Ο Δημοσθένης έλεγε «δει δη χρημάτων ω άνδρες Αθηναίοι και άνευ τούτων ουδέν εστίν γενέσθαι» και προφανώς εννοούσε μονάχα τους άνδρες της Αθήνας και όχι της Θεσσαλονίκης!

Σοβαρολογώ διότι ενώ είναι παγκοίνως γνωστό και παραδεκτό ότι κανείς πια δεν παίζει για την πλάκα του ή για την ψυχή της μάνας του, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ δείχνει να αποτελεί μια περιπτωσιολογική εξαίρεση του κανόνα…

Σε αντίθεση με τον βασικό κανόνα του επαγγελματικού αθλητισμού που ορίζει το «no pay, no play» οι λεγάμενοι παίζουν χωρίς να πληρώνονται και μάλιστα τα καταφέρνουν περίφημα!

Προχθές ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο, έπιασε από την αρχή τη Χάποελ Χολόν από τον λαιμό, της άλλαξε τα… πετρέλαια, προηγούμενος με 17-0 και εν κατακλείδι – διότι αυτό μετράει περισσότερο – πέτυχε την 6η νίκη του στα τελευταία επτά ματς του Champions League!

Kαι όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες μετά τη δραματική δημόσια παραδοχή της… αφραγκίας από τον Μπάνε Πρέλεβιτς που μπορεί να σόκαρε τους παίκτες, αλλά δεν τους έκανε κιόλας τόσο αναίσθητους ώστε να τα βροντήξουν ή να κάνουν τους… Κινέζους!

Εδώ όντως, υπάρχει και φιλότιμο κύριε… Μαυρογιαλούρε μου!

Το περασμένο Σάββατο οι «απλήρωτοι του ΠΑΟΚ» άλωσαν τη Ρόδο, προχθές έριξαν στο κανναβάτσο τη Χάποελ Χολόν και η ζωή συνεχίζεται…

Σε αυτή τη ζορισμένη φάση που περνάει η ομάδα δεν διανοήθηκε να κάνει εκπτώσεις στον αυτοσεβασμό και στην αξιοπρέπειά της. Το κατέστησε σαφές αυτό ο προπονητής Ηλίας Παπαθεοδώρου, λέγοντας ότι «δεν νιώθουμε εξαναγκασμένοι να κάνουμε κάτι διότι απλούστατα όλοι μας αγαπάμε αυτό που κάνουμε, καταθέτουμε τον καλύτερο εαυτό μας και την ψυχή μας και κυνηγάμε τα όνειρά μας».

Το πώς θα ξημερώσει η επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ δεν το ξέρει κανείς, πάντως ένα είναι βέβαιο: μέσα στην οικονομική καταχνιά λάμπουν οι ακτίνες του ηλίου και φωτίζουν το διάβα του…