θᾶνος Διδασκάλου, MCPsychI.

Ψυχίατρος

Η απεργία των εξεταστών οδήγησης

Κύριε Διευθυντά,

Εδώ και τρεις μήνες απεργούν (ή απέχουν) οι εξεταστές οδηγών του υπουργείου Μεταφορών, με αποτέλεσμα ο αριθμός των υποψήφιων οδηγών να έχει ξεπεράσει τους 50.000, δυστυχώς όμως κανείς και κυρίως ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης δεν κάνει τίποτα! Πρόσφατα ο γιος μου, ο οποίος ήταν υποψήφιος για πρόσληψη σε μια μεγάλη εταιρεία, απορρίφθηκε λόγω του ότι δεν είχε δίπλωμα. Νομίζω ότι μετά τις επιχειρήσεις που μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο για να γλιτώσουν από την υπέρμετρη φορολογία, τώρα θα φεύγουν και οι υποψήφιοι οδηγοί!

Με τιμή,

Σπύρος Παναγόπουλος

Στα σκουπίδια οι γραπτοί διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ

Kύριε Διευθυντά,

Από το 2002 έως και σήμερα οι προσλήψεις – διορισμοί των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση πραγματοποιούνται με ένα σύστημα το οποίο έχει κριθεί επανειλημμένα από τη Δικαιοσύνη ως αντισυνταγματικό. Οι θιγόμενοι από τη χρόνια εφαρμογή του συστήματος αυτού εκπαιδευτικοί επιτυχόντες των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ ακολουθήσαμε ως οφείλαμε τις νόμιμες οδούς αξιολογούμενοι επιτυχώς από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού της χώρας. Η επιτυχής μας ωστόσο αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ και τα εργασιακά δικαιώματα που, σύμφωνα με το Σύνταγμα, προέκυπταν και προκύπτουν από αυτήν ως μοναδική προϋπόθεση πρόσληψης – διορισμού στο Δημόσιο δεν έγιναν σε καμία περίπτωση σεβαστά και όπως δυστυχώς διαφαίνεται, δεν θα γίνουν σεβαστά και στο μέλλον. Και δεν θα γίνουν σεβαστά διότι, αν και είμαστε η αιτία, λόγω των αποφάσεων που κερδίσαμε στο ΣτΕ, να φανεί η χρόνια αναξιοκρατία και να υποχρεωθεί η Διοίκηση να αλλάξει το υφιστάμενο σύστημα προς το Συνταγματικό, οδηγούμαστε οξύμωρα από τις επιλογές της στην πλήρη αφάνεια. Οξύμωρα διότι αντί η Διοίκηση να προχωρήσει στην αποκατάσταση των αδικιών που με δική της ευθύνη υποστήκαμε, μας οδηγεί αναίτια στην απόλυση. Οξύμωρα διότι αν και επί δεκαπενταετίας ήμασταν οι μόνοι που στηρίξαμε εμπράκτως αλλά ανώφελα τα συνταγματικώς οριζόμενα με τις επιτυχείς μας συμμετοχές στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οδηγούμαστε σήμερα, με την ενδεχόμενη υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, σε οριστική αποπομπή. Η μη πρόβλεψη μοριοδότησης των επιτυχιών μας στους εν λόγω διαγωνισμούς σε συνδυασμό με τη φωτογραφική υπερ-μοριοδότηση κριτηρίων του παλαιού αντισυνταγματικού συστήματος δεν μας αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο, καμία ελπίδα. Διατηρώντας σοβαρότατες αμφιβολίες για την εναρμόνιση ή όχι του προς ψήφιση νομοσχεδίου με τις επιταγές του Συντάγματος και της Δικαιοσύνης, σας καλούμε να στηρίξετε τον διαχρονικό και δίκαιο αγώνα μας. Σας καλούμε να στηρίξετε τους εκπαιδευτικούς που ανέδειξαν τα κενά της Διοίκησης, προκάλεσαν την ανάγκη για αξιοκρατική στροφή στη λειτουργία του Δημοσίου και πρόσφεραν ενεργά στηρίζοντας για χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση από άκρη σε άκρη της Ελλάδος.

Επιτυχόντες γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ