Οταν μια ομάδα είναι καλή και ικανή, τελειώνει τη δουλειά με συνοπτικές διαδικασίες και ουδέποτε ψάχνει δικαιολογίες. Είδατε τον Ατρόμητο; Πήγε στη Ριζούπολη, έριξε τρία γκολ στον Απόλλωνα και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Απλά και πολύ γρήγορα. Και χωρίς να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του ο Κάναντι.

Αντίθετα, η ΑΕΚ σκόνταψε στα Χανιά. Το 1-1 με τον Κισσαμικό δεν της στερεί τον τίτλο του φαβορί, όταν όμως παίζεις με βασικούς και απέναντί σου είναι ομάδα κατώτερης κατηγορίας, οφείλεις να έχεις καλύτερη εικόνα και να φέρνεις θετικό αποτέλεσμα. Αυτό λέει η λογική. Α, το κυριότερο: δεν αναζητείς δικαιολογίες όπως την έλλειψη αγώνων που συνεπάγεται απουσία ρυθμού. Είπαμε. Είσαι η ισχυρή ομάδα. Δεν θέλεις άλλοθι στις γκέλες. Σωστά, Μαρίνε Ουζουνίδη; Εκτός πάλι αν ο Ατρόμητος που επικράτησε μιας ομάδας της Σούπερ Λίγκας έπαιζε τόσο διάστημα ποδόσφαιρο και δεν το έχουμε πληροφορηθεί. Ο τεχνικός της ΑΕΚ αντιμετώπισε το συγκεκριμένο ματς με τη λογική να δώσει στους παίκτες του παιχνίδι ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Οχι για να δει όσους δεν αγωνίζονται πολύ. Τα όσα έδειξε η ομάδα δεν μπορεί να τον άφησαν ικανοποιημένο, και άλλωστε πώς θα γινόταν αυτό όταν όλοι έδειξαν να αρκούνται στο γκολ που πέτυχαν; Η ανατροπή δεδομένων θα ταρακουνήσει την ΑΕΚ και προφανώς θα εντάξει νωρίτερα στο αρχικό σχήμα τον Κρίστιτσιτς, ίσως δε και τον Μπακασέτα, γιατί η ζωντάνια του έλληνα διεθνούς λείπει τον τελευταίο καιρό. Οπως και να ‘χει, στόχος στα Σπάτα είναι το Κύπελλο και ό,τι καλύτερο προκύψει στο πρωτάθλημα. Αλλά το βλέμμα βρίσκεται κυρίως στην επόμενη σεζόν, όλες οι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται. Πάνω απ’ όλα να μπουν οι βάσεις για το μέλλον και να γνωρίζουν το ρόστερ και σε ποιους θα στηριχθούν.

Και κάτι για το εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο, στο υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ. Είναι θλιβερό, όντως, να υπάρχει νεκρός σε ένα έργο, το οποιοδήποτε έργο. Ασφαλώς και θα πρέπει να γίνει η απαιτούμενη έρευνα και να διαπιστωθεί πώς ένας που ήταν στην έκτη δεκαετία της ζωής του βρέθηκε σε ύψος και τι ανάγκη υπήρχε γι’ αυτό. Οι αρμόδιοι για την κατασκευή του γηπέδου οφείλουν να μην κάνουν την παραμικρή έκπτωση στον τομέα της ασφάλειας.